iemand ervaring met veregen 10 zalf?

Online ZorgZus
 • #1

  heeft iemand ervaring met deze zalf? de dermatoloog heeft dit voor geschreven maar ik vind 6 tot 16 weken echt te lang voordat de wratjes weggaan.. ik zit te denken om een afspraak te maken bij de gyneacoloog om ze weg te branden of is dit niet verstandig?

  Reageer
  #2

  Veregen is een gebruikelijke zalf bij genitale wratten.

  Reageer
  #3

  Ik ben het sinds vandaag ook gaan gebruiken, dit heeft de gyneocoloog mij aangeraden.

  Reageer
  #4

  Ik heb een allergische reactie van veregen gekregen en ga ze morgen weg laten branden bij de dokter.

  Reageer
  #5

  weglaten branden werkt wel het beste! Sterkte d'r mee!

  Reageer
  #6

  Het is een verschrikkelijke zalf . Kreeg na 3 dagen 100de bultjes rond de wratten die openspringen. Je weet wat er daarna gebeur. Dat vocht verspreid  en krijg je 100de wratjes die niet te stoppen zijn . Genitiale wratten geloof me er is niks aan te doen. Deze zalf dood hpv niet. Het zit in je bloed . Wegbranden zalfjes werken niet omdat het in het bloed zit. 80% is drager van het virus. Soms heb je pech en worden het wratjes die niet te stoppen zijn. Alle zalfjes gepeobeerd. Niks dood het in je bloed. Sommige zalfjes doen de wratjes afslijten. Maar ja nadat de kuur stopt groeit het gelijk weer aan aangezien het in je bloed zit!!!!!! Wegbranden en snijden. Zonde van de pijn en littekens komt toch weer terug. Je komt er nooit meer vanaf!!!!

  Reageer
  #7

  Tel tript ging iets fout.hi! Ik kamp al vanaf 2013 met genitale wratten. Ik heb nog nooit iets op internet geplaatst. Ben vorige week weer na het ziekenhuis geweest om te kijken hoe de behandeling heeft geholpen deze x (stikstof en daarna een zuur) normaal hielpt dit en was ik er heel even vanaf. Nu hielpt het niet en de dermatoloog zei dat de behandelingen niet werken zo en dat er iets nieuws op de markt is. Ik gebruik nu isdin warts verrutop. Stik duur spul! Je krijg 4 ampullen met 0,1ml erin ( 1 druppel) €10 per stuk. Ik moet zeggen dat het zoooo fuckin pijn doet maar het werk! Ik gebruik het nu 3 dagen en er zijn er al 2 weg en de andere zie ik ook verbetering inkomen! Het fijne is dat het de HPV infectie dood en celvernieuwing geeft. Na bijna 5 jaar krijg ik weer een beetje hoop. het recept kan je ook op internet kopen mocht je niet na de dokter durven! Met de ampul kan je een paar dagen mee doen.

  Liefs!

  Reageer
  #8

  Ik gebruik de zalf nu een week of zes. Eerst met stikstof grprobeerd, dat hielp niets. De eerste paar weken merkte ik niets van de zalf. Nu worden de wratjes wit en "verweken". Dit is best pijnlijk en lijkt soms zelfs kleine ontstekingen te worden. Alleen na een aantal dagen laten ze "los" tijdens bijv douchen. Niet echt een top zalf, alleen toch zet ik het nog even door omdat het wel minder lijkt te worden en het de huid eromheen niet zo heftig aantast als bijv salicylzuur.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Mijn ervaring met veregen:
  Ik heb eerst 6-7maanden met de wratjes rondgelopen zonder actie te ondernemen(ongelofelijk stom, ga gewoon naar een dokter!!). Een week geleden bij de dermatoloog langs geweest om de wratjes te laten bevriezen(stuk of 40, wel enkel onder mijn schaamhaar).
  Dit hielp al iets, maar ik gebruik nu 4 dagen intensief de voorgeschreven Veregen zalf, en ze zijn al voor 75% verdwenen. Geen pijn, geen wondjes, enkel een klein beetje rood.

  De dermatoloog vertelde me dat een combinatie van verschillende middelen het beste is, iedereen reageert anders op bepaalde behandelingen.

  Even toelichten hoe ik de zalf juist gebruik(zit op dit moment met examens, dus heb de luxe om heel de dag naakt te kunnen studeren): 5-6 keer per dag elk wratje volledig met zalf bedekken zodat er echt een roze(kleur van de zalf) laag over ligt. Niet afdekken, ook niet met onderbroek. Elke ochtend douche ik en was ik me met zeep + vlak na de douche eerst goed vettige bodylotion op en rond de wratjes aanbrengen. Na een half uur met WC papier de wratjes afkuisen, zodat alle lotion weg is, en terug insmeren met veregen zalf.

  Ik besef dat mijn toepassing van de zalf misschien te extreem is, maar ik ga no fucking way 5 weken lang zalf smeren. Go hard or go home

  *Hiernaast is je immuunsysteem versterken ook zeer belangrijk, eet min. 3 stukken fruit, veel groentjes, drink enkel water, geen alcohol, ga 2 keer per week sporten en beweeg elke dag (Je kent het wel, healthy life)

  Hopelijk ben ik er binnen een week vanaf.
  Cheers & succes

  Reageer
  #10

  En heeft het geholpen?

  Reageer
  #11

  hoi!

  Heb nu ong 4 maand wratjes en zijn er steeds meer geworden. Laten wegsnijden, een stikstofbehandeling gehad en nu aan de veregen, want na eerste twee behandelingen kwam alles in grotere mate terug.

  Gebruik de veregen zalf nu ong 2,5 week.. met als resultaat verdwijnende en wit-zwaar verwekende wratjes.. maaarrr het zijn er 10x zoveel (en hrt waren er al veel geworden in korte tijd door tijdelijke slechte weerstand). Het zijn er zoveel dat de gezonde huid ook is gaan reageren(in vorm van blaren of zweren) of besmet is geraakt. Ze zitten rondom de clit, tussen en op beide schaamlippen en merk nu zelfs een paar rondom de anus op. Hoewel de wratjes allemaal wit en week zijn komen er dagelijks weer nieuwe (idem uitziende) bij. Wel lijken ze zo week dat ik vermoed dat  ze vrijwel helemaal weg te schrapen zijn, maar hier ga ik niet aan beginnen (daarbij gaat het bloeden en ontstaan er ‘gaten’ waar de wratjes zaten die vervolgens weer’gevuld’ worden met ofwel nieuwe wrat of een week soort wit-grijzige blaar).Behoorlijk pijnlijk inmiddels en vooral heel erg radeloos.

  Mijn vraag is: iemand die dit herkent bij de behandeling met veregen en is alles uiteindelijk te herstellen en weg te halen als je er helemaal onderzit?:( is er hoop?

  Fyi: er staat vrijdag een afspraak bij mijn gynaecoloog, maar ik zou graag jullie reacties lezen als mede-lotgenoten.

  Alvast heel erg bedankt!

  Reageer
  #12

  hee Juta

  ik leef met je mee, het is een hel deze aandoening en helaas is er vrij weinig tegen te doen. Je kunt zoveel zalfjes smeren en laten wegbranden! Maar ze komen iedere keer (bij mij ten minste)weer terug! Het is gewoon om moedeloos van te worden 🙁 ik hoop dat het bij jou wel overgaat en wegblijft maar meer dan hopen kun je niet doen! Weet alleen dat je er niet alleen voor staat en dat je altijd je verhaal kwijt kan. Heel veel sterkte d’r mee!

   

  Reageer
  #13

  bij mij is het alleen maar erger geworden met het gebruik van veregen, zowel inwendig als uitwendig. Ik kreeg ook zeer veel last van de bijwerkingen (werd misselijk, gastro intestinaal, de huid droogde helemaal uit waardoor deze steeds open scheurde etc etc etc). na dat ik het 6 weken gebruikt heb naar het ziekenhuis gemaakt om ene afspraak te maken bij de urlogoog, deze rade mij meteen aan te stoppen en een laser behandeling bij hem uit te aten voeren, laser behandeling was geen pretje en al helemaal het hetstelprosses niet maar ik ben er ondertussen vanaf.

  Reageer
  #14

  Hallo,

  Ik gebruik sinds 2 dagen Veregen omdat ik kleine wratjes heb aan de binnenkant van de voorhuid van de penis. Echter vraag ik me af of dit ok is. Bij het terug naar boven schuiven van de voorhuid komt de zalf overal op de eikel terecht. Verspreid ik het virus zo niet verder? Na 1 dag heb ik ook een rood puntje met witte stip op de eikel. Ik weet niet of dit een extra wratje is of een reactie op de zalf?? Help?!

  Reageer
  #15

  Dat zal een reactie van de zalf zijn. Verspreiden doe je het virus zo niet

  Reageer
Reageer op: iemand ervaring met veregen 10 zalf?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief