na half uur slapen weer wakker

 • #1

  hey allemaal,

  ik heb de laatste paar maanden (lees twee maanden) vaker het probleem dat ik na een half uur slapen wakker wordt en heel onrustig ben. ik krijg kort na het wakker worden ook vaak een paniekaanval. Als de paniekaanval eenmaal voorbij is en ik tot rust kom val ik weer in slaap en slaap dan gewoon door tot de wekker mij wekt of ik natuurlijk wakker wordt. herkent iemand zich in dit probleem of heeft iemand hier een verklaring voor? voor het slapengaan neem ik altijd warme pap.

  gr. anoniem

  Reageer
  #2

  Wat versta je onder een paniekaanval?
  Kun je dat iets uitgebreider omschrijven?

  Reageer
  #3

  Ik heb sinds een week hetzelfde. Na een uur slapen heel suf wakker worden en paniek aanval (harkloppingen, duizelig, misselijk, the usual). Snap er niks van...
  Als het wegtrekt (ik zoek dan afleiding) slaap ik rustig de rest van de nacht door...

  Reageer
  #4

  Spanningen en stress kunnen dit veroorzaken.

  Reageer
  #5

  Ik heb dit dus exact ook! Heel vaak word ik precies na een uur wakker en ben dan helemaal van de kaart. Alsof ik gek word.. gedesorienteerd, bang, paniek, keiharde hartslag, duizelig... echt super naar. Ik zie dat jullie berichten van 2013 zijn. Hebben jullie een oplossing/oorzaak gevonden? Please help!!

  Reageer
  #6

  hoi

  ik hebdus hetzelfde. Na een halfuur tot uur ineens klaarwakker vreemd gevoel van niet helemaal op de wereld zijn. En dan slaat een of ander paniek gevoel toe en gaat mijn hart tekeer. De eerste x was ik al in de aanslag 112 te bellen. Nu blijf ik meestal liggen probeer langzaam en diep te ademen, mezelf gerust te stellen. Dan gaat t wel weer. Maar het is een heel naar gevoel alsof je elke controle kwijtraakt.  Ik weet ook niet waar t vandaan komt

  Reageer
  #7

  Ja, ik herken dit ook heel erg, ik kan bijna de klok er op gelijk zetten. Niet elke nacht maar vaak. En altijd na 30 min tot 1 uur na inslapen.

  Geen verklaring voor, stress, paniek, hoge hartslag, en klaar wakker. Vaak helpt afleiding wel om na een uur weer te slapen. (Zoals nu)

  Reageer
  #8

  @Maaike eens kijken naar oorzaken. Voedingspatroon bijvoorbeeld. Belangrijk is een stabiele bloedsuikerspiegel. Stoffen als histamine en tyramine kunnen ontregelend werken. Verder kunnen bepaalde voedingssupplementen je hele gezondheid ondersteunen. Gebruik zelf onder andere 5htp. Maar ook ontregelde hormonen en een ontregelde schildklier kunnen voor problemen zorgen. Zo hebben veel vrouwen te maken met een teveel aan oestrogeen ofwel oestrogenedominantie. Een orthomoleculair therapeut zou je verder kunnen adviseren.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: na half uur slapen weer wakker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief