onderrug ontsteking ?

 • #1

  Hallo,
  Sinds de geboorte van mijn dochter ( twee jaar geleden ) heb ik enorme last van mijn onderrug. Op de scan was niets te zien. Het voelt als een ontsteking. 's Nachts krijg ik last van samentrekkingen van spieren in de rug en krampen in mijn buik (darmen ?).
  Ik voel heel duidelijk dat er een connectie bestaat tussen die nachtkwalen en de spanning in mijn onderrug de volgende ochtend. Een gespannen elastieke band om mijn onderrug waardoor ik slecht voorover kan buigen en niet lang kan staan/lopen.
  Ik heb werkelijk ALLES geprobeerd. Fysio, manuele therapie ,accupunctuur,othomanuele therapie, yoga etc..
  Ik ben zo bang dat ik altijd pijn moet lijden en dit nooit meer overgaat. Mijn fysio nu zegt dat er ook vocht in mijn onderrug zit op de plek van het heiligbeen.
  Maar moet ik dan geen ontstekingsremmers krijgen ??
  Ik wil hier zo graag van af.
  wie herkent dit/kan mij helpen ?

  radeloze moeder.

  Reageer
  #2

  als ik het antwoord had, gaf ik het he graag, ik heb as donderdag een afspraak met neuroloog staan ivm zelfde klachten, overdag gaat wel, als ik in bepaalde houding zit, dan verkramp, maar 's nachts is een groot drama, als ik wakker word weet ik niet hoe ik me moet omdraaien en om over het opstaan helemaal maar niet te spreken, ik kan niet eens mezelf aankleden, want kan mijn rug niet strekken op die momenten, dus loop krom voor een uur en daarna begint het losjes op gang te komen.

  Reageer
  #3

  Hallo
  Ik heb precies zelfde pijn, al jaren alleen toen ik zwanger was had ik er minder last van ... nu heel veel vooral als ik wakker wordt, en als ik in me bed ligt, of op iets hards zit. Gister was ik bij een manuele therapeut geweest en heeft die ook zo vocht bult gevonden, die had ik al jaren alleen dacht dat het erbij hoorde.HIj ging me onderrugwervels masseren en bult is weg..
  pijn heb ik nog steeds. Heb ook heel veel lasr van blaasontsteking soieso 4 keer per jaar.

  over een week moet ik er weer heen, ff bespreken wat ik verder kan doen !

  groetjes

  Reageer
  #4

  Ik vraag mij af of jullie aan voldoende beweging toekomen om een natuurlijk genzeingsproces op gang te laten komen.
  Als de pijn dermate invaliderend is, zou inderdaad een behandeling ingesteld moeten worden om de klachten te laten afnemen.
  Maar het lichaam zelf heeft zoveel zelf genzende krachten die, als je stil zit en weinig doet, niet tot ontplooiing kunnen komen.
  Ik begrijp natuurlijk best dat als het teveel pijn doet dat je niks kunt doen, maar als je iets kunt doen, doe dat dan en probeer dat in de loop van de tijd op te voeren. Train jezelf in het sterker laten worden van je rugspieren. Van stilziiten krijg je overgewicht met alle gevokgen van dien voor je al zwakkere rug. Die moet dan weer zoveel extra gewicht torsen, dan ga je alleen maar achteruit en kom je in een negatieve spiraal.
  Je mag best een beetje pijn hebben, bij teveel moet je natuurlijk stoppen. Gewoon wandelen, te beginnen met een kwartiertje, dan een half uurtje, dan misschien wat fietsen erbij, en misschien wat joggen of voorzichtig onder de juiste begeleiding gaan fitnessen, echt dat doen wonderen.
  Zorg goed voor jezelf, je hebt maar één lichaam en je moet er zo`n 80 jaar mee doen!

  Reageer
  #5

  Beweging zorgt ervoor dat u eerder van uw klachten af bent. Iemand met lage rugpijn moet in beweging blijven, ondanks de pijn. De pijn is geen teken dat er iets beschadigd is. Doe het wel rustig aan: wandelen, fietsen en zwemmen zijn goede activiteiten. Als de pijn minder wordt, kunt u uw bewegingen langzaam uitbreiden. Lang achter elkaar in dezelfde houding staan of zitten kunt u beter vermijden.

  Bedrust is meestal niet nodig, maar soms kan het niet anders. Blijf niet langer dan twee dagen in bed, anders verzwakken uw spieren. Om uw rug te helpen ontspannen, kunt u kussens onder uw knieën leggen.

  Pijnstillers kunnen helpen. Ze verminderen de pijn, waardoor u zich weer gemakkelijker en soepeler kunt bewegen. Gebruik bij voorkeur paracetamol. Als dat niet helpt, kunt u diclofenac of ibuprofen proberen.

  Lees alle informatie over Lage rugpijn in de NHG patiëntenfolder van het Nederlands Huisartsen Genootschap:

  http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R1820061013619060

  Reageer
  #6

  Ik heb er ook last van. ik heb ook al deze specialisten gehad maar ik heb er nog steeds last van. mijn dochter is nu twee ik kan niet mee naar de speel tuin. ik weet er ook geen raad mee
  groetjes m.

  Reageer
  #7

  Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en heb ik nog steeds last van mn onderrug. De uitslag bij de neuroloog, was toch een hernia, maar dit was zo klein dat ik met therapie moest afdoen. Over een half jaar moet ik terugkomen en als de klachten dan niet weg zijn, moet ik alsnog geopereerd.

  Het is een jaar lang redelijk gegaan, maar de laatste weken word het steeds erger, ik kan mijn bed niet uitkomen, mijn man moet me helpen aankleden. Na 1,5 uur gaat het wel Overdag heb ik weinig last, behalve als ik verkeerde houding heb gezeten of een misstap doen, dan verga ik van de pijn.

  Mijn advies, laat je niet afschepen met al die bewegingsadviezen, tuurlijk helpen die gedeeltelijk, maar als je initiatief zegt dat het anders is, ga naar een dokter en laat je onderzoeken. Je rug moet je inderdaad je hele leven mee doen, maar als er echt iets aanmankeert kun je beter naar een dokter gaan en je klachten op die manier verhelpen.

  Reageer
  #8

  4 jaar verder inmiddels :

  Bizarre om mijn eigen mail terug te lezen en te weten dat ik geen steek verder ben, behalve ; mri scan van onderrug gehad. Is waarschijnlijk een hernia. Ik beweeg ontzettend veel, dus daar kan het niet aan liggen. Ik ga binnenkort een osteopaat bezoeken. Een bevalling eist zijn tol enorm op het vrouwenlichaam. Een en ander in het bekken kan verschuiven, dus het is een ingewikkeld gebeuren.
  Maar goed ; ik ben nu wel de grootste afnemer van ibuprofen en paracetamol. Vooral de zetpillen 's nachts zijn perfect. Kan ik iedereen aanraden.

  De medische wereld is nog niet zo ver ontwikkeld en zeer westers ingesteld. Luisteren naar je eigen lichaam is idd belangrijk, maar soms is de oplossing veel dichterbij dan je denkt en daar heb je wel artsen voor nodig.....helaas...

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ben je wel eens naar een gespecialiseerd rugcentrum geweest?

  Reageer
  #10

  ook ik had heel veel last van lage rugpijn kon snachts niet slapen ben naar een peut geweest en die zegt dat ik een ontsteking in mijn rug heb heb via de dokter medicijnen gehad met een maagbeschermereen ontstekingsremmer dus deze medicijnen moet ik nu een week gebruiken en dan nog een keer naar de peutik hoop dat het je hier wat heeft o ja had ook heel veel last van pijn bij de heupen succes

  Reageer
  #11

  Acupunctuur...

  Reageer
  #12

  3 jaar geleden ben ik gevallen op mijn onderrug bij gym. Zwaar gekneusd en bont en blauw! De afgelopen paar maanden begin ik steeds meer pijn te krijgen met alles wat ik doe. Het voelt als heftige menstruatiepijn.. En de dames weten dat dit geen fijn gevoel is. Nu ben ik vorige week naar de dokter geweest en heb ik een foto laten maken, maar er is niets op te zien. Er zit ook heel veel vocht op de plek waar ik gevallen ben. Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn? Hoe gaat dit over?
  Ik word gek van die pijn!

  Reageer
  #13

  Heb last van mijn darmen, maar kan ook maanden wegblijven. Wel toevallig, dat ik het laatste jaar lage rugpijn heb,maar dan ook meteen last van mijn darmen heb. Ga morgen wel naar de dokter om te zien of dit met elkaar te maken heeft.

  Reageer
  #14

  Ik heb al de verhalen gelezen en herken veel. Krimpende spieren niet meer uit bed kunnen komen veel, veel pijn. Ik ben herken6 weken geleden geopereerd, lichte ingreep laproscopie buik, twee gaatjes in de buik. Dag opname, algehele narcose. De volgende dag kon ik niet mer lopen. 2 dagen later naar de huisarts gegaan en die zei dat de sturen in mijn rug verrekte waren. Zondag zat ik op de eerste hulp, kon niet meer bewegen. Weer naar huis gestuurd met verrekte rugspieren, diclofenac 100, diazepam en paracetamol. En zo een week doorgemodderd . Een week later afspraak bij de gynaecoloog en ook die zei, verrekte rugspieren en hup fysiotherapie erbij. Een week later opgehaald met de ambulance uit een winkel kon niet meer voor of achteruit. Foto gemaakt....niets te zien. Weer naar huis gestuurd. Mijn man is naar het ziekenhuis gegaan de volgende dag..mri scan gevraagd met spoed. Met veel herrie kin ik de volgende dag terecht.,,mri was niet best kon meteen blijven. Bacteriën infectie op mijn mijn ruggewervels. Reken maar op 6 weken ziekenhuis. En bedrust. Zag een hele zwarte bal op mijn ruggegraat zitten. Dit zie je niet op foto,s. Laat je niet afschepen. Dit had al 6 weken geleden ontdekt kunnen worden. Misschien heeft iemand er iets aan.
  Gr.

  Reageer
  #15

  Heb elf jaar geleden een hernia gehad, daarna toch regelmatig nog last van pijn in de rug.Na lang zoeken en rondvraag in de familie bleek dat er verschillende mensen de ziekte van bechtrew hebben. Wat ontstekingen kan geven in de rug en dus ook veel pijn, wat bij mij kan helpen is af en toe een facet infiltratie in de pijnkliniek en natuurlijk ontstekingsremmers.

  Reageer
Reageer op: onderrug ontsteking ?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief