fotoreportage mensen met reuma

  • #1

    Hoi allemaal,

    Ik ben Meike Janssen , een 23-jarige enthousiaste studente fotografie aan de kunstacademie in Den Haag.
    Voor school wil ik graag iemand fotograferen met een chronische aandoening.
    Ik kan me voorstellen dat je door het krijgen van reuma het vertrouwen in je lichaam verliest. Dat is de reden dat ik voor dit onderwerp kies.

    Wat ik graag wil fotograferen is de dagelijkse gang van zaken met deze chronische aandoening. Ik wil dit op documentaire wijze vastleggen. Denk aan alle mogelijke dagelijkse taferelen. Van ontbijten tot sociale contacten. Het hoeft ook niet perse heel zichtbaar te zijn (kan wel natuurlijk). Het zou leuk zijn als ik u een paar (willekeurige) dagen mag volgen. (Denk aan 2 a 3 dagen). Daarnaast mag u ook duidelijk uw grenzen aangeven. Als u er even genoeg van heeft respecteer ik dat. De foto’s worden in 1e instantie uitsluitend voor school gebruikt. Alleen in overleg misschien anders. Daarnaast kan ik in ruil u misschien ook een plezier doen met foto’s van welk doeleinde dan ook.

    Ik sta te popelen om aan de slag te gaan, bij vragen of twijfels kun je me altijd bellen of mailen.

    Mail: [email protected]
    Tel : 0652650532

    Ik ben hartstikke blij met reacties!

    Vriendelijke groeten,

    Meike Janssen

    Reageer
    #2

    Bijzonder. Ik heb lange tijd gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking en ik heb dat als een hele bijzondere ervaring beleefd.
    Onlangs is er een fotoboek verschenen over kinderen met het syndroom van Down. Dat boek ligt nu bij alle verloskundigen.
    Is het een idee dat je je boek laat sponsoren door een producent van geneesmiddelen tegen reuma, ik denk vast dat zij geïnteresseerd zullen zijn.

    Reageer
    #3

    meike, misschien kun je ook een briefje op het prikbord hangen bij de Reumacentra, daar komen natuurlijk veel meer mensen met reuma langs dan hier.
    Succes, Brenda

    Reageer
    #4

    De winst bij het behandelen van reuma zit in het beginstadium van de ziekte.
    Patiënten die begonnen met een combinatie van stevige medicijnen, waaronder prednison of infliximab, hadden sneller minder klachten en bleken minder gewrichtsschade op te lopen dan patiënten die deze middelen pas kregen als 'traditionele' middelen, zoals methotrexaat, niet voldoende hadden geholpen.

    Reageer
    #5

    Bij mensen met een verhoogd risico is toekomstige reuma te voorspellen met testen op antistoffen. Een geschikte behandeling in deze aanloopfase van de ziekte kan het ontwikkelen van reuma uitstellen of voorkomen.

    Gewrichtsschade door reumatoïde artritis is onherstelbaar. Vooral in een later stadium van de ziekte neemt de kwaliteit van leven van patiënten hierdoor sterk af. Vroege opsporing en agressieve behandeling van de ziekte zijn daarom van groot belang. Al jaren voor de klachten van reuma beginnen worden antistoffen aangemaakt en zijn ontstekingsstoffen te vinden. Antistoftesten zijn te gebruiken om reuma te voorspellen in gezonde mensen die al een verhoogd risico hebben op de ziekte. Bijvoorbeeld bij mensen met pijnlijke gewrichten of met reuma in de familie.

    Reageer
Reageer op: fotoreportage mensen met reuma


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief