Wat is dit precies?

 • #1

  Beste mensen,

  Ik zit er eigenlijk best wel mee, vandaar dat ik het hier vraag.
  Mijn oudtante (in verpleeghuis) is ineens plots ziek geworden. Ze is afgelopen vrijdag op bed gegaan en sindsdien er niet meer uit gekomen. Het lijkt net of ze in een soort coma ligt, maar af en toe heeft ze wel wat trekkingen, je merkt wel dat ze wel wat hoort. Ze ligt al een paar dagen met haar ogen dicht en mond open in bed, ze doet haar ogen niet meer open en haar mond af en toe dicht als de verpleegkundige haar mond wil spoelen met water. Ze drinkt en eet helemaal niets meer en praat niet meer, ze maakt verder ook geen geluid.

  Ze heeft de ziekte van Parkinson en tevens is ze een beetje dement. We staan echt voor een raadsel, niemand weet wat dit ineens is. Ze krijgt haar ogen niet meer open, maar af en toe krijgt ze wel een soort aanval en gaan haar handen trillen en haar tong gaat dan heen en weer (als een soort hond) maar haar mond blijft open. Ze krijgt wel vocht via een infuus die ingebracht is in haar been, dit is ongeveer 21 ml per uur.

  Heeft iemand hier meer ervaring mee? Wij staan voor een raadsel, de verpleegkundigen ook.

  Reageer
  #2

  Ze wil dus niet dat de verpleegkundige haar water geeft, want dan doet ze haar lippen stijf op elkaar. Ook als de verpleegkundige over haar voorhoofd aait wil ze dit niet, dat kun je zien. Terwijl als wij dit doen, ze dit wel toelaat. Als de kraan stroomt in haar kamertje perst ze haar lippen al op elkaar, als we zeggen dat wij het zijn doet ze haar mond gewoon weer open. Het is ook erg droog in haar keel, tong etc.

  Reageer
  #3

  hoe oud is ze?
  soms willen oude mensen nml beslist niet geholpen worden om beter te worden......
  heeft ze een hersenbloeding gehad?
  groetjes, Brenda

  Reageer
  #4

  Ze is 87.
  Zover wij weten heeft zij geen hersenbloeding gehad, ze heeft alleen een tijd gehad dat ze haar medicatie niet wilde slikken. Toen hebben ze met een spuit (depot ofzo?) het ingespoten, vijf dagen na deze spuit begon de ellende. Het is net of ze gewoon al overleden is, als je haar bekijkt. Ze heeft de hele tijd haar mond open en ogen dicht, al een paar dagen lang..

  Reageer
Reageer op: Wat is dit precies?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief