Kan iemand mij gerust stellen?

  • #1

    Hallo,

    Ik heb mijzelf helemaal gek gemaakt via het internet, want ik las dat er via een koortslip je jezelf herpes genitalis kan geven. Nu heb ik een tijd geleden een koortslip gehad en vrijdag 1 juni (waarschijnlijk al een paar dagen daarvoor) voor mijzelf gezegd dat het volledig weg was. Dit hield in dat er dus ook niks geen roodheid meer was.

    Dat is nu 18 dagen geleden en nog steeds ben ik bang dat ik mijzelf eventueel besmet heb. Ik heb twee vragen:

    - Zelfbesmetting, waar is dat precies van afhankelijk? En gebeurt dit makkelijk?

    - Is het na 18 dagen nog mogelijk? (Ik slik voor mijn koortslip elke dag 1 l-lysine pil, dus is het mogelijk dat ik de herpesaanval heb uitgesteld?)

    Reageer
    #2

    Er is geen sprake van een besmetting anders had je al lang klachten moeten hebben.
    Als je met je vinger in aanraking komt met het vocht uit een blaasje van je lip en dat vocht meteen overbrengt op je geslachtsorganen zou je je zelf kunnen besmetten. Maar die kans is echt uiterst klein

    Reageer
    #3

    Danku. Soms komt er bij mij de angst.

    Ik heb namelijk een gevoelige eikel en wel eens rode vlekjes die te maken hebben met drukken en irritaties. Hier voel ik niks van en ze verdwijnen ook snel weer. Ik neem aan dat een herpesvlek om het zo te noemen niet verdwijnt bij bijvoorbeeld een erectie en veel pijn doet?

    Reageer
    #4

    dat klopt inderdaad

    Reageer
    #5

    Dankuwel Tandor. Het irritatieplekje (denk ik) ontstond gisteravond na het douchen en ik denk dat ik iets te ruw heb afgedroogd, vervolgens ben ik er te veel mee bezig geweest en lang onder de douche gestaan en het alleen maar meer geirriteerd. Nu de dag daarna is het zo goed als weg en licht roze nog aanwezig (ipv rood, tamelijk fel). Ik neem aan dat een herpesvlek niet van kleur verminderd?

    Reageer
    #6

    Helemaal correct.

    Reageer
    #7

    Dankuwel. Dan ga ik toch echt de conclusie voor mijzelf trekken dat ik het niet heb!

    Reageer
    #8

    Hoi John/Tandor,

    Ik heb een vraagje. Ik heb 18 dagen geleden iemand oraal bevredigd en hij mij heel kort gevingerd. Hier en daar wat jeuk gehad en geen blaasje. Ook heb ik mij laten testen. Mijn laatste keer vaginale seks was in december 2018.  Ik heb zelf het hsv1 virus bij mijn lip, maar niet down under. Ik probeer daar altijd voorzichtig mee te zijn.

    Volgens GGD Sense heb ik al de orale versie van herpes (al sinds jonge leeftijd) en hierdoor ook antistoffen. De kans is dus klein dat ik het down under krijg. Toch lees ik weer op internet dat ik het toch zou kunnen hebben en een asymptotische drager zou kunnen zijn voor mij heel verwarrend werkt, want ik heb het virus wel in mijn lichaam. Vandaar dit ik je om een second opinion vraag. Is er een kans dat ik het 18 dagen geleden toch heb gekregen of besmet ben geraakt? Of het ik dan allang klachten moeten hebben, gezien het feit dat de incubatietijd 12 dagen is?

     

    ik heb heel veel angst hierdoor en wil weer een normaal seksleven hebben. Ik hoop dat je me begrijpt, dan kan ik dit loslaten

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De kans lijkt mij erg klein tot niet dat je gHSV1 hebt. Of je bed partner moet besmet zijn geweest met een herpes variant.

    Reageer
    #10

    Je zou dan eigenlijk al klachten moeten hebben gehad.

    Reageer
    #11

    Hi John,

    Super bedankt voor je reactie. Ik heb vandaag de uitslag gekregen van mijn soa-test en die was negatief. Kan ik nu de conclusie trekken dat ik hsv1 (Gentiaal) niet heb, omdat ik na 19 dagen geen klachten heb? Dan kan ik dit proberen los te laten.

    Reageer
    #12

    Daar kun je dan wel van uit gaan.

    Reageer
Reageer op: Kan iemand mij gerust stellen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief