Iedere nacht slapende onderarmen en hand/vingers

  • #1

    Hallo ik heb sinds enkele maanden last van slapende onderarmen handen en vingers bij het slapen. Overdag heb ik hierdoor in de onderarm vingers een moe stijf gevoel.  De klachten zijn ontstaan na een burn-out/periode van hyperventilatie waarbij ik van de huisarts Citalopram ben gaan gebruiken. Feitelijk zijn deze klachten na gebruik van de citalopram begonnen maar de huisarts wil dat niet geloven/aannemen. Voor deze klachten (burn-out etc.) had ik wel last van tintelingen etc. Ik ben al bij een neuroloog geweest (ivm verdenking Carpaal Tunnel Syndroom) en deze zei mij ook dat het mogelijk door de spanning komt maar ik voel verder geen spanning of stress meer. CTS was het niet. Ben weer gewoon aan het werk etc. Van de andere huisarts in de praktijk heb ik enkele weken geleden een ibruprofenkuur gehad. Tijdens deze kuur van 10 dagen had ik maar 1 dag slapende armen/handen/vingers gehad. Na het stoppen van deze kuur kwamen de klachten echter weer snel terug. Kan iemand mij een idee geven wat het zou kunnen zijn en wat ik nog zou kunnen proberen? Ontstekingen ofzo?

    Op voorspraak van mij krijg ik over 2 weken nog een mri-scan maar de neuroloog verwacht daar dus niets van. Hij vond het niet relevant/nodig.

    Reageer
    #2

    Een zenuwontsteking zou kunnen

    Reageer
    #3

    Hey Jeroen,

    Wat is hier uiteindelijk uitgekomen?
    Zijn er nog meer mensen met deze klachten? Zou heel fijn zijn als er iemand zou reageren. Ik heb dit ook elke nacht. En overdag blijf ik dan een stijf gevoel houden, met daarbij ook tintelingen en zenuwschokjes in mijn handen en vingers.

    In beide armen/handen tegelijkertijd.

    Reageer
    #4

    @Endri

    Beter kun je zelf naar de huisarts gaan.
    Zodat er onderzocht kan worden waar jou klachten vandaan komen.
    Er kan nu iemand reageren met carpaal tunnel syndroom, een nekhernia of iemand die gewoon verkeerd ligt snachts.
    Met die antwoorden weet jij nog niks.....

    Reageer
    #5

    Jeroen geeft aan geen CTS te hebben, dat is bij mij ook uitgesloten. Daarnaast is er bij mij ook een MRI van de nek gemaakt waar niets is uitgekomen.

    De klachten zijn bij mij zo hevig dat ik me niet kan voorstellen dat het door angst of stress komt.

    Reageer
    #6

    @Endri

    Maar jij gaf die informatie er niet bij, vandaar mijn reactie. En je onderschat wat stress en met name chronische hyperventilatie met je kan doen!

    Reageer
    #7

    Dat onderschat ik niet, hoor. Maar ik ervaar nu twee keer heftige reactie op de onderarmen en handen/vingers. Exact dezelfde plekken.

    Ben ook een aantal keer gecheckt op mijn ademhaling en die was blijkbaar niet ‘te snel’. Heb het gevoel dat het MS zou kunnen zijn, maar daar wil ik niet teveel aan denken. Ik krijg nog een MRI van het aangezicht, maar dat was puur op mijn eigen verzoek, de neuroloog dacht zelf namelijk van niet.

    Ze hebben bij mij een MRI van de nek (ruggenmerg) gemaakt, vanwege de klachten in beide armen. Volgens hem zou MS in de hersenen dit niet gauw doen en juist klachten geven aan één zijde.

    Reageer
    #8

    Bij chronische hyperventilatie adem je niet te snel, maar te hoog in je borst, te oppervlakkig.
    Dat is een wezenlijk verschil met een hyperventilatie aanval.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Oké, heb niet het idee dat dat het geval is. Ik heb ook heel wat maanden minder last ervaren. En nu weer op exact dezelfde plekken, op exact dezelfde manier last.

    Als het hoog ademen zou zijn, zou ik dan ook niet een keer last moeten hebben van een been, nek of schouders ofzo? In plaats van weer exact dezelfde plekken.

    Reageer
    #10

    @Endri

    Ben al bij een fysiotherapeut geweest om te kijken of je overmatige spierspanning hebt in je nek en/of schouders?
    Dat is op een mri niet te zien en kan ook voor de klachten zorgen.
    Een fysiotherapeut kan gelijk ook je ademhaling controleren, hoge ademhaling gaat vaak samen met teveel spierspanning in nek,bovenrug en schouders.
    Bespreek dan ook gelijk de houding waarin je ligt, soms is een antwoord ergens te vinden waar je met allerlei onderzoeken bij allerlei specialisten nooit op uit komt.

    Reageer
Reageer op: Iedere nacht slapende onderarmen en hand/vingers


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief