Uitstrijkje mond en keel genoeg om SOA uit te sluiten?

Online ZorgZus
 • #1

  Beste lezer,

  Ik ben 2/3 weken geleden op gonorroe en chlamydia getest door de huisarts. Daarbij hebben we alleen een uitstrijkje gemaakt van mijn mond en keel omdat ik hier symptomen had. Dit bleek achteraf een schimmelinfectie te zijn. Ook op mijn eikel kreeg ik last van wat rode uitslag en schilfertjes. Deze herkende ik omdat ik anderhalf jaar geleden al eens een schimmelinfectie heb gehad aan mijn eikel. Inmiddels smeer ik al zo'n 2 weken met Miconazol en de klachten zijn bijna verdwenen. Echter blijf ik steeds bang dat het een SOA is. De dokter zegt echter dat alleen rode uitslag op de penis niet kan duiden op een SOA, omdat dit meestal gepaard gaat met klachten aan de plasbuis. Ook zegt hij dat het geen SOA is omdat de Miconazol lijkt aan te slaan. Mijn urine is dus destijds niet getest op SOA's.

  Betekent dit mond/keel uitstrijkje dat ik nergens in mijn lichaam gonorroe en chlamydia kan hebben, of moet hiervoor echt de urine getest worden?

  Reageer
  #2

  Een uitstrijkje van de keel zegt niets over een besmetting elders. Maar je huisarts heeft wel gelijk. Het zijn geen klachten die bij een soa passen

  Reageer
Reageer op: Uitstrijkje mond en keel genoeg om SOA uit te sluiten?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief