Groeipijn en knakken gewrichten als volwassene

  • #1

    Beste allemaal,

    Ik ben een vrouw van 21 en sinds een aantal jaar heb ik in periodes veel pijn aan verschillende spieren. Het voelt als de groeipijn van vroeger, komt meestal aan het eind van de middag/avond op en is zo hevig dat ik er wakker van lig. De pijn is vooral in mijn voeten en gehele benen, rug, nek, kaak en vingers. Op de momenten dat ik pijn heb werkt het door de gewrichten in de ledematen/rug te knakken. Deze zitten dan helemaal vast en voor mijn gevoel verlicht het de pijn. Of het dus in de gewrichten of spieren zit kan ik niet goed beoordelen.

    Voor reuma heb ik al laten bloedprikken, dit bleek het niet te zijn. De dokter kwam niet met andere suggesties. Maar naar mijn idee wordt de pijn steeds heftiger. Heeft iemand enig idee wat het wel zou kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Vraag een verwijzing voor de reumatoloog. Dat is de specialist voor dit soort klachten.

    Op de momenten dat ik pijn heb werkt het door de gewrichten in de ledematen/rug te knakken.  Ik raad je aan om dat niet te doen. Het zal het zeker niet beter maken en op den duur waarschijnlijk erger.

    Reageer
    #3

    Kan te maken hebben met bepaalde tekorten in je lichaam, zoals vitamine D. Niet alles is trouwens aan te tonen in je bloed. Goede voeding met ongeraffineerde producten is sowieso het beste. Als je misschien weinig vlees eet kan je ook eerder tekorten krijgen, zoals carnitine, een aminozuur dat onder andere belangrijk is voor je spieren. Eventueel pilgebruik kan ook dingen ontregelen in je lichaam.

    Reageer
    #4

    Hallo Lize
    Ben jij al verder geholpen via een specialist. Jouw verhaal is zo herkenbaar voor mij…
    Groetjes
    els

    Reageer
Reageer op: Groeipijn en knakken gewrichten als volwassene


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief