slaapritme

 • #1

  omdat ik door corona geen school en werk heb op dit moment is mijn slaapritme helemaal verpest ik slaap telkens in de ochtend als ik kan slapen pas rond 8 9 uur en dan word ik savonds wakker en ik heb al een aantal keer geprobeerd om dan gewoon wakker te blijven tot in de avond maar het lukt me dan nog steeds niet om savonds in slaap te vallen en dan ben ik soms meer dan 40 uur wakker en dan alsnog kom ik niet in slaap en dan slaap ik weer sochtends of een paar dagen niet en ik heb dan dus ook soms dat ik gewoon 18 uur lang achter elkaar kan slapen en melatonine werkt niet bij mij ik was eerst begonnen met 0.1 mg en dat hielp niet dus steeds meer en nu 15 tot 20 mg en ik kom nog steeds niet in slaap dus heeft iemand tips en ja elke dag mijn wekker zetten ik slaap daar doorheen en ik heb niks te doen dus dan sta ik ook niet op want dan val ik weer in slaap en werk zoeken of school is ook geen optie dus weet niet of er misschien iets mis is met me of of dit gewoon is omdat ik geen ritme heeft iemand tips

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Mijn tip zou zijn voor jezelf ritme in je dag te brengen. Dus op vaste tijden vaste dingen doen. En je daar aan houden. Eet 3 gezonde maaltijden per dag, drink veel water ipv koffie, fris of energiedrank.

  Dus op een vaste tijd opstaan, ontbijten. Dan voor jezelf een activiteit plannen,bijvoorbeeld thuis sporten of buiten een stuk wandelen of fietsen of boodschappen doen of wat in je huishouding.  In elk geval iets waarbij je lichamelijk bij bezig bent.

  Ga in elk geval niet gelijk op een schermpje kijken. Plan voor je zelf bijvoorbeeld na een lunch daar een uurtje voor in en ga daarna weer wat lichamelijk actiefs doen,liefst buiten. Zodat je lichaam ook moe wordt.

  En gebruik ook voor je naar bed gaat geen schermpjes en drink geen cafeïne.

  Het zal even heel veel discipline van jezelf vragen om weer in een "normaal" ritme te komen. Maar als je dat had toen je wel werkte en naar school ging, zou dat nu ook weer moeten lukken.

  Je kunt ook nog deze vraag bij je huisarts neerleggen en vragen of die tijdelijk iets kan voorschrijven om makkelijker in slaap te vallen. Maar ook ( juist ) dan is jou eigen discipline het belangrijkste.

  Succes,groetjes Suzan

   

  Reageer
  #3

  Wat kan schelen is zorgen voor volwaardige voeding. Geen bewerkte koolhydraten. Beter dus bruine dan witte macaroni etc. Matig met snelle suikers. Geraffineerde suikers beter laten staaan.

  Daarnaast wat voedingssupplementen om de aanmaak van allerlei neurotransmitters te verbeteren. Gebruik zelf onder andere 5htp, dat de aanmaak van serotonine en melatonine helpt te verbeteren. Zou het alleen niet zoeken in één stofje. Aanmaak van neurotransmitters is afhankelijk van allerlei stofjes en factoren.

  's Ochtends vroeg daglicht helpt je biologische klok te resetten dus in de tuin of op balkon of eindje wandelen. Als het wat warmer wordt, lekker in de zon zitten of liggen.

  Electrosmog, zoals van wifi en smartphone zorgen voor meer stresshormonen in je lichaam, waardoor je slechter kan slapen. Zeker dus geen smartphone bij je bed en niet als wekker gebruiken. Ook geen electrische wekker. Computerscherm kan je instellen voor de avond met roder licht.

  Proberen toch iets van een dagritme te vinden. Wandelen, fietsen. Als je het geld hebt en een horecatentje een bakkie koffie of thee halen.

  Reageer
Reageer op: slaapritme
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief