De pil

 • #1

  hoi, ik gebruik te pil al langer maar ik zit nu op de eerste week van mn strip en het is vandaag zondag. Gister avond heb ik sex gehad en ben die avond mijn pil vergeten. In de ochtend hebben we het weer gedaan, ik kon mijn pil niet slikken omdat ik bij hem bleef slapen en ik die vergeten was. Ik heb mijn vergeten pil om 16:45 nog geslikt. Normaal slik ik de pil in de avond voor het slapen gaan rond 11 uur.
  Ik heb op internet even gezocht naar wat ik kon doen en of ik zwanger kan raken, maar hier kan ik niet zo veel informatie over vinden dus leek het mij een goed idee om het hier op te vragen.
  Kan iemand me helpen? Kan ik zwanger zijn geraakt en wat moet ik nu doen?

  Reactie
  #2

  Pil vergeten in te nemen, meer dan 12 uur na het gebruikelijke tijdstip.

  Pil vergeten in de eerste week:
  Neem alsnog de vergeten pil in, zelfs als dit betekent dat 2 tabletten gelijktijdig moeten worden ingenomen. Maak het pilschema vervolgens gewoon af en gebruik gedurende de eerste 7 dagen aanvullende maatregelen (condooms). Als er geslachtsgemeenschap is geweest in de 7 dagen vòòr of 7 dagen nà het vergeten van de pil zonder aanvullende maatregelen, kan de morning after-methode worden overwogen, vooral naarmate meer tabletten zijn vergeten en deze tabletten korter na de stopweek zijn vergeten. Na gebruik van de morning after-pil kan het pilschema worden afgemaakt; nadat 7 tabletten zijn geslikt is de pil weer veilig.

  Reactie

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Wat te doen als jullie relatie onder druk staat?

  Wat te doen als jullie relatie onder druk staat?

  Jullie komen er samen niet meer uit. Het hebben van relatieproblemen kan dagelijks het leven behoorlijk belemmeren. Jullie hebben het... Lees verder
  Partner content
Reageer op: De pil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief