Snurken van vriend: is er een oplossing & een vergoeding voor?

  • #1

    Hi allen,

    Mijn vriend snurkt. Naast dat dit erg vervelend voor mij is, zijn er voor hem ook klachten. Hij zweet vaak heel veel en als die veel snurkt wordt die vaak ook moe en kapot wakker. Zijn ademhaling lijkt altijd heel erg zwaar als die snurkt. Hij heeft al twee keer een slaapapneu test gedaan maar daar kwam niks uit. We hebben ook al een snurkbitje zelf ooit gekocht, maar dat zit bij hem voor geen meter en gaat deze vaak al tijdens zn slaap eruit.

    Heeft iemand hier nog oplossingen voor, wellicht een idee wat dit kan zijn? En zijn er wellicht vergoedingen voor een goede snurkbeugel?

    Reageer
    #2

    Veel mensen hebben te maken met insulineresistentie, wat veroorzaakt wordt door onevenwichtige voeding en tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Overmatig zweten kan met insulineresistentie te maken hebben en met tekorten aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamine D. Snurken kan ook te maken hebben met insulineresistentie en met tekorten, zoals magnesium en vitamine B12. De mirmethode zou ook kunnen helpen bij vooral het emotionele stuk.

    Reageer
    #3

    Mijn man snurkte ook heel vaak en luid. Toen ik na weer een nacht op de bank slapen ging zoeken naar een oplossing ontdekte ik dat er verschillende snurkoorzaken zijn.
    Daarom moet je er eerst zien achter te komen waarom jouw vriend snurkt. Er zijn hiervoor handige tests bijvoorbeeld op https://somnishop.nl/snurktest/
    Snurkbeugels worden normaal niet vergoed, tenzij er sprake is van slaapapneu maar dat is bij jouw vriend dus niet het geval. Je kan een snurkbeugel laten maken door een tandarts maar dit is vaak erg duur. Maar er zijn ook snurkbeugels die je zelf kunt aanpassen op maat (verwarmen in warm water). Veel succes!

    Reageer
    #4

    Op de door Roos bovengenoemde website staat ook een goed stuk over verschillende soorten snurken en welk middel goed helpt hiertegen. Bedankt voor de tip.

    Reageer
Reageer op: Snurken van vriend: is er een oplossing & een vergoeding voor?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief