Elke ochtend ziek

  • #1

    Wat kan er aan de hand zijn, als je elke ochtend ziek wakker wordt? D.w.z hoofdpijn, spierpijn, misselijk, duizelig, brak. Ik moet dan echt pijnstillers hebben en terug naar bed. In de loop van de middag krabbel ik er weer bovenop. Soms blijf ik de hele dag ziek. Ik heb dit al jaren.
    Ik ben psychisch in orde (behalve een onaards ochtendhumeur) Ik rook niet, drink niet, heb geen overgewicht (weinig eetlust), slik geen medicijnen. Ik verder ook gewoon plezier in de bezigheden waar ik wel aan toe kom. Mijn ijzer, hb, vitamines zijn altijd goed. Ik ga nu voor een slaaponderzoek. Maar ik heb er weinig vertrouwen in dat dat iets op gaat leveren (en die neuroloog volgens mij ook). Als ik google, dan herken ik me nog het meest in de symptomen van een koolmonoxide vergiftiging, maar dat kan het praktisch niet zijn. Verder kom ik uit op forums van vrouwen met overgangsklachten (zou wat zijn op mijn 30ste) of mensen met schildklierproblemen. Ook heb ik een tijdje gedacht dat het mijn nieren waren omdat ik veel blaasontstekingen heb gehad. Maar dat werd idee werd niet bevestigd.
    ps. ik ben niet bang voor 'enge ziektes'. Want dat denken mensen soms zomaar. Ik kan me niet voorstellen welke diagnose ik erger zou vinden dan waar ik nu ongedefinieerd aan lijd, elke dag.
    Heeft u misschien een idee om welke verwijzing ik zou kunnen vragen?

    Reageer
    #2

    Slecht slapen, kan wel voor vervelende problemen zorgen. Maar dat zal dan moeten blijken.

    Is er al een uitgebreid bloedonderzoek gedaan waarbij ook naar je hormonen is gekeken? Gebruik je de pil of een andere hormonaal contraceptie middel? Hoe verlopen je menstruaties?

    Reageer
    #3

    Lastig, van die vage klachten. Nu zijn niet alle tekorten in je bloed op te sporen. Zo is het niveau van magnesium in het bloed constant, terwijl er in de rest van je lichaam een tekort kan zijn. Ook zijn er voor je lichaam stoffen als bepaalde aminozuren en vetzuren nodig, om weer allerlei hormonen en neurotransmitters van aan te maken. Misschien ook eens in verdiepen wat gezonde voeding is. In elk geval is het ook belangrijk om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

    Verder kunnen je hormonen ontregeld zijn, met name het cortisol. Men spreekt tegenwoordig ook wel over bijnieruitputting. Dat kan een brak gevoel geven in de ochtend. Kan je een en ander over vinden op internet. Wellicht dat je jezelf erin herkent. Daarnaast kan verzuring in je lichaam een rol spelen.

    Verder kan je slaapomgeving van invloed zijn. Een houten met en matras zonder metaal is het beste om op te kunnen ontspannen. Ook zaken als een electrische wekker kunnen verstorend werken op je eigen systeem.

    Reageer
    #4

    Ik ben regelmatig, mijn cyclus is niet afwijkend lang of kort. Ik ben bekend met veel menstruatiepijn, maar anticonceptiva heb ik nooit willen nemen/gebruiken want ik vind de bijsluiters maar eng. Ik heb het nu goed onder controle met kleine willekeurige beetjes pijnstillers, laxeermiddel en antibiotica. Zolang ik maar niet naar testuitslagen of de dokter luister wat dat betreft, gaat het goed. Ik doe dat echt op gevoel, en sinds ik dat doe, ben ik niet meer flauwgevallen of wat dan ook.
    Verder heb ik één borst waar voortdurend vocht uit komt. Ik heb gelezen dat het te maken kan hebben met je prolactine en dat dat weer te maken heeft met slaap. Maar dan is het wel raar dat het maar één borst is toch. Er is verder niks mee (hoop ik) want de echo was goed. Mijn hormonen zijn nooit onderzocht met bloedonderzoek of iets...

    Reageer
    #5

    Catootje: is bijnieruitputting iets wat artsen serieus onderkennen en behandelen? Ik heb altijd het idee dat het een soort 'fibromyalgie' is, zo'n containerbegrip voor klachten die ze niet echt begrijpen. Ik zal eens op onderzoek uitgaan.
    Eten doe ik inderdaad niet zo goed en gezond, maar dat komt door alle misselijkheid. Ik neem wel extra vitamines in pillen,  best veel.

    Reageer
    #6

    Dingen als bijnieruitputting zal in medische kring niet zo serieus genomen worden. Beste is om zelf op onderzoek te gaan, bijvoorbeeld een natuurgenezer bezoeken. Veel kan je zelf bij wel bijsturen, als je maar weet in welke richting je het moet zoeken. Er zijn wel serieuze sites met goede informatie en waar je vragen kan stellen, mensen die veel meer weten dan ik.

    Te hoog prolactine, als dat aan de hand zou zijn, kan te maken hebben met factoren als een tekort aan zink en een te laag dopamine. Een te laag dopamine kan ook een rol spelen bij vermoeidheid. Allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en  aminozuren helpen ook allerlei neurotransmitters aan te maken in je lichaam. Menstruatiepijn kan ook duiden op bepaalde tekorten in je lichaam. Zo ben ik zelf door aanpassing van mijn voeding en onder andere vitamine D van mijn menstruatiepijn afgekomen.

    Reageer
    #7

    Hoi Muts,

    Het is een aantal jaar later, maar ik heb dezelfde klachten en ben heel benieuwd of ze gevonden hebben wat je had/hebt?

    Reageer
    #8

    Ik ben 14 jaar oud en als ik in de ochtend wakker word gaan de eerste 10 minuten gewoon goed maar daarna word ik extreem misselijk en duizelig dat ik even op mijn bed of de grond moet gaan zitten, wat is er met me waar heb ik last van ik heb dit iedere dag.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #10

    Ik heb t ook al heel erg lang.Ik word brak wakker en gaat door tot in de middag.Ik probeer wat meer water te drinken tijdens de dag.Meestal vergeet ik het en drink ik veel in de avond.Ik denk wel dat dat er mee te maken heeft.Want toch ik veel meer dronk en ik er op ging letten voelde ik me beter

    Reageer
    #11

    Ik heb er as we speak ook laat van. Burn out, eigenlijk al 2 jaar met een tussenpoze van 3mnd waarin ik me weer goed voelde. Door corona en thuiswerken ging het weer mis.

    Alweer 5mnd lang voel ik me bijna elke dag ziek. Sowieso in de ochtend word ik wakker met zere benen, misselijkheid en hoofdpijn. Soms trekt het weg en vaak houdt het ook aan. Daarnaast enorm last van prikkelbare darmen en pijn in mijn kaken. Hoelanger het duurt hoe radelozer ik word en in mijn hoofd ga zitten, word er niet beter op.

    Toch geloof ik wel dat het inderdaad die burnnout, bijnier uitputting is. Het zal een keer overgaan maar kan jaren duren.. ik heb het er moeilijk mee.

    Ook voor mij geld dat ze alles al onderzocht hebben en mijn bloeduitslagen altijd gewoon goed zijn. Oftewel, je lichaam is gezond word er dan gezegd. Zo enorm in strijd met wat je voelt..

    Ik geef het nu maar weer even tijd maar het is rete moeilijk 'overleven' als je je bijna elke dag ziek voelt. Ik leef dan ook met iedereen mee die dit ook ervaart.

    Reageer
    #12

    Sommige verhalen had ik zelf geschreven kunnen hebben Chan weet  precies hoe je je voelt het is echt klote dat we niet weten waarom we ons altijd zo ziek voelen ?

    Reageer
    #13

    Ik word iedere ochtend wakker met het gevoel ziekjes te zijn . Ik word er gek van . En depressies. Symptomen van griep . Wil er graag vanaf maar zou niet weten hoe

    Reageer
    #14

    @Ik. Een natuurgenezer kan naar het hele plaatje kijken, zoals voedingspatroon, darmflora en adviseren over voedingssupplementen. Sowieso eens je voedingspatroon onder de loep nemen. Veel mensen denken gezond te eten maar gaat erom  dat je eet wat je lichaam nodig heeft.

    Reageer
    #15

    Sinds ik mij kan herinneren ben ik ziek als ik wakker word. Ik ben het eigenlijk nu wel gewend, maar ik heb wel mn hele leven erop aangepast.. ik zet geen wekkers meer en dat helpt ontzettend. Gewoon uitslapen en niet wakker gemaakt worden is echt helpend.. Ik heb dus ook een baan in de nacht, want op de dag is gewoon niet te doen en vaak werk afbellen omdat je ziek bent in de ochtend wordt niet gewaardeerd over het algemeen.. Ik eet als ik wakker word een banaan om mn maag op gang te brengen en dat helpt ook. Ik denk dat we er gewoon mee moeten leren leven, ons lichaam heeft last van het ontwaken en opnieuw de dag starten, het is denk gewoon niet anders..

    Reageer
Reageer op: Elke ochtend ziek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief