Genitalen wratten levenslang terugkomen?

Online ZorgZus
 • #1

  ik heb een vraag. Kunnen genitalen wratten levenslang blijven terug kome?

  Reageer
  #2

  Theoretisch zou dat kunnen

  Reageer
  #3

  Maar hoe zit dat in de praktijk dan?

  Reageer
  #4

  Dat is heel verschillend. Soms ruimt het lichaam het virus op. Soms duurt het jaren voordat er weer eens wratjes komen...

  Reageer
  #5

  Kun je testen of het lichaam het virus heeft opgeruimd? Wanneer zou je hier vanuit kunnen gaan?

  En wanneer kun je ervanuit gaan niet meer besmettelijk te zijn?

  Reageer
  #6

  Nee dat is niet te testen. als alle wratjes weg zijn, is de kans op besmetting uiterst klein

  Reageer
  #7

  Hey farah,

  Hoe gaat het met jou behandeling heb je nog last van de wratten. Ik had een vraagje op welke manier behandel jij de wratjes want ik heb echt zoveel jeuk en begin ook scheurtjes te krijgen. Hoe ga jij hiermee om. Zelfs vaseline verlicht de pijn weinig. Ik word zo misselijk van de bijwerkingen. En ze komen steeds terug bij mij elke keer wanneer ik zie dat het beetje weg is komt er opeens bij ander plek weer, ik weet niet wat ik verkeerd doe maar als iemand mij wat tips kan geven graag!

   

  Reageer
  #8

  Hey anoniem2,

   

  ik had eerst condyline gebruikt 5 maande geleden. Ik had er eerst 2. De condyline hielp om de wratten te verdwijnen maar kreeg er opeens steeds meer bij. Tot op een dag ik dacht dat ik er vanaf was kreeg ik ineens een aanval! Ik had er een stuk of 20 of zelfs meer. Ik gebruikte toen aldara en alles was weg gegaan.

  nu 1.5 maand later vrees ik dat ik er weer een heb. Ik ben zo bang dat ik er nooit vanaf kom. Dit heeft mijn leven echt negatief beïnvloed.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hey Farah, 

  hoe hield jij het vol, had je ook last van rode opgezwollen schaamlippen en ontzettend veel jeuk dat je bijna niet kan lopen. Ik word er echt lichamelijk nog ziek van misselijk had jij dit ook !
  ik weet geen raad meer mijn leven voelt ook echt zwaar verpest. Ik heb zoveel gejankt niet normaal ben zo bang elke dag zit ik ermee 😭

  Reageer
  #10

  Ik kon wel gewoon lopen. Maar ik had heel veel last van roodheid, jeuk, open plekjes.

   

  5 weken nadat ik was gestopt met aldara had ik nog steeds last van jeuk en open plekjes. Ben toen naar de huis arts geweest en die zei dat het een schimmel infectie is. Ik gebruik nu de crème.

  Tijdens behandeling met aldara is roodheid open plekjes en jeuk normaal. Sla een dag over als dit te erg is en gebruik vaseline.

   

  Reageer
  #11

  Ben jij gelijk begonnen met aldara of had je daarvoor ook iets anders gebruikt?
  En sinds wanneer kwam je erachter dat je het hebt?

  Reageer
  #12

  Hey farah,

  mij gebruik die aldara gewoon netjes precies op de plekken waar de wratjes zijn met een wattenstaafje.
  daarna laat ik het 8 uurtjes drogen en was ik het de volgende dag weer af met water. Daarna doe ik vaseline crème. Maar ik merk dat de reactie bij mij heeel heftig is vandaar dat ik vroeg of jij ook het zelfde meemaakt met de bijwerkingen want soms is het echt zo erg dat ik niet kan lopen. Zoals jij zegt ook met kapotte huid scheurtjes die echt pijn doen en veel roodheid. En enorm veel jeuk! 😣😭 op sommige plekken lijkt het weinig te werken wel veel pijn leid ik eraan maar zie niet echt een groot verschil dat de wratjes allemaal goed verdwijnen. Pff ben er zo klaar mee!

  Reageer
  #13

  Ik zou de crème niet smeren met een wattenstaafje maar echt met je vinger smeren op het gebied waar de wratten zitten. Wrijf met je vinger echt op dat gebied de crème dun uit. Want wat jij doet is meer aanstippen met de creme. Misschien werkt het daarom niet goed.

  En als je teveel roodheid hebt en pijn sla dan een dag over of 2.
  Misschien heb je net als mij ook een schimmel infectie? Dat had ik namelijk. Maar ik gebruikte voor de aldara ook condyline dus dan is een schimmel infectie weg logisch.
  Ik weet niet of je voor de aldara ook klachten had en wat je toen deed en hoe lang je nu al bezig bent.

  Reageer
  #14

  Maar ik ben paar dagen geleden naar de dermatoloog geweest en die vertelde dat ze nooit iemand heeft gehad die levenslang bij haar kwam.

  ze zei enkele mensen hadden 5 jaar last van gen wratten. Maar 99% komt er sneller vanaf ( dus van de mensen die zij ziet) Ze zei op gegeven moment krijg je geen wratten meer. Ook zei ze het komt meestal terug ( wat bij mij ook is gebeurd) Maar als het 6 maanden weg is geweest verwacht ze het ook niet meer terug.

  dus we moeten denken dat dit niet levenslang is. Er is nog HOOP! Dit is niet zoals herpes wat wel levenslang is. Een paar maanden geleden toen ik die aanval had kon ik nooit zo praten. Vooral omdat condyline bij mij niet werkte dacht ik echt dat het nooit meer goed zou komen. Maar nu na 1.5 maanden heb ik er 1 terug gekregen. Het is heel rot omdat je weet dat je het virus dan nog hebt en besmettelijk bent maar er is verbetering.

  Voor mij bv hielp condyline niet. Ik bleef wratten krijgen. Terwijl ik zoveel goeie recenties las van mensen die ervanaf waren. Misschien werkt bij jou aldara niet zo goed en kan je voor een andere behandeling gaan. Maar aldara kost tijd. Als je na 4 weken nog helemaaal geen verbetering ziet zou ik terug gaan. En bel even voor die klachten naar de dermatoloog of huis arts waar je heen gaat. Vraag of je beter even rust kan nemen of ermee door moet gaan.

  Reageer
  #15

  Ik heb trouwens al 5 maanden niet geschoren! Ik houd het bij met een schaar. Ik mag ook niet scheren van de dermatoloog. Het beste als de wratten een paar maanden weg zijn gebleven.

  Reageer
Reageer op: Genitalen wratten levenslang terugkomen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief