Toekomst seksleven

 • #1

  Hi,

  Een vraag, met name aan de moderator. Hoop dat u dit leest.

  Ik heb nu al sinds een tijdje gw. Ben er enorm depressief van (geweest) omdat Het telkens maar blijft terugkomen. Ik heb om deze reden al een jaar geen seks meer gehad. Zoals het nu voelt zal ik dat ook nooit meer hebben.
  Ik lees dat de kans op besmetting nihil is als er geen wratten zijn, maar wratten kunnen soms zo ongelooflijk klein zijn als ze net nieuw zijn. Wat is nu een reële verwachting van mijn toekomstige seksleven? Elke dag controleren met een vergrootglas de rest van mijn leven? Nooit meer seks is echt een vreselijke gedachte.. weet niet hoe ik hier mee om moet gaan, en of mijn leven ooit nog hetzelfde wordt...

  Hopelijk kunt u mij meer duidelijkheid geven.
  Bedankt!

  Reactie
  #2

  Als er geen wratjes zijn, is de kans zeer klein. Je zou een vaccinatie met gardasil kunnen overwegen. Dat zal in ieder geval helpen om nieuwe uitbraken te voorkomen en zal het virus terugdringen en in "ruststand" brengen. Bespreek dit met je huisarts.

  Reactie
  #3

  Heel erg bedankt voor uw reactie!

  Het lijkt me alleen dat ik de rest van mijn leven, of iig de komende jaren, in onzekerheid leef omdat wratjes op het begin soms heel klein kunnen zijn. Dan kan ik iemand dus toch besmetten, terwijl ik ervan uitging dat het al weg was.

  Het heeft psychologisch zo'n impact. Ben ook super bang dat het door seks alleen maar meer wordt verspreid. Mijn leven staat al een hele tijd on hold, voel me echt een melaats persoon. Heb er echt behoefte aan om weer 'normaal' te zijn.

  Mocht ik toch per ongeluk iemand besmetten omdat ik dacht dat er geen een meer zat, is het zo dat diegene dan standaard wratten krijgt of enkel het HPV-virus zonder symptomen? Zou dat heel erg vinden!

  Met vriendelijke groet

  Reactie
  #4

  Als er al iemand besmet raakt, dan is de kans groot dat er ook wratjes gaan komen.

  Reactie
  #5

  Oké, ik dacht dat dat 1% kans was.. nooit meer seks dus

  Weet u misschien ervaringen van mensen die Gardasil 9 hebben gebruikt?

  Ik ken iemand die gw heeft en die het vaccin wel heeft gehad vroeger..

  Reactie
  #6

  Nooit meer seks? Dat is wel erg drastisch...

  " Ik ken iemand die gw heeft en die het vaccin wel heeft gehad vroeger.." Als je een besmetting hebt opgelopen voor de vaccinatie is het natuurlijk mogelijk om een keer een uitbraak te krijgen. Maar de vaccinatie helpt in ieder geval het virus oneer controle te houden en minder uitbraken te hebben.

  GW is een vervelende soa, maar geen gevaarlijke soa

  Reactie
  #7

  @john het is toch zo als je iemand besmet de kans juist klein ja dat die wratjes er komen. 1 procent die het virus krijgt, krijgt ook daadwerkelijk wratjes gaf mijn dermatoloog en de roosevelt kliniek aan.

  @maria ik snap precies wat je zegt en voelt bij mij zijn ze nu in de afgelopen 2 jaar terug blijven komen en ik heb anderhalf jaar geen seks gehad. Dit alles is een enorme klap voor mijn mentale gestel geweest. De dokter heeft mij doorverwezen naar een psycholoog waar ik binnenkort langs moet.

  Daarnaast heb ik naar de roosevelt kliniek gebeld en kreeg daar Kelly aan de lijn. Zij heeft mij met haar tips en uitleg een heel klein beetje gerust gesteld. Is wel een aanrader om daarheen te bellen en te vragen naar tips en uitleg. Zij had voor mijn gevoel hele goede geruststellende antwoorden op al mijn vragen.

  ikzelf ben nu bezig gardasil 9 vaccinatie (moet nog 1 prik over 4 maanden) en de psycholoog.

  daarnaast zijn nu alle wratjes weggelaserd en ga ik binnekort weggelaserde plekjes insmeren met veregen zalf op advies van de dokter.

  het is heel belangrijk minstens 3 maanden niet te scheren nadat alle wratjes weg zijn. Ik zelf ben bang dat ik wratjes hierdoor heb verspreid. Ik dacht dat alles weg was maar je gaat zeer waarschijnlijk met het scheermes weer over minuscule wratjes.

  ik hoop dat het binnenkort wat beter gaat met ons!

   

  dit is trouwens een goede aflevering over genitale wratten

  https://m.youtube.com/watch?v=6vnR4PeVb_4&t=2107s

  Reactie
  #8

  "@john het is toch zo als je iemand besmet de kans juist klein ja dat die wratjes er komen. 1 procent die het virus krijgt, krijgt ook daadwerkelijk wratjes"
  Dus jij en Maria en al die andere mensen die hier reageren zitten dus allemaal bij die 1%?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  @john

  zo is mij dat uitgelegd dat half Nederland besmet is met hpv en dat maar ongeveer 1 procent daadwerkelijk die wratten krijgt. 2 verschillende dermatologen hebben dit aangeven en wordt ook gezegd in de soakward youtube aflevering over genitale wratten.

   

  Reactie
  #10

  In 2018 zijn er ca 43.000 diagnoses gesteld. In 2017 ca. 41.000. Niet iedereen die besmet is gaat naar de dokter. 1% van de helft van de bevolking zijn er toch nog altijd grofweg 80.000

  Reactie
Reageer op: Toekomst seksleven
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief