Oma hoort dingen die er niet zijn

 • #1

  Mijn oma is 91 jaar, voor haar leeftijd is ze nog goed bij en best gezond, ze woont ook nog op haar eigen, kan ook alles nog zelf thuis in het huishouden. Maaaar, sinds een paar jaar heeft ze het wel eens over dingen die ze 's nachts hoort. Ze heeft het steeds over dat ze gezang hoort in het huis tegenover haar, midden in de nacht ... Ze hoort dan een meisje liedjes zingen, en de vader van het meisje hoort ze ook af en toe praten. Het klopt inderdaad dat er in dat huis een vader en een klein meisje wonen (gescheiden ouders), maar midden in de nacht ? En de liedjes die ze hoort zijn oude liedjes die mijn oma nog kent van vroeger. Het bizarre is, mijn oma is nogal doof geworden de laatste jaren, maar ze hoort wel heel scherp wat er gezongen word in het huis tegenover ? Mijn tante heeft al eens bij mijn oma geslapen maar zij heeft helemaal niks geks gehoord in de nacht.

  Ze is er zo van overtuigd dat het echt is, maar dat kan gewoon niet. Nu zou je misschien denken van ze wordt dement of zo, maar voor de rest is ze nog heel goed bij en helder in haar hoofd, ze heeft geen symptomen die daar op lijken. Anders hadden we het wel gemerkt, iemand anders in de familie was ook dement vroeger, vandaar.

  De enige verklaring die ik kan hebben is dat ze het allemaal droomt, maar wat levensecht lijkt. Misschien is ze dan in een soort half wakker/half slaap toestand. Of ze slaapt niet vast of zo ?

  Is er nog iemand die dit bekend voorkomt bij een familielid of zo .. wat denken jullie ervan ?

  Reageer
  #2

  Nu zou je misschien denken van ze wordt dement of zo, maar voor de rest is ze nog heel goed bij en helder in haar hoofd, ze heeft geen symptomen die daar op lijken.
  Hoezo geen symptomen die daar op lijken? En wat denk je dan van de stemmen en de liedjes?
  Ik denk toch dat ze langzaam dement aan het worden is. Niet zo vreemd op de leeftijd die ze heeft.

  Reageer
  #3

  Mijn overgrootoma (van opa's kant) was dement, het begon met dingen niet meer terugvinden in huis (sleutels, enz.), daarna begonnen er momenten te komen dat ze je niet in 1 oogopslag herkende wie je was, daarna begon ze dingen te zien die er niet waren .. buiten zag ze bijv. een marktkraam staan en dan vroeg ze aan ons of we er naartoe wilden gaan om wat te kopen voor haar, terwijl ze niet eens in de buurt woonde van de markt. Ging echt heel snel bij haar van nog heel goed naar heel dement in een kleine halfjaar tijd. Dus we weten wat het is, al zal dat bij iedereen wel anders verlopen natuurlijk. Maar alle andere dingen die ik hierboven noemde vertoont mijn oma nog niet, overdag hoort ze geen rare dingen of stemmen. Dus je hebt er geen andere verklaring voor dan dat ze in de beginfase van dementie zit ? Dat ze het droomt kan dus niet ?

  Reageer
  #4

  Dementie kent vele beginvormen. Als ze het droomt zou ze dat ook kunnen vertellen dat ze altijd dezelfde droom heeft...

  Reageer
  #5

  Tja het blijft een vreemd verhaal inderdaad.
  De tijd zal het leren, maar als het zo is hoop ik dat het niet zo snel gaat als bij mijn overgrootoma.

  Reageer
  #6

  Dat is op voorhand moeilijk te zeggen...de tijd zal het leren...

  Reageer
  #7

  Het lijkt op hallucinaties. De oorzaak kan bij een specifiek medisch probleem liggen. Bijv bij een blaasontsteking. Dan krijgen ze vaak een delier. Dan raken ze verward en onrustig maar ook hallucinaties komen dan voor. Ik zou maar eens langs een geriater gaan.

  Reageer
  #8

  mijn moeder is 90 en ze hoort s nachts de voordeurbel nu is er een camera geplaats en we zien niks op de beelden

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Veel mensen denken gelijk aan dit: Een oud iemand die dingen hoort die er niet zijn, die is dement of dement aan het worden! Echter kan er juist iets heel anders aan de hand zijn. Dingen waar mensen vaak niet bij na denken. En dat zijn:

  • Slaapverlamming
  • Hallucineren
  • Simpelweg gewoon slaapwandelen
  • Een droom
  • Het paranormale & geesten

   

  De laatste in de rij met dingen die ik heb opgenoemd word vaak niet geloofd, en dat zijn geesten in huis. Toch is dat wel iets wat er aan de hand kan zijn en toch serieus genomen moet worden. Veel mensen geloven er niet in, maar steeds meer onderzoeken bewijzen dat het bestaat.

  Pas dus op met wat je als eerste concludeert. Het hoeft namelijk niet altijd meteen zo te zijn dat iemand gek aan het worden is.

  Reageer
Reageer op: Oma hoort dingen die er niet zijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief