Armen omhoog tijdens slapen om arm te kriebelen

  • #1

    Heel raar maar ik heb mezelf nu al een paar keer tijdens het slapen betrapt dat mijn armen gestrekt zijn omhoog en dat ik met me ene arm me andere arm streel (kriebelen). Met armen omhoog bedoel ik de lucht in dus vooruit gestrekt zoals zombies of Frankenstein. Inderdaad beetje raar en weet ook niet hoe lang ik dit al doe maar zou graag Willem weten wat ik er tegen kan doen want ik slaap daardoor dus nooit volledig door.

    Alvast heel erg bedankt.

    Reageer
    #2

    Ik zou hier ook graag het antwoord op willen weten want ik heb hetzelfde probleem. Ook word ik vaak met slapende armen wakker terwijl ik gewoon op mijn rug lig. Ik vermoed omdat ik ze dan ook in de lucht heb gehad?!?

    Reageer
    #3

    Als je slapende armen hebt, is dat in de regel omdat je er op gelegen hebt.

    Reageer
    #4

    Ook ik slaap vaak op mn rug en word dan wakker met mn (meestal) rechterarm omhoog gebogen de lucht in (vaak hand op voorhoofd en elleboog omhoog de lucht in). Twee keer werd ik wakker met dat mn rechterarm verticaal de lucht in wees en een keer deed ik mn ogen open en hing daar mn hand slap vlak boven mn gezicht (iieeek). Weet iemand misschien wat hier tegen te doen is (en waarom dit gebeurd)? Ik slaap licht (snel wakker).

    Reageer
    #5

    Volgens mij ben je je dan aan het uitrekken, maar nog niet helemaal wakker daar al aan begonnen. Veel mensen rekken zich 's ochtends uit om de spieren weer een beetje op gang te krijgen na uren te hebben gelegen.

    Reageer
    #6

    ik zou dat ook graag willen weten. Aangezien mijn vriend dat heel vaak doet! Hij is heel beweeglijk snachts. Ook is hij een paar x zijn boxershort "kwijt" geraakt. ? Hij kan zich niks herinneren. Vannacht werd ik wakker en hij lag... ja ja, aan het voeteinden! ? Hij was zelf ook erg verbaaad. Nog meer mensen die hier last van hebben?

    Reageer
    #7

    Wat Zombie-slaper beschrijft herken ik precies zo. Terwijl ik slaap kriebel ik regelmatig met mijn ene arm de andere arm, die dan recht de lucht in steekt. Dit deed ik al op hele jonge leeftijd en nu nog steeds. Mijn vriend heeft weleens een tijdje mee gekriebeld zonder dat ik er wakker van werd, dus volgens mij slaap ik vrij diep als het gebeurd. Ik zou het niet willen beschrijven als een probleem, wel als een héél vreemd fenomeen.

    Reageer
    #8

    Hi.

    Weet iemand al waardoor t komt? Je leest er weinig over, ook in andere talen niet. Het blijft eigenaardig.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Met zus en ik hebben dat al jaren 's nachts. Vooral als de zomer eraan komt. Dan gaan wij snachts veel onze huid strelen. Wij hebben hier nog eens mee gepaard dat wij niet kunnen blijven liggen en ons lichaam schreeuwd om even te stretchen. Heel vervelend. We hebben dit al meermaals voorgelegd aan de dokter, maar die kijkt ons maar raar aan. Dus als jullie weten hoe dit komt. Let me know!

     

    Reageer
    #10

    mijn vriend doet dit ook, iemand al een idee?

    Reageer
    #11

    heb dit ook al eens gehad, toen was ik alleen thuis en om 3u00 werd ik wakker omdat mn arm recht omhoog stond alsof ik als het ware meegtrokken werd misschien zou het een geest kunnen zijn ha ha zou wel wat zijn..

    Reageer
    #12

    Zijn er onder bovenstaande mensen, tweelingen of hebben zij dierbaren die psychische problemen hebben?

     

    Reageer
    #13

    Regelmatig Regelmatig heb ik dit ook. Recht vooruit, eerst kriebel ik mijn rechterarm daarna mijn linker en daar word ik dan wakker van. Wat is dit toch??

    Reageer
    #14

    Ik heb precies hetzelfde, wordt regelmatig wakker met mijn armen omhoog mezelf te strelen.. weird!

    Reageer
    #15

    @pantau, ik ben wel een meerling idd!

    Reageer
Reageer op: Armen omhoog tijdens slapen om arm te kriebelen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief