Lucide dromen, als kind, als volwassene en oorsuizen

  • #1

    Ik had als kind lucide dromen, maar was als kind niet bewust van wat dit exact was. Als volwassen dankzij Google ben ik meer te weten gekomen. Ik heb heel m'n leven extreem veel gedroomd als in dat ik de dromen onthoud, niet het dromen wat iedereen doet elke nacht doet. Er zijn dromen van toen ik 5 jaar oud was bijvoorbeeld die ik nog herinner en hoe ouder ik wordt hoe meer van dit soort herinneringen in m'n kop zitten. Op een enkele keer na niet eigenlijk dagelijks. Als kind had ik oorsuizen, maar was hier wederom niet van bewust wat het inhield, het was niet anders dan normaal, ik wist niet beter. Nu als volwassene begrijp ik dat het niet normaal is.

    Problemen/constatering:

    - Ongewild lucide dromen, als kind en als volwassene.
    - Veel nachtmerries als kind, al was het niet zo dat ik bang was o.i.d. - met regelmatig ging het over oorlog waar ik meestal op de vlucht was. Nu ik volwassen ben nemen dergelijke dromen hele andere vormen aan waar ik veel meer in control ben en kan tegenstrijden.
    - Sinds ik volwassen ben heb ik controle gekregen over het beƫindigen van het lucide dromen, want in tegenstelling tot vele mensen die dit graag willen wil ik het juist niet.
    - Angstige lucide dromen waarbij iemand in m'n slaapkamer staat; er gebeurd niets en ik kan niets doen omdat mijn lichaam 'slaapt'.
    - Lucide dromen binnenin een lucide droom, soms tot wel meerdere 'lagen' wakker worden in een lucide droom tot dat een keer bij de 4e/5e keer ik 'echt' wakker wordt.
    - Er zijn ook zat positieve dromen over geheel andere werelden ver in de toekomst
    - Gebruikelijke verhaal dat klokken/horloges niet te lezen zijn. Over het algemeen tekst ook niet, een enkele keer kan ik wel tekst kristal helder lezen.
    - Regelmatig worden dagelijkse ervaringen verwerkt in m'n lucide dromen, mensen die ik ken komen er in voor. Over het algemeen zijn het onbekende personages of een combinatie hiervan.
    - Onlangs heb ik mijn partner geknepen omdat ik voelde dat ik werd geknepen; achteraf bleek dat dat mijn lucide droom was. Het rare is dat ik in de veronderstelling was dat ik mijn lichaam niet onder controle had tijdens het lucide dromen.
    - Het meest vervelende: oorsuizen. Ongelooflijk harde oorsuizen. Zo hard dat ik mijn handen op mijn oren leg en van de 'pijn' met mijn lichaam begin te trillen. Het trillen doe ik mede om wakker te worden want het geluid is onverdraaglijk. Het zijn nooit lage tonen, altijd hoge tonen. Ongeveer het zelfde als een hoge piep die je wel eens buiten hoort of in huis of zoals de bekende ringtone die bejaarden niet horen, maar.. dan ongeveer een 1000 x volume en volheid. Er zitten ook soort van golven in dit geluid het begint altijd wat zachter en wordt telkens harder en harder en golft heen en weer.
    - Lucide dromen vreet bij mij energie van hier tot Tokyo.
    - Onlangs heb ik 2 keer meegemaakt dat ik iets gedroomd had en dit WERKELIJK in de echte wereld enkele dagen later gebeurde, exact zo; als een deja vu, maar ik had 't dus werkelijk (lucide) gedroomd.

    Is er iemand die enig verstand heeft van lucide dromen? En kan vertellen waarom ik hier 'last' van heb? Het gaat dus niet om een enkele keer in de maand of in 't jaar maar het hele jaar door.

    Reageer
    #3

    Heb ik gelezen, kan ik helaas niets mee.

    Reageer
    #4

    Beste, ik ken je klachten. Soortgelijke jeugd- ervaringen, heb ook een geheugen vol (soms 10 tallen jaren oude) dromen, elke nacht meer šŸ˜‰ nachtmerries hielden op toen ik besloot me niet langer te verzetten tegen het gegeven van mijn droom-luciditeit. Oorsuizen is pas later begonnen bij mij. Als ik je lees voel ik een blijdschap, lieve schat, je hebt (nog) geen idee hoe prachtig het is wat er gebeurd, je onderbewuste heeft een heel directe weg naar jou gekozen en wel via je dromen, dat je dit zo goed onthoud is omdat je eigenlijk heel graag wilt weten wat daar diep binnenin jou omgaat. 'Stiekem' ben je misschien wel heel nieuwsgierig en hou je ervan mysteries op te lossen, je dromen helpen je hierbij, maar als zodanig herken je dit nog niet. Als je leert accepteren dat dit iets is wat in jouw leven is om je te helpen, dan gaat het 'voor je' werken. Ik raad je aan een expert te contacten om te leren wat je kunt doen om de balans te vinden tussen je droom en waak-leven, want ik weet hoe uit balans je kunt raken van hevige dromen. Het gaat helemaal goed komen met je, maak je geen zorgen. Een expert die ik je kan aanraden is een lieve vrouw Nicoline Douwe Isema, ik ken haar persoonlijk, zij is gespecialiseerd 'droomcoach' en heeft een boek hierover geschreven wat in 2011 bij uitgeverij Scriptum op de markt is gekomen. Succes en nogmaals; maak je geen zorgen - je bent zeker niet de enige die dit meemaakt- en het beidt je vooral een kans om meer van jezelf gaan ontdekken en dat is een prachtig proces šŸ™‚
    Aan mijn oorsuizen werk ik ook nog, bij had ginko een tegenovergesteld effect- daar werd het erger van, maar je kunt het natuurlijk proberen. Homeopathie kan hier soms ook iets betekenen, zorg dan dat je bij een goede klassieke homeopaat terecht kunt, dit wordt vaak geheel vergoed. Veel liefs en sterkte van een mede-dromer šŸ™‚ Dit is de link naar de coach: http://www.droomcoach.com/

    Reageer
    #5

    Zoals lifeisadream zegt, gebruik dit in je leven. Lucide dromen kan iets geweldig moois zijn. Het zou jammer zijn als je het blijft zien als een last.

    Lucide dromen is niet abnormaal. De meeste mensen hebben wel eens een lucide droom gehad, vaak in de kinderjaren. Velen vergeten het weer. Lucide dromen kun je ook aanleren. Sommigen hebben meer aanleg dan anderen. Waarom dit is, is niet bekend.

    Er zijn verschillende niveaus van bewustzijn en controle hebben tijdens je dromen. Ik heb het idee dat je nog niet veel controle kunt uitoefenen in je lucide dromen. Mijn tip zal dan zijn om hiermee te spelen en te oefenen. Probeer je lucide dromen te gebruiken in je voordeel.

    Wat voor mij het belangrijkste is geweest in mijn ontwikkeling, is het besef dat de droom van mij en voor mij is. Daar bedoel ik mee, dat je alles, maar dan ook alles, kunt doen in je dromen en dat je weet dat alles goed is, want jij hebt de controle. Zo kunnen onaangename, energiezuigende dingen plots veranderen in fijne, energiegevende dingen.

    En je oorsuizen kun je ook omzetten. Weet dat jij god bent in je droom en die oorsuizen kun je dus wegnemen. Niet denken, weet het!

    Mijn vliegontwikkelingen zijn hier een goed voorbeeld. In het begin vloog ik wel eens in mijn lucide dromen, half bewust en totaal geen controle. Daarna wilde ik gaan vliegen, maar wist niet hoe. Ik probeerde een aanloop te nemen en begon dan met mijn armen te slaan. Vaak kwam ik dan twee meter van de grond om weer te landen. Weer wat later kreeg ik het voor elkaar hoger en langer te vliegen, nog steeds al slaand met mijn armen (wat heel vermoeiend was). Opeens kreeg ik het besef in mijn dromen dat ik helemaal niet als een vogel hoefde te vliegen en ging ik zweven. Eerst 10 cm boven de grond en heel langzaam, daarna als een vliegtuig door de lucht. Nu ben ik aangekomen bij het verplaatsen door middel van teleportatie. Ik zie waar ik wil zijn en ik ben er. De volgende stap is het denken waar ik wil zijn en er zijn.

    Vraag je je af of je lucide droomt, dan kun je het beste met je vingers je neus dichtknijpen. Lukt het je om door je neus adem te halen, dan droom je. Lukt het je niet, doe het dan nog eens. Wanneer je wat geoefent hebt, kun je het lucide droom gevoel herkennen en heb je geen herkenningspunten meer nodig. Je komt er eigenlijk toch wel snel genoeg achter, wanneer er dingen gebeuren die niet zouden kunnen gebeuren.

    Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kunt.

    Reageer
    #6

    Hallo 1234567890,

    Pff eindelijk lees ik een herkenbaar verhaal. Ik en mijn oudste zoon hebben dit ook. De terug kerende thema's zijn interessant, op herhaling in de droomwereld idd met dingen die hier nog niet bestaan, zo helder dat ik alles kan uittekenen. Ik heb een terug kerende nachtmerrie, na de eerste keren stijf van ellende te hebben gezeten kreeg ik Ā id dat er iets uit Ā onderbewustzijn omhoog kruipt, angstaanjagend echt, iets in Ā lucide droom zei me terug te vechten, ik vecht me het lazarus tegen die "idioot"... In hoeverre zijn het lucide droom reizen en wanneer zijn het verdrongen ervaringen of ....

    Heb jij contact gemaakt met de droomcoach, zoja heeft het je geholpen? Hopen maar dat je 6 jr na je bericht nog eens kijkt... Hopelijk met goede ontwikkelingen...

    Ik word net weer bruut uit Ā geschud door te vechten tegen iemand die z' ggezicht ik niet zie en heb zoiets van dat dit nou wel eens op mag houden incl die hoge rot tonen..

    Grtjs *tje

     

    Reageer
Reageer op: Lucide dromen, als kind, als volwassene en oorsuizen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief