Slaapaandoening?

  • #1

    hallo iedereen!

    ik ben een meisje van 18 jaar, en ik heb zeer veel last van oververmoeidheid. Ik slaap voldoende, minstens 12 uur per nacht, wat eigenlijk al te veel is, maar zelfs dat is niet genoeg voor mij. Ik ben altijd moe, continu. Ik val ook dagelijks meerdere keren in slaap, in totaal ongeveer 2 à 3 uur. Ik heb ook al meerdere keren last gehad van enorm beangstigende slaapverlammingen. Ik ga binnenkort naar een slaapspecialist in het ziekenhuis, een pneumoloog eigenlijk die ook gespecialiseerd is in slaapaandoeningen. Ik hoop dat ik daar meer te weten zal komen. Heeft iemand hier ook ervaring mee? Of is er iemand die ook naar een slaapspecialist is gegaan?

    Alvast bedankt!

    Anoniem9999

    Reageer
    #2

    Een goede gezondheid begint bij de basis, zoals onder andere goede voeding. Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel zorgt, wat weer ontregelingen kan geven in je hormonen en neurotransmitters. Beter zorgen voor complexe koolhydraten en bij elk eetmoment ook voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels eten, zodat je bloedsuikerspiegel stabieler blijft.

    Daarnaast kan je tekorten hebben aan bepaalde stoffen; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B C en D, omega 3 Vegetariërs komen eerder stoffen tekort, zoals lysine, carnitine, taurine, carnosine en nog tal van andere stoffen. Zomaar in slaap vallen zou kunnen duiden op een tekort aan carnitine. Je zou op natuurgeneeskundig gebied advies kunnen vragen.

    Verder kunnen nog zaken spelen als electrosmog. Of dingen doen die niet bij je passen, dat kan ook heel moe maken.

    Reageer
    #3

    Hallo, ik was vandaag aan het slapen maar een vriend bleef vandaag logeren en hij zei dat ik 3x achterelkaar een rare beweging maakte in mijn droom is dat gevaarlijk?

    Reageer
    #4

    Nee hoor. Dat kan gebeuren als je droomt

    Reageer
Reageer op: Slaapaandoening?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief