Chlamydia in relatie van 8 jaar

 • #1
  • Beste,

  ik heb vorige week het verontrustende bericht gekregen dat mijn partner chlamydia heeft. Mijn vriend en ik zijn nu 8 jaar samen, 1 jaar verloofd en al 1 jaar bezig om zwanger te worden. Helaas hebben wij 2 (vroege) miskramen gehad (april 2019, 6weken zwanger en sept 2019, 4 weken zwanger).

  Nu is het zo dat wij ons beiden hebben getest op chlamydia aan het begin van onze relatie omdat mijn vriend een telefoontje had gekregen van zijn vorige bedpartner dat zij chlamydia heeft. En inderdaad... helaas beiden chlamydia (sept 2011). We hebben toen beiden een kuur gekregen. Bij de check (maart 2012, kreeg het advies van de dokter om na een half jaar terug te komen) bleek ik het (nog steeds) te hebben. Mijn vriend zei dat zijn uitslag goed was. Beetje vreemd maar mogelijk denk ik?! Ik heb toen nog een kuur gekregen en teruggekomen in juni (2012) en toen was de uitslag goed.

  Ik bleef wel de jaren daarop wat klachten houden als reukende afscheiding, soms wat meer en dikker, af en toe het idee dat ik een blaasontsteking had, soms een keer een branderig gevoel bij het vrijen. Maar nooit echt een langere tijd achter elkaar. Paar keer op een schimmelinfectie laten testen en dit kwam er dan meestal uit. Ook meerdere keren een kuur voor gehad. Omdat ik wel twijfelde over deze klachten heb ik in april 2014 nog een keer een chlamydia test gedaan, uitslag was goed.

  Nu heeft mijn vriend sinds afgelopen zomer last van zijn nieren. Ook heeft hij meerdere keren bloed bij zijn urine gehad. Verschillende onderzoeken hebben niets uitgewezen. Dokter heeft gevraagd of het een soa zou kunnen zijn maar mijn vriend was ervan overtuigd dat dit niet kon. Uiteindelijk toch een test en daar is dus vorige week WEL chlamydia uitgekomen. Hij heeft al aangegeven sinds hij die klachten had dat hij begon te twijfelen of hij wel in 2012 nog een tweede keer is wezen testen. We zijn inmiddels ook een traject in het ziekenhuis gestart en daar is chlamydia en de gevolgen ervan (onvruchtbaarheid) ook besproken.

  Ik begon dus wat twijfel te zien bij mijn vriend of het allemaal wel klopte met die uitslagen. Wat als hij zelf niet voor controle is geweest? En gekke is alleen wel dat ik in zowel juni 2012 als in april 2014 een goede uitslag had. Toen heb ik mij alleen laten testen vanwege de klachten en mijn vriend niet (had ook nergens last van).

  Ik ben afgelopen woe naar de huisarts geweest met dit verhaal en heb gelijk een kuur gekregen en een test gedaan. Uitslag nog onbekend maar daar moet haast wel chlamydia uitkomen...

  Ik weet van mezelf dat ik niet ben vreemd gegaan en mijn vriend zegt ook van niet. Ik wil hem zo graag geloven maar een andere reden is volgens mij niet te verklaren??!!

  je kunt je voorstellen in wat voor een lastig pakket we zitten... die twijfels maken mij helemaal gek. We hadden/hebben zo’n fijne relatie en stonden op het punt om zulke mooie stappen te maken. Ik heb al benoemd dat als mijn vriend een slippertje gemaakt zou hebben ik hem zou kunnen vergeven (ookal denkt hij van niet...) maar hij blijft volhouden dat hij niet is vreemd gegaan...

  kan iemand hier een beetje met mij meedenken en misschien wat vragen bij mij wegnemen? Ik wil zo graag duidelijkheid maar ben bang dat dit er misschien wel nooit gaat komen...

   

   

  Reactie
  #2

  Kan je vriend bij zijn dokter navragen of hij de tweede keer op controle is geweest in 2012? Die zouden dat wel moeten bijhouden (lijkt mij).

  Het is denk ik niet aan anderen om te benoemen of je vriend een slippertje gemaakt heeft.

  Je kunt er volgens Soa Aids Nederland vanuit gaan dat als jij in juni 2012 en april 2014 negatief testte, jij en je partner geen soa hadden.

  Hoe reageerde jouw huisarts op je verhaal?

  Reactie
  #3

  Misschien moet je toch maar eens een echt serieus gesprek met je vriend gaan hebben.
  "Bij de check (maart 2012, kreeg het advies van de dokter om na een half jaar terug te komen) bleek ik het (nog steeds) te hebben. Mijn vriend zei dat zijn uitslag goed was. Beetje vreemd maar mogelijk denk ik?!" Eigenlijk niet mogelijk
  "Uiteindelijk toch een test en daar is dus vorige week WEL chlamydia uitgekomen. Hij heeft al aangegeven sinds hij die klachten had dat hij begon te twijfelen of hij wel in 2012 nog een tweede keer is wezen testen." Dat is toch allemaal niet meer geloofwaardig moet ik tot mijn spijt zeggen.

  Reactie
  #4

  ik heb hem inderdaad gevraagd om dit na te vragen bij zijn dokter. Want stel hij is toentertijd zo slordig geweest om dit niet te doen... als hij de chlamydia (ook) nog had, zou hij mij het daarna vast en zeker terug gegeven hebben?!

  En wat betreft de reactie van mijn huisarts; ze gaf aan dat het in theorie mogelijk zou kunnen zijn maar dat de kans wel heel klein is dat je een paar jaar met je partner kunt vrijen zodat chlamydia door te geven.

  En iets van een slapende chlamydia of een ‘variant’ die je wel zelf hebt maar niet kunt overgeven bestaat niet??

  Ik lees dingen over dat je lichaam het zelf kan opruimen na een paar maanden. Als dit gebeurt, kun je dan wel mensen (weer) besmetten of kan dit alleen met een ‘actieve’ chlamydia?

   

  Ik heb 1001 vragen en steeds zegt mijn gevoel weer wat anders... zo frustrerend dit. Ik wil mijn vriend zo graag geloven maar als ik dan kijk naar de feiten.... ik ben echt fel tegen vreemdgaan maar dat valt eerder te vergeven dan die eventuele leugens en onbeantwoorde vragen... 🙁

   

  Reactie
  #5

  Besmet kun je alleen maar worden met een actieve infectie. As het lichaam chlamydia klaart (opruimt) dat is dat ook weg.
  Het is niet erg waarschijnlijk, dat je vriend vanaf 2012 een actieve infectie heeft (waar hij in 2019 pas klachten van krijgt) en jij dan in 2012 en 2014 een negatieve test hebt.
  Een chlamydia infectie, kan asymptomatisch verlopen. 70­-95% van de Ct-­infecties bij vrouwen verloopt asymptomatisch en >50% (25-­100) bij mannen.
  In meerdere studies is aangetoond dat in een jaar bij ongeveer 50% van de vrouwen met een asymptomatische Ct ( zonder klachten dus) de infectie zonder antibioticabehandeling spontaan klaarde. Soms worden infecties al in korte tijd geklaard (3 maanden). In een Engelse studie werd een asymptomatische Ct­-infectieduur van gemiddeld 1,31 jaar gevonden. Maar ook hier geldt: Dan had er in 2012 en 2014 bij jou een positieve test moeten zijn. Het erg onwaarschijnlijk dat je 2 jaar seksueel contact met je partner hebt, die een actieve chlamydia infectie heeft zonder jou te besmetten.

  Reactie
  #6

  Stel dat hij wel een actieve besmetting had in 2012, dan had jij in 2012 en 2014 positief getest. Statistisch gezien is het vrijwel niet mogelijk om zolang seks te hebben zonder besmetting.

  Van een slapende variant heb ik niet eerder gehoord, je hebt het of niet. Als het er is, kun je het ook aantonen dmv een soa-test.

  Als chlamydia zich na ongeveer een jaar vanzelf klaart, kun je er eigenlijk wel uitgaan van een herbesmetting door je partner (omdat je daar dus al langdurig seks mee hebt).

  Op die manier kun je het erg lang meeslepen (een zogeheten ping-pong effect).

  Reactie
  #7

  Men spreekt van een ping-pong effect als men zich over en weer telkens weer besmet. Als dat zo zou zijn is er van klaring geen sprake

  Reactie
  #8

  Ik krijg dus net de uitslag door en bij mij dus GEEN infectie gevonden.... hoe is dit mogelijk?!!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ofwel is je vriend vreemd gegaan en heeft hij het nog niet doorgegeven aan jou.

  ofwel is het een vals positief of vals negatief resultaat. (Alhoewel weinig waarschijnlijk)

  moeilijk te zeggen.

  best allebei een kuurtje en klaar

  Reactie
  #10

  Dat zal dan van een recente besmetting zijn, als het die van eerder is geweest, had je natuurlijk ook positief getest.

  Het lijkt er op dat hij het nog niet doorgegeven heeft.

  Reactie
  #11

  Was het maar zo makkelijk; allebei een kuurtje en klaar...

  we zijn een jaar verloofd en proberen al een jaar zwanger te worden. Onze hele toekomst is in een paar dagen in elkaar gevallen...

  hij blijft er bij dat hij niet is vreemd gegaan. Kan het verder ook niet verklaren behalve dat hij geen ander heeft gehad.

  Hij wordt nu ook telkens boos omdat ik hem toch blijf ‘beschuldigen’ dat het bijna niet anders kan dan dat hij is vreemd gegaan

  Reactie
  #12

  Test allebei opnieuw, dan kan de vals positieven er uit halen..

  wat voor test was het? Urine of bloed?

  Reactie
  #13

  Als hij niet vreemdgegaan zou zijn, zou het betekenen dat hij er al vanaf 2012 mee rondloopt. Dan had jij in 2014 niet negatief getest.

  In 7 jaar tijd had het zich zeker wel besmet (en weer terug).

  Wellicht dat je dit eens bij de huisarts kan aangeven, en dat zij bij het laboratorium kunnen nakijken of dit echt de juiste uitslag is.

  Reactie
  #14

  allebei opnieuw testen heeft geen zin meer lijkt mij... we hebben allebei gelijk een kuur gekregen op het moment dat er bij hem chlamydia werd vastgesteld...

  Reactie
  #15

  Dan zijn er 3 mogelijkheden.

  • Een recente besmetting
  • Jouw recente negatieve uitslag klopt niet
  • Zijn recente positieve uitslag klopt niet

  De PCR methodiek in het testen brengt tegenwoordig 95% a 99% zekerheid op terechte negatieve en positieve uitslagen

   

  Reactie
Reageer op: Chlamydia in relatie van 8 jaar
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief