Raar gevoel/ onecht

 • #1

  Ik voel mij sinds een paar dagen opeens heel raar heb de hele tijd een bepaald raar beeld van de wereld om me heen. Alsof alles in mijn omgeving en in mijzelf is veranderd. Ik ga binnenkort op vakantie en dit maakt mij extra angstig. Ook heb ik een paniekstoornis. Ik hen dit derealisatie gevoel al eerder gehad paar jaar geleden maar nu is het zo heftig dat ik niet meer weet wat ik moet doen en het voelt alsof ik gek aan het worden bent of dit nooit meer overgaat. Wat kan ik het best doen (ook op vakantie) met deze zeer vervelende klachten.

  Reageer
  #2

  Heb je wat stress of spanningen vanwege de vakantie?

  Reageer
  #3

  Nee ik heb er juist heel erg naar uitgekeken. En nu paar dagen ervoor kan ik niks anders voelen dan een raar gevoel en een verdrietig gevoel en bang om gek te worden. En ik speel in mijn hoofd constant af dat ik op de plaats van bestemming ben en het daar heel donker en niet fijn is (lastig uit te leggen) maar het beeld gaat niet meer uit mijn hoofd en ben heel angstig. Zie de hele tijd de toekomst als een soort donkere film afspelen en het ene moment gaat het iets beter maar het andere moment moet ik zowat huilen.

  Reageer
  #4

  Heb ook een lange periode van onzekerheid en angst rondom mijn gezondheid achter de rug. Maar nu is die angst van mijn gezondheid volledig vervangen door een gevoel van angst voor m’n toekomst en de wereld om me heen en waarom weet ik niet.

  Reageer
  #5

  Ben je onder behandeling van een psycholoog?

  Reageer
  #6

  Ja voor mijn angsstoornis. Maar hier heb ik al lang geen laat van gehad en het voelt alsof het er opeens allemaal uitkomt. Maar ben de komende 3 weken op vakantie dus dat maakt me erg onzeker. En wil weten wat het kan verminderen en wat het is?

  Reageer
  #7

  En dan bedoel ik het vreemde gevoelt heb ik lang geen last van gehad

  Reageer
  #8

  Het is in ieder geval je angststoornis die het veroorzaakt. Je hebt blijkbaar een terugval gehad, al dan niet door iets getriggerd. Probeer nog naar een fysiotherapeut te gaan voor ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen. Eventueel de huisarts om een medicijn vragen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Is het niet derealisatie of een andere psychotische aandoening? Of misschien dwang? Want ik hen de hele tijd een soort donkere voorstelling van de toekomst in me hoofd die ik hoe graag ik ook wil maar blijf afspelen elke minuut van de dag.

  Reageer
  #10

  En ben ook de hele tijd bezig met hoe raar ‘het leven’ eigenlijk is en wat het voor een zin heeft.

  Reageer
  #11

  Derealisatie kan dus ook bij een angststoornis horen

  Reageer
  #12

  Oh die twee had ik nooit met elkaar verbonden!
  En hoe kan het dat ik dit rare gevoel opeens na 2 jaar weer heb terwijl 4 dagen geleden nergens last van had en uitkeek naar mijn vakantie?

  Reageer
  #13

  Ik denk toch dat de vakantie het op een of andere manier getriggerd heeft. Ook al kijk je er heel erg naar uit, een vakantie geeft altijd bewust of onbewust stress of spanningen. En misschien gaat het meteen een stuk beter als je eenmaal op vakantie bent

  Reageer
  #14

  Waar ga je naartoe?

  Reageer
  #15

  Hoe oud ben je?

  Reageer
Reageer op: Raar gevoel/ onecht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief