geen ontrouw

Online ZorgZus
  • #1

    Graag had ik wat raad gehad ivm met een situatie waar ik niet uitkom.

    Ik zal even kort uitleggen hoe de vork in de steel zit.

    Iets meer dan twee jaar geleden had ik (onbeschermd)sexueel contact met iemand waarmee ik geen serieuze relatie had, en het zou best kunnen dat die dame met chlamydia besmet was (maar dat weet ik niet).
    Niet veel later (een week of 3) ben ik een serieuze relatie begonnen met iemand die ik heel graag zag en die ik vertrouwde, en nog steeds vertrouw.
    Na een maand of zo later werd ze ongewenst zwanger en hebben we een abortus laten doen. Toen werd ze getest op soa's en werd niets vastgesteld. Een tijd later heeft mijn vriendin een spiraaltje laten steken, en toen bleek dat ze chlamydia had.
    Onze relatie is ondertussen ten einde, maar nu heeft ze die dossiers van vroeger opgevraagd omdat ze me nu plotseling niet meer vertrouwde (we zijn uit elkaar gegaan met nogal wat ruzies etc). Zij beticht me nu van ontrouw tijdens die voorbije relatie, terwijl ik nooit een scheve schaats heb gereden, (zelfs niet gekust). Ik weet ook van haar dat zij niet is vreemdgegaan, ik weet van haar dat ook zij zoiets niet zou doen.
    Maar nu voel ik me plots voor het blok gezet en zwaar beschuldigd en... tja, ik heb geen verweer, de dokters zeggen dat zoiets alléén door sexueel contact kan overgebracht worden.

    Zou het kunnen dat ik besmet was nèt voor onze relatie, maar dat die na een maand (de tijd van de abortus) nog niet 'overgegaan' is op mijn partner, maar iets daarna wèl?
    Dat lijkt mij de enige plausibele verklaring (afgezien van het feit dat ze bijvoorbeeld besmet is bij de abortus of de inbreng van de spiraal, maar ik weet niet of dat mogelijk is).

    Kan iemand me hierbij helpen aub? Ik ben echt radeloos en voel me ontzettend slecht bij het idee dat ik bij haar iets heb overgebracht, maar vooral dat ik niet wil dat zij (of anderen) denken dat ik niet te vertrouwen ben/was, want dat ben ik voor 100% wel.

    Bedankt voor je reaktie alvast.

    Reageer
    #2

    Ongeveer 25% van de vrouwen die met chlamydia geïnfecteerd zijn, merkt dit. Testen op chlamydia heeft kan vanaf twee weken na de besmetting, omdat de bacterie dan pas kan worden opgespoord.

    Reageer
    #3

    Hallo.
    Ja ik zit ook een beetje met het zelfde probleem.Ik heb nu een relatie van bijna 10 maande maar in de eerste maand van mijn relatie bleek mijn vriend een soa te hebben gonorroe. Ik ging snel naar de dokter en hij en de ggd hebben voor me onderzocht dat ik niks had en dat alles heel normaal was. Nu na 8 maanden vraagt hij aan mij of ik een uitdraai bij de dokter wou halen. Dat heb ik dus gedaan en er staat gewoon dat ik niks had. Nu blijft hij mij beschuldigen van vreemdgaan of van mijn eerdere relaties die ik had gehad. Maar dat kan gewoon niet. Wat moet ik hieraan doen? Ik weet het echt niet.

    Reageer
    #4

    Vertel hem gewoon dat je bewijs hebt van jouw huisarts. Als hij jou dan nog niet gelooft, dan weet ik het niet. Let wel, een soa is iets anders dan vreemdgaan, dus het bewijs van de huisarts geldt alleen als bewijs dat je niet voor een soa bent behandeld en dat er bij onderzoek geen soa gevonden is, en niet dat je nooit bent vreemdgegaan!

    Reageer
    #5

    Mijn partner en ik zijn schoon onze relatie in gegaan. Nu heb ik 3 onderzoeken gehad ivm mijn spiraaltje en zoveel klachten gekregen dat ik bij de arta een kweek af heb laten nemen waaruit blijkt dat ik chlamydia heb. Mijn partner heeft zich vervolgens laten testen en hij is negatief bevonden. Over een paar weken laten we ons weer testen voor alle zekerheid. Begrijp er niets vanvan want we hebben een monogame relatie.

    Reageer
    #6

    Hoi,
    Bij virale en bacteriele infecties, zitten de boosdoeners vaak in het lymphe-vaten-systeem verborgen en komen pas "in actie" als het wat minder gaat met je systeem, neem als voorbeeld het herpes virus.
    Het kan dus heel goed zijn dat jij of je partner al besmet waren vóór de inbreng van het spiraaltje, maar dat juist dat inbrengen de trigger heeft gegeven.
    Groetjes, Gus

    Reageer
    #7

    Ik ben behandeld voor chlamydia, daar ik geen vaste partner had zijn de 2 mannen waar ik de laatste twee jaar contact mee had negatief getest? Hoe kan dat?
    Twee jaar geleden had ik een volledig check-up laten doe en was er  niets aan de hand.

    Reageer
    #8

    Misschien niet de waarheid over de test verteld of niet getest, of het lichaam heeft de infectie zelf al opgeruimd

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: geen ontrouw


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief