Hallucinaties of dromen?

  • #1

    Hallo,

    Voor zover ik weet, heb ik al mijn hele leven last met slapen. Het komt in vlagen. En nu zit ik weer in zo'n "fase".

    Laat ik wat voorbeelden noemen;
    Ik ging net rond 23.22 slapen. Om 23.43 deed ik mijn ogen open, en zag ik iets raars op mijn plafond. Nadat ik mijn ogen iets meer opende veranderde dat rare ding in een groot vliegend insect. Aangezien ik onwijs bang ben voor insecten, ben ik onder mijn deken gaan liggen. Na nieteens 1 seconde heb ik mijn nachtlampje aangezet en ben ik naar het plafond gaan staren. Ik schrok dus zo erg. Ik dacht dat ik sliep Maar ook weer niet want ik was wakker en zag het met mijn eigen ogen. Ik weet dus niet of ik dus sliep of niet, naar mijn idee ben ik gewoon wakker en zie ik dingen die er niet zijn. Het lampje stond ook echt aan.

    Een ander voorbeeld van ongv. 2 maanden geleden;

    Ik droomde dit keer dat ik aan het bloemschikken was. Volgens mij was ik net aan het inslapen aangezien mijn vriend mij vertelde dat ik midden in een gesprek(toen ik nog wakker was) ineens over bloemschikken begon. Ik zag mijzelf in een soort van wat ik noem "droomwereld" dus bloemschikken. Vervolgens schrok ik wakker, want er viel een bloem op mijn hoofd terwijl ik in bed lag. Natuurlijk was dit niet het geval, maar zo ervaarde ik het wel.

    En een ander keertje, deed ik mijn ogen open en zag een schim bij mijn bed staan. Aangezien ik het redelijk gewend ben, schrok ik en viel daarna gelijk weer in slaap. Ik vertelde toen tegen mijzelf dat het toch niet echt was. (Een schim is minder geloofwaardig dan een insect dat boven mijn bed vliegt. Op het een reageer ik anders dan op een ander iets)

    Het valt mij op dat het telkens gebeurd als ik half slaap/half wakker ben.

    Weet iemand waar het mee te maken kan hebben/wat het kan zijn? Ik slaap sowieso al heel slecht, en dan komt dit er ook nog bij...

    Groeten,
    Romy.

    Reageer
    #2

    slaapverlamming?

    Reageer
Reageer op: Hallucinaties of dromen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief