Moeilijk in slaap, vaak wakker, zenuwachtig gevoel buik

  • #1

    Hallo,

    Na de afgelopen paar jaren flink wat mee te hebben gemaakt (zakelijk en prive), en ik nu eindelijk een paar maanden rust heb gevonden en even niks hoef te doen, kreeg ik eergisteren opeens iets terug wat ik jaren niet meer heb gehad. Hierbij moet ik even aangeven dat ik sowieso een half tabletje zopiclon slik voor het slapen gaan (al een jaar) in samenspraak met de dokter omdat ik heel erg slecht in slaap kom en van alles wakker word.

    Ik werd eergisteren dus wakker (na ongeveer 2 uur te hebben geslapen) en kreeg een super zenuwachtig gevoel in de maag en rare gedachten die ik maar niet uit mijn kop kreeg. Hierdoor werd ik nog zenuwachtiger en naast dat vervelende gevoel in mijn buik, voelde ik het ook in mijn armen (handen niet gek genoeg), en daarbij kwamen gedachtes op over het tijdstip dat ik dus wakker werd, de hele tijd denkend aan, het is half 4. Toen heb ik uiteindelijk nog maar een halve zopiclon gepakt in de hoop dat ik weg zou vallen want dat gevoel in de buik/maag is gewoon verschrikkelijk. Na een uur heen en weer te hebben gelegen ben ik weer in slaap gevallen en werd 5 uur later wakker. Het gevoel was opzich weg maar bleef in de verte nog wel aanwezig. En als ik er dan over na ging denken, voelde ik het weer in mijn buik draaien en gaan mijn gedachtes weer alle kanten op. Net alsof iets blokkeert in het hoofd.

    Nu ben ik een dag verder, vannacht werd ik na een uur of 3 slapen wakker en weer hetzelfde... weer dat gevoel in de buik en weer die rare gedachtes. Na weer een half tabletje extra viel ik uiteindelijk een uur later 'gelukkig' weer weg en werd vanmorgen een uurtje of 5-6 later wakker.

    Heb nu nog steeds een klein beetje het gevoel ik mijn buik en armen soms en ik probeer mijn gedachtes te verzetten door van alles te gaan doen maar als ik heel even stilzit dan spelen die rare gedachtes weer op en dat gevoel in de buik.

    Iemand enig idee wat ik hiermee moet en wat ik eraan kan doen?

    Reageer
    #2

    Het kan wel zo zijn, dat de stress nu voorbij is, maar dat wil nog lang niet zeggen dat je lichaam daar dan ook helemaal van hersteld is.
    Misschien toch goed om even bij je huisarts langs te gaan en de klachten te bespreken.

    Reageer
    #3

    Dat heb ik reeds gedaan, en dan krijg ik te horen dat ik voorlopig die zopiclon door kan slikken en gewoon rustig aan moet doen.

    Reageer
    #4

    Toch zou ik weer terug gaan naar de huisarts. Vraag een ander slaapmiddel. Het is namelijk goed mogelijk dat eerdere depressieve niet opgemerkte klachten naar boven komen door het gebruik van de zoplicon.

    Reageer
    #5

    Er zijn volgens mij niet echt andere medicijnen die ze dan beter kunnen inzetten lijkt me, en ik heb geen zin om aan de anti-depressiva te gaan ofzo.

    Reageer
    #6

    Er zijn genoeg andere slaapmiddelen beschikbaar die net zo goed of zelfs beter werken dan de zoplicon. Dat is geen probleem.

    Reageer
    #7

    Ok prima, maar daar heb ik het al meermaals met de dokter over gehad en die gaf aan dat dit het 'lichtste' is en andere medicijnen niet nodig zijn of meer doen dan nodig is, wat moet ik daarop zeggen dan?

    Reageer
    #8

    Of het de lichtste slaappil is betwijfel ik.
    Het gaat er ook niet om of je huisarts van mening is dat andere niet nodig zijn of niet meer doen dan nodig is, maar dat jij klachten hebt die door de medicatie veroorzaakt kan worden. Als de zoplicon de problemen veroorzaakt zullen je klachten uiteindelijk alleen maar erger worden als je er meer van gaat gebruiken.
    laat je dus niet zomaar wegsturen bij de huisarts. Je hebt als patiënt ook nog wat te vertellen en te beslissen. Vraag gewoon om een ander slaapmiddel.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ok, alleen heb ik ditzelfde een 2-3 jaar geleden ook gehad, en toen slikte ik geen zopiclon, dus het lijkt me sterk dat het nu daardoor weer opnieuw komt. En de enige alternatieven die mijn huisarts al heeft voorgesteld is temazepam.

    Reageer
    #10

    Dat zou ook een goed alternatief zijn.

    Dat je de klachten eerder had zou dus kunnen als het een onderliggende depressie was.

    Reageer
    #11

    Ik heb trouwens nog temazepam liggen kan ik die anders gewoon gebruiken ipv zopiclon?

    Reageer
    #12

    Dat zou je kunnen doen.
    Hoeveel mg is de temazepam?

    Reageer
    #13

    10mg

    Reageer
    #14

    Ik zou zeggen probeer het uit. Maar neem ze niet samen......

    Reageer
    #15

    ik heb wel last van mijn buik af en toe als ik slaap ik kan mijn niet altijd herinneren wat ik droom en soms als ik droom is er wat met mijn buik het kiekeld prikt ik weet niet precies het voelt niet goed ik droom dus dan wel maar me buik is dan iets mis wat zou ik moeten niet dat ik altijd heb maar ik wil er wel wat aan kunnen doen.

     

    Reageer
Reageer op: Moeilijk in slaap, vaak wakker, zenuwachtig gevoel buik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief