Ik word iedere nacht wakker

  • #1

    Hooi, Ik slaap al sinds een paar dagen heel slecht, sinds het begin van de week. Ik ben nu nog bleker dan ik al was, ben echt moe en ook duizelig. Ik weet waardoor het slechte slapen komt: ik word iedere nacht tussen 3 en 5 uur wakker. Ik heb misofonie, en dit is deels de reden dat ik wakker word. Maar het rare: ik had deze nacht oordopjes in! En ben alsnog wakker geworden. Ik snap er helemaal niks meer van, wat moet ik doen??

    Reageer
    #2

    Ga met de klachten naar de huisarts. Heb je veel stress of spanningen?

    Reageer
    #3

    Voor een goede slaap kan je voeding een rol spelen. Vaak eten we teveel snelle suikers, wat schommelingen in je bloedsuikerspiegel kan geven, wat weer ontregelingen kan geven in hormonen en neurotransmitters. Beter zorgen voor meer complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Ook voldoende lichaamsbeweging en daglicht zijn belangrijk.

    Daarnaast kunnen er tekorten spelen aan magnesium en vitamine B en D en omega 3. Samen met eiwitten helpen die de aanmaak van neurotransmitters als serotonine en melatonine. Aanvullend kan bijv theanine of 5htp helpen. Zorgen voor de juiste voedingsstoffen voor je zenuwstelsel kan ook schelen in de gevoeligheid voor geluiden. Zelf heb ik het vroeger heel erg gehad. Dat ik 's avonds in bed last had van het geritsel van de krant van beneden.

    Reageer
Reageer op: Ik word iedere nacht wakker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief