Ptss en angst voor intimiteit

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo.

  Ikzelf ben een man van 40 en ik heb een relatie met een vrouw van 35. Ik zie ze heel graag, dat meen ik. Dus liefst ook geen opmerkingen van weggaan bij haar, want dat wil ik absoluut niet. Wij zijn nu een jaar samen. Alles gaat goed, behalve de lichamelijke intimiteit.

  Zij is als kind lichamelijk en psychisch mishandeld maar daar heeft zij door onder andere zeer intensieve therapie mee leren omgaan. Ze heeft ook zeer veel inzicht in zichzelf en eigenlijk vind ik ze een zeer sterke vrouw.

  Ze is echter ook jarenlang seksueel misbruikt en dit heeft nog steeds zware gevolgen. Kort gezegd heeft ze angst voor lichamelijke intimiteit. Ze heeft voor alle duidelijkheid geen angst voor mij en vertrouwt mij gelukkig wel. Ondertussen is het al wel eens gelukt om samen te douchen, maar dat is een unicum geweest. Ze is al in Herbelevingen gegaan omdat ik een erectie krijg wanneer we knuffelen. Als ze geen Herbelevingen krijgt, lukt dit wel. Ik neem deze dingen gelukkig niet persoonlijk, zij voelt zich hierover wel heel schuldig en wil mij seks geven, zegt ze. Laatst wilde ze dat echt proberen, maar kreeg ze zo een ernstige Herbelevingen dat ze begon te hyperventileren, breken en zelfs van pure angst haar plas liet lopen.

  Ik kan mezelf wel behelpen al verlang ik uiteraard wel naar haar. Het is vooral dat ze heel erg aangeeft dat zij ook zo enorm verlangt naar seks. Ze droomt ook heel vaak dat we vrijen, zegt ze en ze wil er op zich van kunnen genieten. Uit deze angst en verlangen heeft zij als heteroseksuele vrouw vroeger zelfs een relatie met een vrouw gehad.

  Laatst kwam ze zelf af met een seksuoloog. Ik heb haar gezegd dat ik dat knap en dapper vindt, dat ze daar aan wil werken. En dat ik uiteraard mee zal gaan als dat wenselijk is. Eergisteren zei ze dat ze geen afspraak durfde maken...

  Wat kan ik doen om haar te helpen? Uiteraard wil ik ook vrijen met haar, maar ik vind het voor haar ook heel erg dat zij dit ook met mij wil, maar zo een sterke angst heeft. Oh ja, ze gaat omwille van ptss al naar een psychologe en psychiater en ik weet dat ze die zaken daar wel ter sprake brengt. Ik vraag me alleen af of er iets is dat ik ook kan doen. Ik zie haar echt graag.

  Reageer
Reageer op: Ptss en angst voor intimiteit
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief