Slaapproblemen bij burnout

  • #1

    Ik kamp al enige tijd met een burnout. De meest hinderlijke klacht hierbij is het slapen. Dit lukt niet meer zo goed terwijl ik juist erg moe ben. Overdag gaat het meestal redelijk goed (wel wat vermoeid, maar verder weinig klachten). 's avonds echter vaak zodra de kinderen net in bed liggen, voel ik spanning opkomen in mijn buik. Dit vertaalt zich in een zeurderige pijn rechtsboven in de buik verhoogde van de galblaas. Deze spanning houdt de rest van de avond aan en wordt soms wat erger naarmate ik naar bed wil. Hierdoor heb ik grote moeite met in slaap vallen. In bed heb ik last van zweten en ben ik maar aan het draaien, maar slapen, ho maar. Soms lukt het inslapen wel, maar is juist het doorslapen een probleem. Vrijwel altijd zo'n 3 uur na het inslapen wordt ik dan wakker en heb ik drang om te plassen. Eenmaal op het toilet valt de hoeveelheid plas uiteindelijk wel mee. Terug in bed resulteert vrijwel altijd wederom in zweten, draaien, maar niet slapen. Ik heb al vrij veel geprobeerd. Ademhalingsoefeningen, psycholoog, meditatie, dagschema's maken waarbij te trachten de dagplanning niet te druk te maken. Echter het lijkt allemaal niet te helpen. Drukke dag, rustige dag, elke nacht dezelfde ellende. Ademhalingsoefeningen kunnen prettig zijn op het moment dat je ermee bezig bent, maar zodra ik ermee ophoudt is de spanning meteen terug. 's ochtends als ik uit bed ga zakt de spanning weer weg en gaat het wel weer. 's avonds komt de spanning dan weer terug.

    Ik zit inmiddels 4 maanden ziek thuis. Het slapen gaat al die tijd al slecht. Wat doe ik nou niet goed? Het is erg frustrerend als je na al die tijd en inzet geen verbetering merkt.

    Reageer
    #2

    Je doet iets fout hoor. Het is de burnout. Zo gauw je tot rust komt begint et malen in je hoofd met alle gevolgen van dien.
    Bespreek het met je huisarts en vraag om een middel om te kunnen slapen

    Reageer
    #3

    Hallo!

    Ik sliep ook heel slecht door een burn out/depressie/angststoornis...

    Ik heb eerst van de dokter trazolan gekregen. Dat is een AD maar in lage dosis is het gewoon ideaal tegen slaapproblemen. Je wordt heel moe. Ik sliep daar toch een aantal uurtjes mee. Nu heb ik mirtazapine, hetzelfde als trazolan. Misschien eens navragen bij jouw behandelende arts?

    Mvg

    Reageer
    #4

    Hey,

    Vervelend he, slecht slapen omdat je te druk in je hoofd bent,kan er over mee praten!

    Ik heb nu Temazepam van mn huisarts, dit helpt bij mij om het wat stiller in mn hoofd te krijgen als ik ga slapen.

    Antidepressiva zou ik zo lang mogelijk uitstellen, ze kunnen nare bijwerkingen hebben, zowel als je er mee begint als wanneer je ze weer af gaat bouwen. Mirtezapine kreeg ik vreselijke nachtmerries van, dit soort middelen neem ik echt nooit weer!

    Overleg het idd met je arts en laat je goed informeren over bijwerkingen van verschillende medicijnen.

    Sterkte, groetjes Suzan

     

    Reageer
    #5

    Hoi Ikke,

    Dank voor je reactie. Ik ben een beetje terughoudend met medicijnen (liever zo weinig mogelijk) en helemaal met AD. Ben een beetje bang voor de bijwerkingen

     

    Hoi Suzan,

    Dank voor je reactie. Ondanks de opkomende spanning 's avonds ben ik voor mijn gevoel niet heel druk in mijn hoofd.  Alleen het slapen lukt niet en daar raak ik dan gefrustreerd door.

    Temazepam heb ik al, alleen dit kun je geen langere periode aaneengesloten gebruiken omdat dan de werking afneemt. Verder slaap ik lang niet altijd in met Temazepam en als het dan wel lukt, dan max. 4 a 5 uurtjes.  Ook wordt ik dan vaak gespannen wakker met hoofdpijn en nekpijn of stramme kaken.

    Reageer
    #6

    Hoi,

    Klopt idd dat je het niet aldoor gebruiken mag, daar heb ik nu ook een beetje last van. Al zou ik het liever helemaal niet nemen. Ik heb ook Diazepam gehad,dat is zwaarder,ik ga daar echt k.o. van. En het helpt ook bij spierspannings klachten. ( daar had ik het voor ). Alleen moet je dat ook niet langdurig gebruiken natuurlijk.....

    Reageer
    #7

    Ik heb 6j geleden ook een zware burn out en depressie gehad met hevige slaapproblemen. Ik ben toen via de psychiater begonnen met quetiapin in lage dosis en dat hielp bij mij.

    Snap niet dat mensen zeggen dat anti depressiva gevaarlijker is als slaapmedicatie. Slaapmedicatie is zeer verslavend en moeilijk om mee te stoppen.

    Onderussen heb ik weer een burn out gehad helaas. Nu weer met slaapklachten. Het rare is ik val niet in slaap in mijn bed , en dan ga ik de zetel op en slaap wel. Heel raar en niet comfortabel maar geen idee wat ik er aan kan doen

    Reageer
    #8

    @Sanne, medicijnen doen natuurlijk niets aan oorzaken van je klachten en ondermijnen je gezondheid. Quetipine is trouwens een antipsychoticum. Aan je gezondheid en slecht slapen is heel veel te doen zonder medicijnen. Denk aan de juiste voeding een voedingssupplementen. Bij stress verbruikt je lichaam meer voedingsstoffen en neemt de voedingsstoffen ook slechter op. Ook hebben veel vrouwen te maken met oestrogeendominantie, vaak verergerd door pilgebruik. Heeft ook invloed op slaapkwaliteit.

    Je bed wat schuin zetten, zodat je hoofdeinde wat hoger is, is beter voor je hele gezondheid en kan van invloed zijn op de slaapkwaliteit. Beste is slapen op een bed en matras zonder metalen erin. Heb zelf twee dooozz-schijfjes naast m'n bed. Helpt tegen de electrosmog en om beter te slapen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Slaapproblemen bij burnout


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief