Laat in slaap vallen

 • #1

  Sinds een week val ik pas na 4 u of 5 u in slaap , ik ben gekend met slaapproblemen .. maar meestal gebeurd dat eens om de zoveel tijd dat ik laat in slaap val, andere nachten val ik wel op een fatsoenlijk uur in slaap. Ik heb wel veel stress de laatste tijd en vraag me af of me dat dan onbewust wakker houdt ? Ik maak me dan ook zorgen dat weinig slaap me ziek gaat maken en ik hieraan ga sterven

  Reageer
  #2

  Nee, daar ga je echt niet aan dood.

  In principe is het voor je gezondheid beter om minimaal 6 uur te slapen. Dat wil zeggen dat uit onderzoek blijkt dat korter slapen aan gezondheidsklachten is gerelateerd.
  Maar dat verband werkt 2 kanten op: mensen met bv chronische pijn slapen ook slechter. En slecht slapen zorgt bij die mensen vaak voor meer pijn.

  Laat in slaap vallen (vroeg in de ochtend) is geen enkel probleem, alleen misschien voor je werk, studie of sociaal leven. Maar niet voor je gezondheid.

  Misschien kun je bibliotherapie proberen. Dwz dat je informatie opzoekt of je van laat of kort slapen echt dood kunt gaan.

  Ik slaap zelf al meer dan 10 jaar laat in en korter dan 6 uur. Daar heb ik geen last van.

  Reageer
  #3

  Stress is niet best maar gaat erom dingen te kunnen loslaten. Bij piekeren kan de nachtversie van de rescue remedie helpen. Daarmee kan je ook overdag al beginnen want is niet direct een slaapmiddel maar helpt om wat meer uit je hoofd in je lijf te komen. Verder kan je denken aan yoga of tai chi of wat anders.
  Verder is je voedingspatroon belangrijk. Uitkijken met de snelle suikers en zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, oplosbare vezels en voldoende gezonde vetten bij elke maaltijd. Verder kunnen bepaalde voedingssupplementen ondersteunen. Slik zelf onder andere 5htp en magnesium.

  Reageer
  #4

  Stress is over het algemeen niet goed. Probeer voor jezelf duidelijk te maken waarom je stress hebt en dan zal je zien dat de stress die je hebt nergens voor nodig is. Ook kan meer bewegen en gezond eten helpen. En ga leuke dingen doen! Door het doen van leuke dingen wordt je afgeleid van de stress die je ervaart.

  Reageer
  #5

  ๐Ÿ™‚

  Reageer
Reageer op: Laat in slaap vallen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief