Past bloeden bij herpes?

  • #1

    Hallo allemaal,

    Afgelopen zaterdag is bij mij op de huisartsen post genitale herpes genitalis vastgesteld. De arts vond het er niet typisch als herpes genitalis uit zien, maar dacht hier wel sterk aan door mijn verhaal; het weekend voor het huisartsenpost bezoekje seks gehad met mijn vriend (met condoom), alleen oraal geen bescherming. Een paar dagen later dacht ik last te hebben van een blaasontsteking, wat uiteindelijk ook zo bleek. Maar mijn vriend had een koortslip gekregen.. Ik was meteen bang dat ik down under besmet was. Alleen zag ik op dat moment niet echt iets geks, totdat ik echt heel erg veel last kreeg van een brandend gevoel en toch iets van plekjes dacht te zien. Lymfeklieren in mijn liezen waren opgezet, had last van zware hoofdpijn en vermoeidheid. Uiteindelijk Valaciclovir voorgeschreven gekregen en Lidocaïne zalf en een zinkoxide smeersel.

    Maar nu is het zo dat soms als ik geplast heb dat er aardig wat bloed aan het toiletpapier kan zitten als ik het droog gedept heb. Gebeurt dat ook bij herpes? Dat bijvoorbeeld blaasjes/zweertjes open springen en gaan bloeden? Want ik maak me hier een beetje zorgen over.

     

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Als ik er daarna na ga kijken, kan ik overigens niet goed zien waar het vandaan komt.. Dus ik hoop dat iemand raad heeft

    Reageer
    #3

    Doorgaans bloedt het niet, maar onmogelijk is het ook niet...

    Reageer
    #4

    De blaasontsteking zou ook een oorzaak kunnen zijn. Je moet niet ongesteld worden?

    Reageer
    #5

    Bedankt voor uw reactie! Nee ik hoef niet ongesteld te worden. Ik had besloten de pil door te slikken, omdat maandverband in combinatie met de herpes plekjes me niet erg fijn leek. Gisteren ochtend heb ik mijn laatste antibiotica pil voor de blaasontsteking geslikt.

    Hmm wel apart dus dat ik last heb van wat bloed, terwijl dat doorgaans niet zo voorkomt bij herpes. Het gebeurt overigens ook alleen als ik heb geplast en dan nog niet altijd. Ik heb bijvoorbeeld ook geen last ervan dat ik tussentijds bloed in mijn onderbroek vind. Enkel bij sommige toiletbezoekjes dus. Zou het zo kunnen zijn dat toch kapotte (beetje bloedende) plekjes dat kunnen veroorzaken? En dat de urine het eventueel wat verdunt, waardoor het meer lijkt?

    Ik hoop dat mijn vragen niet heel vreemd zijn!

    Reageer
    #6

    Of zou het nog een heel andere oorzaak kunnen hebben?

    Reageer
    #7

    Ik denk niet dat het van de herpes infectie is. Eerder dan toch de blaasontsteking of er komt een doorbraakbloeding aan

    Reageer
    #8

    Omg ik heb dit nu ook. Ik zit met een herpes doorbraak en nu elke keer als ik plas heb ik enorm veel pijn en bij het droog deppen is het wat rood mijn papier.
    Nu is het zo erg dat mijn urine zelf rood kleurde.. je zou denken blaasontsteking maar ik voel geen last van mijn blaas of iets…

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik wil toch even reageren, ik heb namelijk 3 jaar geleden hetzelfde gehad. 2 anti bioticakuren tegen blaasontsteking niets hielp. Bij een eerste controle lijkt het op blaasontsteking omdat er wat bloed in urine zit. Nadat niets hielp urine verder onderzocht en was t geen blaasontsteking. Pas inwendig onderzoek bij huisarts gaf uitsluitsel. Aan de buitenkant vd vagina was niets te zien ook niet binnenkant schaamlip. Inwendig echter allemaal wondjes, na swap bleek het herpes genitalis. Ik had exact hetzelfde langdurig pijn bij plassen en met afvegen veelal bloed. Dat kwam bij mij vd inwendige wondjes. Omdat het denk niet goed indroogt wel 3 weken last van gehad. Oorzaak was bij niet orale seks, maar onbeschermd seksueel contact.

    Reageer
Reageer op: Past bloeden bij herpes?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief