Gonnoroe

Online ZorgZus
 • #1

  Hi,

  Betekent het hebben van gonnoroe dat de kans groot is dat je ook hiv hebt?

  Reageer
  #2

  Nee, die conclusie kan je echt niet trekken.

  Vanwaar je vraag? Wat is er gebeurd dat je die vraag stelt?

  Reageer
  #3

  Ik ben zojuist positief getest op gonnorroe, en mijn huisarts heeft mij nogal angst aangepraat. Het was een zeer onprettig gesprek. Ik ben hetero seksueel en ze zei dat ik moest gaan testen op HIV omdat de kans groot is dat ik nu HIV heb (?) omdat gonnorroe bijna alleen maar voorkomt bij mannen die seks hebben met mannen, aldus de Overages

  Overigens heb ik vorige week een hiv en syfilis test bij de GGD gehad (2 wkn na laatste seksueel contact) wat negatief was.

  Reageer
  #4

  Overages = dokter. Ging iets verkeerd

  Reageer
  #5

  Dat is niet juist. Gonorroe kan je vrij eenvoudig oplopen door b.v. contact tussen penis en vagina, maar ook door orale seks, dus als jij gepijpt wordt door een meisje/vrouw.

  Ik weet natuurlijk niet wat jij allemaal wel en niet doet op seksueel gebied, maar hiv overdracht wanneer jij een meisje/vrouw neukt of door haar gepijpt wordt, is echt heel erg klein. Niet nul, maar wel super, super klein.

  Als er andere dingen gebeurd zijn, dan kan het risico groter zijn. B.v. wanneer jij een jongen pijpt en hij komt klaar in je mond, of wanneer jij je anaal laat neuken (ook zonder klaarkomen is dat een echt risico). Wees eerlijk en zeg wat er is gebeurd.

  Hiv en syfilis testen na 2 weken is een beetje te snel.

  Wil je eerlijk zeggen wat er wel en niet gebeurd is, dan kan ik misschien wel wat angst wegnemen. Wees eerlijk. Is toch anoniem hier.

  Reageer
  #6

  Ik neem aan dat je voor de gonorroe een behandeling hebt gekregen? Injectie?

  Reageer
  #7

  Ja er is niks bijzonders gebeurd. Ik heb alleen seks met vrouwen, zijn wel veel (verschillende) vrouwen en laat me inderdaad soms pijpen. Ik heb nog nooit anale seks gehad nor een ervaring met een jongen.

  Ik lees inderdaad dat gonnorroe ook voorkomt bij hetero stellen, maar dat het vaker voorkomt bij mannen die met mannen seks hebben. Misschien dacht de dokter dat ik niet eerlijk was over mijn sexpartners? Geen idee. Fijn dat u me wil geruststellen ๐Ÿ™‚

  Reageer
  #8

  Ja, heb zojuist de injectie gehad. Na hoeveel dagen verdwijnen de klachten ongeveer?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  In dat geval zou ik me echt geen zorgen maken voor hiv. Als je seks hebt met (veel) verschillende vrouwen, dan is het gebruik van een condoom toch wel handig, denk je niet?!

  Gepijpt worden is een reeel risico op gonorroe, uiteraard alleen wanneer de dame in kwestie gonorroe in haar mond/keel heeft.

  En neuken zonder condoom is ook echt een risico als de dame vaginale gonorroe heeft.

  Gepijpt worden is eigenlijk geen risico voor hiv. Het moet dan al gaan om bloedcontact, dus de dame moet serieuze wonden hebben in haar mond. Zo serieus, dat ze eigenlijk niet gaat pijpen. En dan nog is de kans op hiv heel klein van mond naar penis.

  Syfilis kan wel door gepijpt worden, maar ook door tongzoenen, als de ander een actieve ontsteking heeft in de mond. Syfilis komt echter niet zoveel voor bij heteroseksuele mensen.

  Na de injectie verdwijnen klachten al binnen enkele dagen. Ik zou nu met seks wel even oppassen. Geef het de kans om te genezen. Een ruime week, liever twee.

  Als je ongerust blijft kan je ook bellen of chatten met Sense (als je jonger bent dan 25) of met de Soa Aids infolijn (als je ouder bent). Ze weten echt super goed alles te vertellen over soa's en hiv.

  Reageer
  #10

  Erg bedankt voor uw antwoorden! Was u maar mijn dokter :).

  Kan aftrekken wel in de komende week? Of ook daar nog even mee wachten?

  Reageer
  #11

  Ook aftrekken zou ik even voorzichtig mee zijn. Geef alles even een week rust en kijk daarna rustig of de klachten weg zijn.

  Reageer
  #12

  Nog een vraag die me te binnen schoot: ik heb gister op koningsdag een halve XTC pil genomen. Is dit een probleem met de antibiotica die ik vandaag ingespoten heb gekregen?

  Reageer
  #13

  Dat zal niet zo'n probleem zijn.

  Reageer
  #14

  Voor de effectiviteit van de antibiotica niet. Het kan wel schadelijker zijn voor je lever. Die moet de stoffen afbreken. Hoe dan ook is XTC natuurlijk geen verstandige keuze.

  Reageer
  #15

  Maar wel leuk :p

  Thanks voor jullie tijd!

  Reageer
Reageer op: Gonnoroe
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief