Zelfbesmetting vaginaal naar anaal (en terug?)

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi,

  Ik heb 2 jaar geleden vaginale chlamydia gehad en ben daarvoor behandeld met een eenmalige kuur van 2 pillen. Nu lees ik dat het mogelijk is dat je ondanks dat je enkel vaginale seks hebt gehad, je ook anaal chlamydia kan oplopen. Ik heb mezelf na die tijd nog 2 keer laten testen of ik nog vaginale chlamydia had, omdat ik zeker wilde weten dat het weg was. Deze uitslag was 2 keer negatief.

  Nu vraag ik me af of het nodig is om me ook anaal te laten testen op chlamydia. Of is de kans erg klein, aangezien ik geen anale seks heb gehad en na de kuur ook negatief test op vaginale chlamydia?

  En kan je jezelf ook vaginaal weer besmetten als je het anaal hebt? Zonder anale seks te hebben? En natuurlijk geen onveilige seks hebt.

  Reageer
  #2

  Testen is niet nodig. De kans om dat zonder anale seks te krijgen is toch wel heel erg klein

  Reageer
  #3

  Bedankt voor de snelle reactie!

  Ik achtte de kans zelf ook erg klein, maar ging toch twijfelen nadat ik las dat het ook mogelijk is anaal besmet te raken zonder anale seks. Ik wil natuurlijk niet nog een keer een infectie oplopen en geen andere besmetten, daarom toch wat stress na het lezen.

  Ik vroeg me nog wel af of azitromycine eventueel ook anale chlamydia kan verhelpen? En aangezien ik 2 keer negatief ben getest (vaginaal) de kans inderdaad erg klein is, toch?

  Reageer
  #4

  Ik denk niet dat je je daar zorgen over moet maken

  Reageer
Reageer op: Zelfbesmetting vaginaal naar anaal (en terug?)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief