Negatief getest in ziekenhuis en opeens toch anders

Online ZorgZus
 • #1

  Mijn vriend is in februari getest op soa's door middel van een uitstrijkje van zijn plasbuis en een urine onderzoek.
  Na twee weken kregen we uitslag en er werd ons toen verteld door de uroloog dat het absoluut niet ging om een soa maar om een bacterie (e. coli) genesteld in zijn prostaat.
  Nu is mijn vriend na een antibiotica kuur (ciprofloxacine) nog steeds niet van zijn klachten af. Tijdens de antibiotica kuur verdwenen zijn klachten echter wel maar ze kwamen dus weer terug.
  We kwamen nog een keer samen op gesprek waarin mijn vriend uitlegde dat het hem nog steeds niet echt lekker zat. Dezelfde uroloog reageerde toen vrij bot/streng en zei in andere woorden dat mijn vriend zich ook niet van élk pijntje iets moest aantrekken en dat het nu gewoon echt helemaal schoon was.

  Hij is vandaag toch weer terug gegaan naar het ziekenhuis en naar dezelfde urologie afdeling en kreeg opeens de mededeling van een andere jongere arts in opleiding, dat de test in februari niet klopte (?) of onvolledig (?) was. Dit zei zij n.a.v. (het ontbreken van) resultaten uit het lab, die ze zogenaamd had opgezocht en ook overlegd had met de vorige uroloog.

  Ikzelf vind dit een uiterst vaag verhaal en neem aan dat er hopelijk geen sprake is van een soa maar sprake is van een misverstand. Ik voel me anders toch namelijk wel erg geneigd een klacht in te dienen tegen dit ziekenhuis en deze specifieke afdeling. Hoe kan een uroloog anders eerst benadrukken dat het niet gaat om een soa, en vervolgens na een aantal maanden zeggen: "oh sorry de test was fout".
  Dit voelt voor mij heel gek en onbetrouwbaar.

  Heeft iemand ervaring met verkeerde soa test uitslagen in ziekenhuizen? Of kan ik ervan uitgaan dat dit gewoon een actie is van het ziekenhuis, alleen een double check, om mijn vriend gewoon gerust te stellen? (Hij is vrij bang voor soa's en volgens mij heeft die uroloog dat best wel door)

  Reageer
Reageer op: Negatief getest in ziekenhuis en opeens toch anders
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief