Snurken

 • #1

  Hallo,

  Ik snurk tijdens mijn slaap en mijn vriendin heeft hier erg last van, hoewel ze weet dat ik dit niet bewust doe, raakt ze 's nachts erg geïrriteerd en is ze overdag erg moe. Ik ga vanaf maart dit jaar een tijdje bij haar intrekken, en als alles goed gaat, misschien langer, maar ik vermoed dat mijn snurken relatieproblemen zal veroorzaken en de kans zal ontnemen dat we langer samen zullen wonen.

  Ik drink genoeg water, lig op mijn zij, gebruik zoutspray voor mijn neus en zorg ervoor dat ik niet oververmoeid naar bed ga. Ik weet dat elke oorzaak van snurken anders is, maar ik wil toch vragen wat de meest effectieve manieren zijn om snurken te elimineren.

  Bedankt.

  Reageer
  #2

  je zou een snurk-stop of noseclip kunnen proberen

  Reageer
  #3

  Heb je overgewicht? Gebruik je alcohol of drugs?

  Reageer
  #4

  Hoi John, dankjewel voor je snelle antwoord zoals altijd.

  Ik heb geen overgewicht, ik rook niet en gebruik geen alcohol of drugs. Ik sport regelmatig en eet gezond en gevarieerd en heb geen stress. Ze zei dat ik voorheen niet snurkte, maar de laatste tijd is het elke nacht raak. Ik heb geprobeerd mijn neus regelmatig goed te spoelen met zout water, genoeg water te drinken, niets lijkt te helpen.

  Ik heb veel gemengde ervaringen gelezen met snurkstops en noseclips, maar ik ga het zeker onderzoeken, bedankt.

  Reageer
  #5

  Ja, je zult vooral gemengde ervaringen tegenkomen. Wat je ook nog zou kunnen doen, is de huisarts om een slaaponderzoek te vragen. Daar kan de oorzaak van snurken vaak mee achterhaald worden.

  Reageer
  #6

  Dankjewel, John,

  Ik weet niet hoe haalbaar een slaaponderzoek zal zijn, gezien de huidige situatie rond het coronavirus. Mijn broer heeft er ook last van, maar zijn vrouw zegt er mee te hebben leren leven.

  Vannacht heb ik een opname gemaakt door middel van een opname app op mijn mobiel, het gesnurk is daar goed hoorbaar, en op andere momenten is het weer stil. Ik zal verschillende methoden proberen om te zien welke het beste voor mij werkt en de resultaten in deze thread plaatsen, zodat ik hopelijk andere mensen daarmee kan helpen.

  Reageer
  #7

  Corona kan wel wat roet in het eten gooien. Maar vragen kan altijd...

  Reageer
Reageer op: Snurken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief