Zwanger raken

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb een vraag, als je 7 dagen voordat je ongeveer de eisprong krijgt seks hebt kun je dan zwanger raken?

    Ik heb gehoord dat sperma ongeveer 3 tot 4 dagen overleeft en dat een eicel binnen 24 uur bevrucht kan worden.
    Toch hoor je dat sommige mensen na 7 of 8 dagen na de seks zwanger raken zijn dit dan gewoon zeldzame gevallen of gebeurt dat vaker?

    Of zou je als je zwanger zou willen raken toch echt in de vruchtbare periode seks moeten hebben?

    Ik zou hier graag wat meer over willen weten

    Reageer
    #2

    Bij een normale cyclus van 28-29 dagen zal de eisprong tussen de 11de en 18de dag van de cyclus plaats vinden. Dit is dan ook de "vruchtbare" periode.

    De ideale bevruchtingstijd voor een eitje is 6 tot 8 uur. Een eitje blijft weliswaar 24 uur in leven maar de kans op succes neemt af naar mate de tijd verstrijkt. Een zaadcel kan in de eileiders of baarmoeder wel tot 72 uur in leven blijven. Dit houdt dus in dat de bevruchting niet succesvol zal zijn als deze langer dan 24 uur na de eisprong plaats vindt. 3 dagen voor de eisprong geeft dus wel een mogelijkheid.

    Reageer
    #3

    Ben je zwanger: ja of nee? Voor je gevoel duurt het eeuwen voordat je eindelijk kunt gaan testen. Maar al vanaf het eerste moment dat je zwanger bent geeft je lichaam zwangerschapsverschijnselen af: er groeit een baby in je buik. Daarom de allereerste symptomen dat je zwanger bent op een rij. Signalen die je niet mag missen!

    Bron:
    http://www.van0naar40weken.nl/zwangerschapinfo/eerste-symptomen/

    Reageer
Reageer op: Zwanger raken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief