Slaaptekort?

  • #1

    Hoi,

    Al jaren ben ik bezig met zoeken naar de oorzaak van mijn vermoeidheid, het lastige is dat ik niet weet of dit mentale vermoeidheid is of dat het komt vanwege slaap problemen.

    Ik heb een slaaponderzoek (PSG) gehad en de kwaliteit van mijn REM en DIEPE slaap is prima maar heb wel hele milde centrale slaapapneu, desondanks ligt het volgende de neuroloog (en de 2e neuroloog) daar niet aan. ook uitgebreid vitamine onderzoek en schildklier en noem maar op was prima. heb ook geen diabetes.

    Ik ervaar geen stress in het leven behalve dat ik door mijn klachten mij vaak irriteer in het verkeer, en mijn werk is prima te doen maar toch word ik moe wakker en blijf ik 24/7 moe, ook in het weekend heb ik hier last van.

    Heb 2x anti depressieva geslikt maar dit helpt niet, ook 6 maanden bij POB GGZ geweest en daarna 6 maanden bij de psycholoog
    maar dat werkt ook niet want weet niet waar ik het over moet hebben. ik voel me ook niet depressief verder.

    De klachten (moe, irritatie, concentratieproblemen) begonnen 8 jaar geleden heel langzaam bij mijn toen 'ex' werkgever, zoals moe wakker worden maar dit trok later op de dag bij. Kan me herinneren dat ik verschillende tragische gebeurtenissen mee maakte vanaf dat moment (overlijden familie, kanker in de familie, regelmatig voor mijn moeder zorgen). Maar de laatste 4 jaar heb ik geen slechte gebeurtenissen mee gemaakt.

    toen ik 7 jaar geleden van werkgever wisselde voelde ik mij wel beter maar na nog geen jaar ging het slechter en slechter, alleen mijn geheugen is zo slecht dat ik dit niet zeker meer weet. mijn baas zegt dat ik toen wel veel beter presteerde en er niet zo moe uit zag.

    Zelfs 2 dagen in de ziektewet en dan 6 maanden lang gaf geen verschil, ook 3 weken vakantie en elke dag minstens 9 uur slapen werkt niet.

    mijn huisarts weet het ook niet meer, die wilt dat ik aan mijn 3e anti depressieve ga beginnen. Als het door slaaptekort komt, hoe kan ik mij dan bij een nieuwe werkgever wel tijdelijk beter voelen? Kan het door mijn nieuwe werkgever komen ondanks dat ik geen stress ervaar? dat ik het mentaal niet aan kan ofzo?

    Reageer
    #2

    Je hoeft stress niet altijd als zodanig te ervaren. Maar kan er dan toch zijn. Dat zou je eens met een psycholoog kunnen bespreken. Je hebt wel een periode van veel stress/spanningen gehad. En ik neem aan dat de huisarts daar ook iets over gezegd heeft als hij antidepressiva voorschrijft. Voor vermoeidheid alleen ga je die doorgaans niet krijgen

    Reageer
    #3

    oke bedankt, ik vermoed dat de huisarts antidepressiva voorschrijft omdat alle andere onderzoeken geen oorzaak gaven. Ik voel me verder niet depressief, wil nog steeds graag leuke dingen doen maar is lastig als ik me zo voel. dat ik me zelfs na 3 weken vakantie exact hetzelfde voel vind ik raar, als het door stress kwam zou het toch wel een heel klein beetje minder worden.

    met auto rijden merk ik wel dat ik erg gespannen en gehaast ben, kan dit op den duur vermoeidheid veroorzaken?

    Reageer
    #4

    Stress/spanningen gaan niet altijd zomaar vanzelf weg. Ik zou je in ieder geval aanraden om met een psycholoog te gaan praten

    Reageer
    #5

    Bedankt voor uw reactie, ik wil wel weer met een psycholoog praten (wel lastig vanwege de hoge kosten/385 eigen risico) maar toen ik de laatste keer een paar sessies bij de psycholoog had wist ik niet waar ik het over moest hebben. Naast de klachten zit ik nergens mee in principe.

    Reageer
Reageer op: Slaaptekort?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief