Chlamydia ”terug” na Antibiotica kuur?

Online ZorgZus
  • #1

    1 maand terug kwam ik er achter dat ik chlamydia had, of misschien nog wel heb.
    Ik heb hiervoor 14 tabletten van de antibioticum Doxycycline (100 mg per pil) geslikt voor een week lang, 2 pillen per dag.
    Ik heb mijn laatste pil gemist omdat ik deze door het braken hoogstwaarschijnlijk heb uitgekotst.
    Ik ben hierna meteen contact op genomen met mijn arts en die zei dat dit geen probleem zou moeten zijn.
    Ik heb na de kuur (laatste pil genomen op 24 dec) geen last meer gehad tot aan 3 dagen terug toen ik toch weer begon te bloeden tijdens de seks. (ik en mijn vriend hebben allebei een behandeling gehad en doen het nu met condoom)
    Ik ben bang dat het toch niet weg is gegaan door wellicht het missen van mijn laatste pil en de bloeding die ik kreeg. Ik dacht eerst dat ik spontaan erg ongesteld was geworden omdat het veel bloed was en erg helder, dit had ik niet eerder gehad door de SOA.

    Kan het zo zijn dat de antibiotica niet aanslaat? En als dit het geval is, wat zijn hier dan de gevolgen van? Wat zou een vervolg behandeling kunnen zijn?

    Morgen ochtend neem ik meteen contact op met de GGD om te vragen of ik daar terecht kan, zo niet moet ik toch maar naar mijn HA.
    Zou iemand weten wat de kosten hiervan zijn (een soa test + behandeling bij de huis arts)?
    En hoe dit met je zorg verzekering geregeld wordt? Ik wil dit namelijk graag zelf oplossen en niet dat mijn ouders ineens een brief in de bus krijgen, bij wijze van. (ik ben 19)
    Ik heb al het een en ander opgezocht en zag dat bij mijn DSW zorg verzekering een soa-test ''voor eigen rekening'' komt. Hierna staat vermeld dat dit ongeveer 100 euro is. Kan ik dus beter nog 2 weken wachten op een plekje bij de GGD?

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Mogelijk dat de doxycycline onvoldoende heeft gewerkt. Maar niet door die laatste pil. Er zal dan voor een andere behandeling gekozen moeten worden als de chlamydia nog aanwezig is.

    De soa test bij de GGD is als het goed is anoniem en gratis omdat je jonger bent dan 24 jaar.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie, ik zal morgen kijken of ik misschien een nieuwe behandeling kan krijgen bij de GGD.

    Reageer
Reageer op: Chlamydia ”terug” na Antibiotica kuur?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief