Blokkade bij intimiteit

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik ben een man en daarom heb ik ervoor gekozen om mijn vraag hier zelf te stellen. Op internet lees ik veel over vrouwen die problemen hebben met intimiteit, maar ik heb dit probleem ook.

  Ik heb nu 5 jaar een relatie met een fantastische vrouw. Alles loopt goed en we hebben het erg leuk samen. Vroeger hadden we vaak seks en ging dit allemaal vanzelf, maar sinds een jaar is er bij mij iets veranderd.

  Steeds als zij toenadering zoekt dan voel ik in mijn hoofd een blokkade. Ik begin ontzettend veel na te denken; nu moeten we intiem zijn, er wordt van mij verwacht dat ik nu dit doe enzovoort. Kortom, het wordt een heel rationeel ding in plaats van het leuke spontane dat het vroeger was.

  Als we seks hebben is het nog steeds heel fijn, maar voordat ik die rationele 'drempel' over ben, is het 9 van de 10x al geen succes meer.

  Zijn er meer mannen met dit soort klachten en zou iemand mij meer kunnen vertellen over waar dit misschien vandaan zou kunnen komen? Ik wil er namelijk heel graag aan werken, samen met mijn vrouw.

  Reageer
  #2

  Heb je erg veel stress of spanningen? Hoe oud ben je?

  Reageer

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Partner content
  #3

  Ik ben 25 jaar en heb de laatste tijd wel overspannendheidsklachten gehad. Daar ben ik nu weer redelijk overheen gelukkig.. kan het zijn dat het daar de nasleep van is?

  Reageer
  #4

  Dat zou heel goed kunnen. De stress/spanningen kunnen dan wel opgeheven zijn, of je kunt wel uit de dip zijn, maar de lichamelijke gevolgen kunnen nog wel even aanhouden. Gebruik je medicijnen of drugs?

  Reageer
  #5

  Ik gebruik geen medicijnen of drugs. Ook met alcohol ben ik een stuk verminderd tov mijn tijd voor de overspannenheid. Is dit iets dat vanzelf 'over' gaat, of zijn er nog dingen die ik zelf zou kunnen ondernemen?

  Reageer
  #6

  Ik denk dat je het gewoon even de tijd moet geven.
  Je kunt natuurlijk naar je huisarts gaan en het bespreken. Misschien kan een erectiemiddel tijdelijk wel een oplossing zijn.

  Reageer
Reageer op: Blokkade bij intimiteit
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief