Dikke gezwollen vingers

 • #1

  Ik heb zo ineens hele dikke vingers en dan vooral vooraan...ze doen niet echt pijn, maar wel een kloppend, jeukend gevoel. Het lijkt wel of er vocht inzit. Gister bij de dokter geweest en die heeft ontstekingsremmende middelen gegeven en ik moest een bloedtest laten doen.
  Ik ben best bezorgd..heeft iemand anders dit ook?

  Reactie
  #2

  Er zijn hier meerdere berichten met dezelfde klachten als jij hebt. Even zoeken dan vind je ze zo.

  Reactie
  #3

  Meestal is een zwelling van de vingers zonder een diect aanwijsbare oorzaak. Het gaat dan vanzelf weer over. En het is niets ernstigs.
  Als je tegelijkertijd andere klachten hebt als pijn of roodheid of zelfs hallucinaties, dan is er een reden voor aanvullend onderzoek.

  Vaker voorkomende aandoeningen die mogelijk gerelateerd zijn aan dikke en gezwollen vingers zijn:

  Een allergische reactie, meestal een contactallergie als nikkelallergie.

  Arthritis, gepaard met roodheid en pijnlijke gewrichten, een ontsteking van de gewrichten.

  Cellulitis, een ontsteking van de huid en het onderhuidse zachte bindweefsel.

  Hartfalen, waarbij de circulatie niet goed verloopt en vocht uittreed uit de bloedvaten op plekken waar dat niet gebruikelijk is (oedeem).

  Nierfalen, als de nieren niet meer goed werken. Dit heeft gevolgen voor vrijwel alle functies die normaal door een gezonde nier worden geregeld.

  Sclerodermie, een auto-immuunziekte die een verharding (sclerosering) van het bindweefsel veroorzaakt. Deze verharding kan zich voordoen in de huid, en gaat vaak gepaard met problemen van de kleinste bloedvaten.

  Veneus insufficiency, veroorzaakt door een verouderen van het veneuze systeem.

  Thrombose, een aandoening waarbij er in de bloedvaten een bloedstolsel gevormd wordt. Trombose kan ontstaan in slagaderen en aderen.

  Dan zijn er nog enkele voor de hand liggende diagnoses zoals een fractuur of een trauma of verbranding. En zeldzame oorzaken, die erg weinig voorkomen.
  Maar meestal is het dus onschuldig en van voorbijgaande aard. De diagnose laat zich zonder bijkomende kenmerken lastig vaststellen. Afwachtend beleid is meestal het verstandigst.

  Reactie
  #4

  Ik heb dit zelfde probleem op het moment. Het is 1 minuut gebeurd en ik weet niet hoe het kan. Het begon bij 1 vinger, maar de 2e is nu ook aan het opzwellen.

  Reactie
  #5

  Moeilijk te zeggen zonder verder onderzoek. Neem even contact op met je huisarts

  Reactie
  #6

  Het kan ook te maken hebben met vocht vast houden. Bij vrouwen kan dit samen hangen met de hormoonhuishouding. Zowel zwangere vrouwen als vrouwen in de overgang kunnen er last van hebben, tot het lichaam zich aan de nieuwe huishouding heeft aangepast.

  Reactie
  #7

  ja ik ook naar specialist gewest diagnoze lupus

  Reactie
Reageer op: Dikke gezwollen vingers
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief