mirtazapine, bijwerkingen zweten

 • #1

  Hai

  Ik gebruik sinds bijna 2 weken mirtazapine 30mg en had er eerst ook flurazapm bij 30mg. Dat heb ik een dag of 10 gedaan en word er wel elke dag zwetent van wakker en krijg slecht lucht. Ik dacht mss licht het aan de flurazapam en die toen gelaten.Maar toch nog steeds last van zwetent en onrustig wakker.Ik neem helemaal niet graag medicijnen in en nu weet ik niet of het is omdat ik me al druk maak van te voren of toch aan het medicijn ligt. Omdat ik ook zo suf was overdag zijn we terug gegaan naar de arts en toen hebben we de mirtazapine naar 45mg gedaan en de flurazapam naar 15mg,nou dat viel helemaal verkeerd uit en die dag werd ik suesedaal. Toch met 45mg door gegaan en dat gevoel van suesedaal had ik toen niet meer. Maar wel nog steeds dat onrustig gevoel en heel moe en naar adem happen.
  Weer gebeld naar de arst maar diegene waar ik onder behandeling ben was er niet.Toen kreeg ik een andere arst en die zei ga maar met 30mg door en daar kun je een alpazolam bij innemen. Maar omdat die maar zo kort werken en bang ben voor de uitwerking durf ik dat ook weer niet.Ben met 30mg doorgegaan.Maar toch weer steeds last smorgens van onrust en naar adem happen en dat duurt dan wel de hele dag en savonds word het minder. Nu weet ik niet of het aan mezelf ligt omdat ik liever niks slik of aan het medicijn.
  Toen weer terug gegaan en een andere arts zei ga maar met 15mg verder en oxazapam erbij.Maar van die oxazapam krijg ik jeuk op mijn huid.Ik durf de mirtazapine eigenlijk niet meer in te nemen maar ook niet echt te laten, maak me al druk om ze te nemen.Of ik kan misschien niet tegen anti depressiva. En blijf er de hele dag mee bezig.
  En nu is het weekend en kan ik pas maandag weer bellen.Krijg er ook een droge mond van.Wie weet raad.

  Groetjes liefs Karin

  Reactie
  #2

  hoi Karin,

  ik slik sinds enkele maanden ook mirtazipine (15mg.).
  in de bijsluiter staat niks over zweten als bijwerking.

  mss. kun je om een ander medicijn, met dezelfde werking vragen?

  succes!
  groetjes van Steffie

  Reactie

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Wat te doen als jullie relatie onder druk staat?

  Wat te doen als jullie relatie onder druk staat?

  Jullie komen er samen niet meer uit. Het hebben van relatieproblemen kan dagelijks het leven behoorlijk belemmeren. Jullie hebben het... Lees verder
  Partner content
  #3

  Zoals alle geneesmiddelen kan Remeron bijwerkingen veroorzaken.

  Bijwerkingen die kunnen voorkomen zijn: toename van de eetlust en gewichtstoename; sufheid of slaperigheid (die tot een verminderd; reactievermogen kan leiden); gezwollen enkels of voeten tengevolge van vochtophoping (oedeem); soms duizeligheid of licht gevoel in het hoofd, vooral bij snel opstaan uit liggende of zittende houding; hoofdpijn

  In zeldzame gevallen: aanval van epilepsie (vallende ziekte); aanval van manie; gelige kleur van ogen of huid; dit wijst op stoornissen van de leverfunctie; huiduitslag; abnormaal gevoel in de huid (bijv. branderig, prikkend, kriebelig of tintelend); rusteloze benen.

  Neem contact op met uw arts als deze verschijnselen niet vanzelf verdwijnen, als ze ernstig of hinderlijk zijn.

  In zeldzame gevallen leidt het gebruik van Remeron tot een tekort aan witte bloedcellen en daardoor tot een verminderde weerstand van het lichaam tegen infecties. Bij verschijnselen die wijzen op een infectie zoals koorts, keelpijn en ontsteking van het mondslijmvlies, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw arts.

  In geval er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter vermeld is of die u als ernstig ervaart, informeer dan uw arts of apotheker.

  Het Nederlands bijwerkingen centrum Lareb ontving verscheidenen meldingen van gewrichtsklachten (pijn) tijdens het gebruik van mirtazapine. Een overzicht van deze meldingen is verschenen in het British Journal of Clinical Pharmacology (http://www.lareb.nl/documents/bjcp2005_1375.pdf)

  Reactie
  #4

  hee hai steffie

  Ik ben juist heel bang om ook maar iets te slikken bij elk pilletje dat ik inneem begin ik meteen te denken hoe ik me voel en heeeeeeeel erg bang voor bijwerkigen omdat ik 11 jaar geleden ook een depressie heb gehad. Toen kreeg in efexor en na 2 pilletjes ging door het plafond als je begrijpt wat ik bedoel. Toen seroxat geprobeerd ook dat ging niet, toen fefarin gebruikt en dat ging wel beter maar later toch afgebouwt omdat ik er blauwe plekken van op mijn benen kreeg. Op het laatst heb ik een homeopatisch middel geprobeerd bij de huisarts en dat heeft me er toen boven op geholpen. Maar toen ik een heel klein beetje down begon te worden ben ik meteen naar de huisarts gegaan en gepraat en toen meteen met datzelfde homeopatisch middel begonnen maar werkte toen niet.
  Heb je ook met die mirtazapine dat je smorgens onrustig wakker word en welke bijwerkingen had jij???
  En gaan ze allemaal over want ik ben erg bang dat ik niet uit deze depressie raak. Ik slik nu nog savonds 15mg mirtazapine. En waar kreeg jij het voor voorgeschreven??? Krijg je ook slecht lucht en blijf je naar adem happpen de hele dag??? Savonds gaat het mij meestal beter.

  Groetjes Karin xxx

  Reactie
  #5

  hoi Beestje,

  dat gevoel van door het plafond gaan herken ik wel.
  alleen had ik het toen ik met een medicijn gestopt was, ik geloof dat het seroxat was.

  ik slik meerdere medicijnen, ook nog prozac en seroquel, dus weet ik niet goed welke bijwerkingen door welk medicijn komen.
  ik word niet onrustig wakker maar ik droom wel heel veel.
  maandag maak ik een afspraak met mijn psychiater en dan vertel ik je wel meer.

  groetjes, Steffie

  Reactie
  #6

  Ik hoop dat je depressieve gevoelens veroorzaakt worden door de winter. Het wordt nu lente, en dan is het aantal depressies altijd al vanzelf lager.

  Reactie
  #7

  Hai Steffie

  Ik ben nu sinds een paar dagen gestopt met mirtazapine en heb nu ff niks meer, ja ik heb valdispert gehaald.
  Voel me nu soms angstiger en ben bang dat ik toch een ander middel ofzo krijg voor geschreven,maar ben zo bang om ze te slikken. En voel meteen al bijwerkingen als ik ze inneem, snap je???
  We zijn bij de huisarts geweest en hij zei haal voor de angst maar iets natuurlijks, en dat is dus valdispert. Heb goeg geslapen maar ook weer zwetent wakker dus het lag niet aan de mirtazapine. Heb wel blauwe plekken op mijn huid en dacht dat het van de mirtazapine was.Heb ook bronchitis en denk dat het daar van komt ja je gaat van alles denken he waar het aan kan liggen. Denk jij ook over van alles na???
  Ik spreek je wel weer.

  Groetjes Karin doei doei

  Reactie
  #8

  Nee, de depressie word niet door de winter veroorzaakt maar ik denk omdat mijn man nu thuis zit i.v.m. de crisis. Maar hij krijgt wel gewoon door betaald.

  Heb je ook last van depressie en neem je er medicijnen voor???

  Groetjes karin

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Een tip voor iedereen die het advies krijgt deze pillen te slikken: luister vooral niet naar je arts.
  Ik kreeg gelijk last van ernstige bijwerkingen. Een naar gevoel door hele lijf heen, ontzettend moe, heel veel eetlust(ben nu ook al zon 7 kilo aangekomen in 3 maand tijd), soms duizelig, benauwd gevoel, en ga zo maar door. Ik ben naar mijn dokter geweest, maar deze zei dat ik gewoon psychisch nog niet in orde was, terwijl ik al eindgesprek bij de psycholoog had en me al wekenlang super voelde. De psycholoog bevestigde dit en drong aan tot de dokter dat ik andere medicatie zou krijgen, maar deze weigerde. Nu is voor mij de maat vol en krijg ik volgende week eindelijk andere medicijnen. Ik hoop dat ik van deze niet zoveel last zal hebben.

  Reactie
  #10

  Deze medicatie wordt je niet opgelegd. Dit besluit je samen en in overleg met je arts. Jouw mening is net zo belangrijk, zo niet belangrijker dan de arts. Jij hebt het laatste woord, ook al is het advies van de arts anders. Desnoods vraag je om een second opinie of een andere arts. Je staat in je recht.

  Reactie
  #11

  Joyce,
  goed van je dat je zo voor jezelf opgekomen bent!
  hopelijk heb je iets aan de andere medicijnen.

  Beestje,
  ik snap jou wel, hoor (dat je van alles in je hoofd haalt), maar zelf heb ik dat niet.
  weet je mss. waar die angst vandaan komt, dan kun je daar mss. iets mee doen?
  ik zal je toevoegen op mijn msn.

  groetjes, Steffie

  Reactie
  #12

  Hoi mensen,
  graag zou ik willen weten of Mirtazapine en seroquel samen genomen mogen worden, ik slaap totaal niet maar met seroquel wel , maar ik lijd ook aan een depressie dus hebben ze mij ook mirtazapine voorgeschreven, nog mensen die deze combinatie nemen? want ik ben er niet zo gerust ik.

  Merci
  Sabrina

  Reactie
  #13

  Ja, er is sprake van interactie tussen deze twee medicijnen.

  Reactie
  #14

  hoi
  ik ben sinds 2 dagen gestopt met de mirtazapine in overleg met mijn psychiater.
  ik vond dat het absoluut geen toegevoegde waarde had of dat ik me er beter door ging voelen (eerder slechter) dus, hop, weg ermee.

  Sabrina,
  ik slik ook seroquel en heb een depressie.
  ik slik ook nog prozac tegen de depressie.
  en ik heb ook de ervaring dat ik goed slaap op seroquel.

  zoals je leest ben ik nu gestopt met mirtzapine.
  maar omdat het mij wel voorgeschreven was, denk ik wel dat het in combinatie met seroquel kan.

  ik ben benieuwd hoe dat met jou gaat??

  groetjes, Steffie

  Reactie
  #15

  Hee steffie

  Hoe gaat het nu met je en had je ook van de mirtazapine dat het savonds beter met je ging en overdag niet? En verdwijnen die klachten overdag ook nog of niet?
  Ik hoor het wel van je.

  Groetjes Karin

  Reactie
Reageer op: mirtazapine, bijwerkingen zweten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief