Pijn bij intiem zijn

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb een probleem waar ik al mee zit sinds ik seksueel actief ben geworden.

  Soms heb ik pijn wanneer ik seks heb met mijn partner. Niet altijd dus, en het is super lastig om te weten wat de pijn veroorzaakt. Soms denk ik dat het afhangt van het standje of van waar ik zit in m'n cyclus, maar een echte link heb ik nog niet gevonden, want wat we ook doen, de pijn komt altijd wel weer terug. Vaak bijt ik gewoon even op mijn tanden en na een paar minuten gaat de pijn dan weg en lijkt het alsof er niks aan de hand is.

  Uiteraard heb ik dit al medisch laten onderzoeken. De gynaecoloog heeft vulvodynie, vaginisme, endometriose en nog een hele reeks andere dingen uitgesloten en houdt het op "ik vrees dat je er mee zal moeten leren leven". Wanneer ik er met vriendinnen over praat, krijg ik vaak te horen dat ik niet de enige ben die dit heeft en dat dit iets is wat wel vaker voorkomt bij vrouwen.

  Ik heb ook bekkenbodemtherapie gevolgd en ook daar was de boodschap: alles in orde, niets te vinden. Met of zonder glijmiddel, maakt allemaal niks uit.

  Klopt het dat dit wel meer voorkomt?

  Reageer
  #2

  Het komt helaas vaker voor. En standje en cyclus (hormonen) hebben er in de meeste gevallen mee te maken als andere dingen zijn uitgesloten.

  Reageer
Reageer op: Pijn bij intiem zijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief