niet meer dan 2 uur slapen

 • #1

  Beste mensen. Wat moet ik in godsnaam doen om eens 5 a 6 uur te slapen. Heb van alles geprobeerd,tot slaaptabletten aan toe,maar niets helpt. Help me !!!!

  Reageer
  #2

  Hoe oud ben je? Wat doe je zoal , de laatste 2-3 uren voordat je gaat slapen? Hoe laat ga je slapen ? Wat eet/drink je voordat je gaat slapen ? Heb je veel stress/spanningen?

  Reageer
  #3

  Ik ben 68 jaar, kijk alleen t.v. en drink een rood wijntje. heb insomnie en testen gehad in slaapcentrum. Niets helpt, alleen zware slaaptabletten. Heb behoorlijk veel stress!

  Reageer
  #4

  Stress an natuurlijk wel een oorzaak zijn, omdat je geen rust in je hoofd kunt vinden...
  Hoeveel is "een rood wijntje" ?

  Reageer
  #5

  1 rood wijntje is 1 rood wijntje. Ik vind het niet eens lekker,maar heb het idee,dat ik niet zo hoef te piekeren. Daarbij weet ik,dat je naar gelang je meer wijn drinkt,je steeds vaker wakker wordt,dus…..! Ik had gehoopt op wat tips en hulp.

  Reageer
  #6

  De stress en het piekeren zijn natuurlijk wel de oorzaak. Daar zul je dan toch wat aan moeten doen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel de enige oplossing. Je hierover met een psycholoog kunnen praten . Dir kan dan weliswaar ook je persoonlijke problemen niet oplossen, maar je kunt wel leren om er anders cq op een andere manier mee om te gaan, zodat het piekeren minder gaat worden

  Reageer
  #7

  In elk geval zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. dit is beter voor je hormonen en neurotransmitters. Beter dus geen wijntje.

  Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen de aanmaak van allerlei neurotransmitters als gaba en melatonine verbeteren. Gebruik zelf onder andere 5htp. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine, waardoor ze het probleem in stand houden.

  Reageer
Reageer op: niet meer dan 2 uur slapen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief