De pil

Online ZorgZus
  • #1

    hoi, ik gebruik te pil al langer maar ik zit nu op de eerste week van mn strip en het is vandaag zondag. Gister avond heb ik sex gehad en ben die avond mijn pil vergeten. In de ochtend hebben we het weer gedaan, ik kon mijn pil niet slikken omdat ik bij hem bleef slapen en ik die vergeten was. Ik heb mijn vergeten pil om 16:45 nog geslikt. Normaal slik ik de pil in de avond voor het slapen gaan rond 11 uur.
    Ik heb op internet even gezocht naar wat ik kon doen en of ik zwanger kan raken, maar hier kan ik niet zo veel informatie over vinden dus leek het mij een goed idee om het hier op te vragen.
    Kan iemand me helpen? Kan ik zwanger zijn geraakt en wat moet ik nu doen?

    Reageer
    #2

    Pil vergeten in te nemen, meer dan 12 uur na het gebruikelijke tijdstip.

    Pil vergeten in de eerste week:
    Neem alsnog de vergeten pil in, zelfs als dit betekent dat 2 tabletten gelijktijdig moeten worden ingenomen. Maak het pilschema vervolgens gewoon af en gebruik gedurende de eerste 7 dagen aanvullende maatregelen (condooms). Als er geslachtsgemeenschap is geweest in de 7 dagen vòòr of 7 dagen nà het vergeten van de pil zonder aanvullende maatregelen, kan de morning after-methode worden overwogen, vooral naarmate meer tabletten zijn vergeten en deze tabletten korter na de stopweek zijn vergeten. Na gebruik van de morning after-pil kan het pilschema worden afgemaakt; nadat 7 tabletten zijn geslikt is de pil weer veilig.

    Reageer
Reageer op: De pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief