Gonorroe?

Online ZorgZus
 • #1

  Ik ben voor enkele maanden in Argentinië en heb meerdere malen sex gehad met dezelfde jongen de afgelopen weken, dit was veilig. Echter hebben we wel onveilig orale sex gehad. Dom, natuurlijk, want dat is net zo goed onveilig. Maar nu ongeveer 2 week later (na de eerste keer) heb ik een rode keel, niet eens heel pijnlijk en wittige aanslag op mijn keel, wang, gehemelte en witte puntjes op mijn amandelen en voel ik me ziekjes.
  Ik weet dat gonorroe ook in de keel voor kan komen en ben dan ook wel wat ongerust. Gister ben ik naar een dokter geweest en heb hem ook gevraagd of dit het kon zijn, hij zei van niet, maar ik vertrouw er niet 100% op, aangezien hij alleen maar mijn keel gekeken heeft en zei dat dit aan de periode van het jaar lag.
  Ook zei de jongen waarmee ik seks heb gehad dat hij erg last heeft van zijn keel. Natuurlijk is een keelontsteking ook besmettelijk.

  Hoe groot is de kans dat dit gonorroe is? en wordt dit ook via zoenen en daarna beffen overgebracht naar de vagina?

  Ik ben al opzoek waar ik hier een soatest zou kunnen doen, maar dit lijkt allemaal niet erg gemakkelijk en moet met doorverwijzing van je (vaste) arts (die ik hier niet heb)

  Reageer
  #2

  Meestal merk je van een infectie in de keel helemaal niets. In een enkel geval leidt de infectie tot een keelontsteking, met koorts en opgezette klieren in de hals. Via zoenen en beffen kan de bacterie worden overgebracht naar de vagina.

  Kijk voor soa poli´s op:
  http://www.soaaids.nl/soa/testen_op_soas/adressen_voor_testen

  of voor een gratis en anonieme test bij de GGD op:
  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gezonde-seksualiteit/vraag-en-antwoord/waar-kan-ik-een-soa-test-laten-doen.html

  Reageer
Reageer op: Gonorroe?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief