Mijn vriend transpireert enorm s’nachts

 • #1

  Hi,

  Mijn vriend transpireert enorm erg s’nachts, zo goed als elke ochtend is de plek waarop hij heeft geslapen helemaal doorweekt (deken, kussen en matras) ookal slapen we elke dag met het raam open. Hij geeft aan dit minder te hebben wanneer hij alleen slaapt, dus slapen we nu maar beide onder 2 aparte dekens. Helaas helpt dit totaal niet en blijft hij heel erg transpireren, of het nou winter of zomer is. Ik zou hierdoor eigenlijk dagelijks wel het beddengoed moeten verschonen, want helaas komt er ook een zweetgeur bij kijken die zelfs in het matras trekt. Ik ben even ten einde raad... Heeft iemand enig idee wat ik nog kan doen?

  Ter info:
  Mijn vriend is een gezonde man van 24 jaar oud, die 3x per week sport en alleen af en toe alcohol drinkt wanneer hij een feestje heeft.

  Reactie
  #2

  Hij zou met die klachten naar de huisarts kunnen gaan

  Reactie
  #3

  Kan te maken hebben met insulineresistentie en tekorten aan voedingsstoffen, waaronder vitamine D. Insulineresistentie ontstaat door een teveel aan snelle suikers en vooral geraffineerde suikers en tekorten aan allerlei voedingsstoffen. Belangrijk is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Gebruik van alcohol en andere losse koolhydraten zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel.

  Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren. Zweetgeur kan te maken hebben met verzuring van het lichaam, teveel afvalstoffen en door tekorten aan voedingsstoffen, zoals magnesium. Hij zou specifiek advies kunnen krijgen bij een natuurgeneeskundige.

  Reactie
  #4

  Dankjewel! Ik ga ‘m aanraden om naar de huisarts te gaan!

  Reactie
Reageer op: Mijn vriend transpireert enorm s’nachts
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief