paniek en angst als gevolg van trauma of seksuele onthouding/ontkenning geaardh.

 • #1

  Ik vroeg me af of het mogelijk is dat seksuele onthouding (masturbatie inbegrepen) en ontkenning van (homo)seksuele verlangers paniekaanvallen, angst en agorafobie veroorzaken?

  Ik ben eigenlijk gediagnosticeerd met ptss omwille van partnergeweld (zowel fysiek als bedreigingen), maar moet ook zeggen dat ik met bepaalde dingen zit die bij mij veel schaamte e.d. uitlokken gezien de aard, voornamelijk dan homoseksuele fantasiën, ik vermijd hierdoor masturbatie, oorspronkelijk mede door religieuze overtuigingen maar ondertussen ben ik daar veel gematigder in, anderzijds ook uit vrees voor nierstenen die ik in het verleden heb gehad en waarvan ik niet weet of er een verband is met masturbatie dan vooral. Dit zijn zaken die ik niet goed durf te bespreken met de psychiater waar ik ga, vooral dan uit schaamte, maar ik heb wel de indruk dat deze misschien kunnen meespelen in de angststoornis die ik heb.

  Ik word eigenlijk enkel verliefd op vrouwen maar als ik masturbeer ofzo dan voel ik me voornamelijk aangetrokken tot het mannelijke geslacht, waardoor ik enorm twijfel over mijn geaardheid. Mijn natte dromen gaan altijd over vrouwen, ik weet niet of ik bv. biseksueel ben of homoseksueel, of gewoon heteroseksueel met een of andere fetisj om het zo te zeggen. Ik weet niet goed hoe ik moet omgaan met de onzekerheid, evenals de schaamte omwille van masturbatie enz., veel bronnen die zeggen dat het normaal en gezond is, andere dat je er depressief van kan worden, dus ik weet het helemaal niet meer. Ik heb in ieder geval een heel lange periode van onthouding achter de rug en begin me stilaan de vraag te stellen of dat wel helemaal gezond is, ofdat ik misschien gewoon wegloop van mijn eigen verlangens enz.

  De angst is bij mij begonnen rond de periode van zowel het trauma als de onthouding.

   

  Mvg

  Reactie
  #2

  Masturberen veroorzaakt geen depressie, geen ziektes of wat dan ook. Regelmatig masturberen is volgens urologen zelfs goed voor de prostaat.
  En wat fantasieën betreft: de meeste mensen hebben allerhand fantasieën, maar over geaardheid zegt dat helemaal niets. Mensen praten er alleen niet zo vaak over
  Ik denk dat je op de een of andere manier voor jezelf aan het weglopen bent. En dat kan dan wel een gevolg zijn van je traumatische ervaringen. En het onthouden van iets dat eigenlijk normaal is, zal zeker niet in het voordeel werken. Het zal alleen maar frustraties oproepen en dat kan dan weer invloed hebben op angsten

  Reactie

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst kan je behoorlijk in de weg zitten Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Misschien denk je... Lees verder
  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Beste, hartelijk bedankt voor uw reactie. Ik heb er heel veel aan, het is ook de indruk die ik zelf stilaan krijg, vandaar ook de vraag.

  Mvg

  Reactie
  #4

  Probeer te relativeren. Doe gewoon je normale dingen. Geen onnodige onthoudingen. Je hebt het al zwaar genoeg, dus moet je daar niet zelf ook nog dingen aan toevoegen die het dan nog wat zwaarder maken. Fantasieën zijn fantasieën en iedereen zal ze hebben

  Reactie
Reageer op: paniek en angst als gevolg van trauma of seksuele onthouding/ontkenning geaardh.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief