Chlamydia, wanneer stoppen de klachten na de antibioticakuur

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik had onlangs chlamydia opgelopen en heb hier een antibiotica kuur voor gekregen (eenmalig 2 pillen), dit is nu 2 weken geleden. Het merendeel van de klachten is inmiddels over. Ik heb alleen af en toe nog wel last van afscheiding, dit is niet dezelfde afscheiding als destijds (tijdens de SOA), want het laat geen vlekken achter. Dit is wel minder geworden afgelopen week. Maar mijn vraag is eigenlijk na hoelang zijn de klachten compleet weg?

    Reageer
    #2

    Tot ongeveer een week na de behandeling is Chlamydia nog besmettelijk.

    Reageer
    #4

    Op dit soort websites heb ik allemaal al gekeken, het is overigens geen andere SOA, want heb een totale SOA test gehad, urines + bloed.

    De besmettelijkheid snap ik, dit is over inmiddels, maar het gaat om de klachten.

    Reageer
    #5

    De besmettelijkheid is na 2 dagen al over, de klachten horen dan ook weg te zijn. Waarschijnlijk ben je nog erg alert op je afscheiding, of was je teveel? er is waarschijnlijk niets aan de hand!

    Reageer
    #6

    De besmetting is niet na 2 dagen al over. Maar pas na een week. Mijn huisarts zei dat ik het een week met condoom moest doen omdat het nog 7 dagen besmettelijk is!

    Reageer
    #7

    Ik heb 12 dagen na mijn antibiotica kuur ook nog steeds klachten. Brandende pijn in plasbuis is wel afgenomen, maar nog steeds (ruikende) afscheiding. Is het zinvol om nu al te hertesten of gewoon nog even afwachten?

    Reageer
    #8

    PS ik ben de besmetting opgelopen in het buitenland, maar mijn huisarts heeft gewoon 1000mg azitromycine voorgeschreven. Kan er sprake zijn van resistentie?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Voor een controletest is het nog wat te vroeg. Daar moet je nog even mee wachten. Het is mogelijk dat je nu een schimmelinfectie hebt door de kuur..

    Reageer
    #10

    Is dat een van de bijwerkingen dan? Zou dat wel betekenen dat het niet meer besmettelijk is (cq over te dragen aan partner)?

    Reageer
    #11

    Schimmelinfectie kan een bijwerking van de kuur zijn. in principe zouden de bacteriën na 7-10 dagen dood moeten zijn. Maar helaas lukt dat niet altijd.

    Reageer
    #12

    Ok bedankt voor je reactie Tandor!

    Is de kans op HIV ook groter als je eenmaal positief bent getest op chlamydia? Mijn contact was ruim 6 weken geleden en heb verder helemaal nergens last van.. (behalve nog steeds wat afscheiding).

    Reageer
    #13

    Is de kans op HIV ook groter als je eenmaal positief bent getest op chlamydia?  Het risico om HIV te krijgen wordt niet groter omdat je positief bent of bent geweest voor chlamydia.

    Reageer
    #14

    Hi Tandor, nee ik bedoel of de kans aanwezig is dat ik het tegelijk heb opgelopen (omdat ik positief getest ben op chlamydia). Ik heb nl. geen klachten op symptonen, maar weet niet of dit gebruikelijk is voor HIV? Ik vraag het omdat de symptonen voor chlamydia maar niet weg gaan en ik wellicht bang moet zijn voor een andere aandoening.

    Reageer
    #15

    Je zou meer soa's kunnen hebben opgelopen... maar dat kan alleen maar met een test worden vastgesteld. Maar het is niet per definitie zo, dat je meer risico op HIV hebt vanwege de chlamydia.

    De klachten die je hebt hebben met HIV in ieder geval niets te maken.

    Reageer
Reageer op: Chlamydia, wanneer stoppen de klachten na de antibioticakuur


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief