Ik heb verschillende Dokters gezien er komt geen eind aan..

 • #1

  Hoi, ik ben 20 jaar. Zoals het onderwerp zegt, ik heb verschillende dokters gezien en geneesmiddelen gebruikt met weinig vooruitgang, daarmee ik hier eens uitleg wat er bij mij dwars zit (waarschuwing het is een lange tekst excuses hiervoor) maar dit is alles wat ik kan omschrijven.

  Bizarre ondragelijke gevoelens in het hoofd, omschreven als kater achtig. Gedachten zijn niet helder, vreemde gedachten komen telkens weer onder dwang, die gepaard gaan met rituelen. Bv als ik iemand in mijn gedachten heb en dat kan dan gaan over seks of aanrakingen wat ik totaal niet wil bij die persoon en ik walg er van, dan moet ik rituelen doen zoals het denken van “nee,weg” op die bepaalde gedachten. Dan moet ik ook met mijn handen de gedachten “weg duwen” in een aantal keer. Dit heb ik redelijk heel de dag door.

  Soms zit ik ook in een depressieve bui. Dat gebeurt meestal wanneer mensen waar ik mee wil praten of vrienden niet antwoorden. Onmiddelijk ga ik brainstormen over alle mogelijkheden wat er aan de hand zijn, waarom ze me niet als een goeie vriend aanzien of behandelen.

  Ik vind van mijn eigen dat ik anders ben dan anderen, een mooi speciaal uiterlijk en vele talenten waarin ik rapper vorder als andere mensen. Ik snap dan niet waarom ze niet naar me opkijken of bij mij willen zijn, soms denk ik waarom ik mij zo speciaal voel het is net alsof ik hier een doel heb op aarde wat ik niet weet, op andere dagen kan ik daar heel anders over denken, dat wij allen gelijk zijn en voel ik mij wijs genoeg om te beseffen dat ik mij het gewoon inbeeld en het leven in vrede wil leiden.

  Ik kan zeer moeilijk met mijn gevoelens om, slechte emoties, verdriet, jaloezie, haat,.. Slaan in als een bom, de wereld lijkt een zeer nare plek op dat moment. Ik zoek veel middelen om mijzelf te verbeteren zodat meer mensen mij lief hebben. Ik heb last van angsten en hyperventilleren, als ik buiten ga kan dat niet zonder Temesta (lorazepam), en dat helpt ook maar een beetje. Ik hyperventileer ook samen met angst waardoor aderen dunner worden en de handen klam en koud aanvoelen. Dan voel ik mij fyziek zeer zwak. Ik begrijp de wereld ook niet goed alles is verwarrend.

  Alle dagen heb ik ook het gevoel dat er een “god” of bovennatuurlijke kracht over mij oordeelt op alle zaken dat ik doe, en mij ook slecht geluk geeft als ik iets niet kunnen doen heb zoals mensen mij laten mogen, of omdat ik soms zoveel van mijzelf vindt. Net als.. Masturberen kan ik niet zomaar doen want ik heb het gevoel dat iemand of bovennatuurlijke krachten het weten/zien. Dan ben ik helemaal verontwaardigt voor mijn daden.

  Ik denk ook steeds dat mensen mij als minder aanzien en ze weten dat ik problemen heb en mij aanzien als een “defect” iets waar niemand om geeft.
  Werken kan ik nog niet, als ik 2-3 uur mijn verstand of lichamelijk inzet om aan iets te werken of doen, komt dat katerachtig gevoel weer op gepaard met angst, hyperventileren, verwarring, onhelder, zwak voelen, etc... Ik wil heel graag werken zonder problemen want ik heb geen geld en kan niets doen. Het meeste wat ik op dit moment wil is mijn vast rijbewijs omdat autorijden mij een gevoel van vrijheid geeft en controle.

  Mijn hobby’s zijn online pc gamen en bodybuilding. Ik ga daar ver in op net geobsedeerd, maar ik denk dat het gewoon een passie is van mij en de wil om het perfect gesculptureerde lichaam op te bouwen, en dus niet echt een psychisch probleem.

  Als ik op een plaats ben ben waar waar veel mensen zijn voel ik mij bedreigd en het gevoel dat er iemand gaat aanvallen. Ik heb een groot verlangen naar echte liefde, sinds ik niet zoveel geluk heb. Ik ben zeker niet lelijk maar ik kan soms niet goed communiceren en weten wat te doen in bepaalde situaties dat frustreerd mij enorm. Soms heb ik dagen dat het vanzelf gaat, soms dagen dat het een ramp is.

  Ik moet ook veel voor de spiegel staan om mijzelf te bewonderen, ik kan het gewoon niet laten. Ik weet niet waarom..
  Als ik mij slecht voel heb ik een grote drang om in een roes gevoel te zitten en lekker gamen op de pc in het donker, temesta kan daar een beetje voor zorgen maar ik probeer zo weinig mogelijk in te nemen.

  Ik heb ook een soort van fantasie wereld, net alsof men vrienden bij mij zijn, ik weet dat ze daar niet zijn “echt” maar ze voelen wel echt aan en ze kunnen mij emoties geven (goed laten voelen, lachbui) ik voel mij dan ook niet alleen en ik denk niet aan de problemen, maar die situaties blijven niet lang duren algouw kom ik eruit en doe ik voort met wat ik bezig was.

  Ik ben ook jaloers op mensen die geen psychische moeilijkheden hebben en alles zo gemakkelijk gaat, zeker als ze mij zeggen dat ik moet werken enzo en wat harder moet worden terwijl ze helemaal niet weten wat ik voel en kan. Ik heb ook nergens zin in. Ik droom veel in men eigen zoals dagdromen. Als men moeder bijvoorbeeld iets zegt dan als ik in de living zit is dat zeer irritant, het is alsof beide werelden verstoord zijn. Daarmee kan ik soms vanzelf een bot antwoord geven maar ik kan hier niet aan doen. Ik dnek wel dat ik verslaafd ben aan temesta ik kan geen dag zonder mininum 3mg. In grote groep kan ik zeker niet sociaal zijn, ook waarover de meeste mensen praten interreseert mij echt niet, wein ig gesprekken interreseren mij en het is ook moeilijk om dan mee te praten.

  Bijkomde, ik heb in mijn verleden ongeveer 15- 17 drugs gebruikt vooral speed xtc. mijn problemen waren hiervoor al begonnen ik gebruikte het gewoon om me beter te voelen.

  Reageer
  #2

  helaas maakt dat drugs gebruik, de situatie vaak alleen maar verslechterd.
  je hebt behoefte aan hulp, het gaat duidelijk niet goed met je.
  welke dokters heb je gezien? Psychiaters?

  na het lezen denk ik: het is belangrijk dat jij je laat testen op wat er precies met je aan de hand is.
  ik ben geen psychiater, maar lees eens iets over Asperger... is dit misschien bij jou van toepassing?

  als je weet wat er aan de hand is, en dat je niet de enige bent, komt er misschien begrip voor de problemen, begrip voor jezelf en de mensen om je heen.

  groetjes, Brenda

  Reageer
  #3

  Hey ik ben 18, maar heb redelijk verstand van de wereld van psycholigie. ondanks dat ik zelf mijn sexprobleem niet kan achterhalen haha...
  Zoek eens naar :
  autisme spectrum stoornis
  ADD
  autisme.
  groetjes rick

  Reageer
  #4

  Owjah het hoeft niet specifiek 1 stoornis of probleem te zijn, het kunnen ook meerderen zijn. zoek een psycholoog waar jij je goed bij voelt, en vertel alles eerlijk als jij geen slechte zondes begaat in je leven hoef je ook niet bang te zijn dat het tegen je word gebruikt. misschien ben je ook een beetje paraniode of loop je tegen een psychose aan. En als je het niet makkelijk vind om te praten, of niet op de juiste woorden/problemen kan komen zet alles op papier. zoek wel beter een vrouwelijke psycholoog die gedragen zich meestal wat "menselijker" waarmee ik bedoel meer begrip en medeleven. mannen in de psychologie wereld komen dat vaak tekort mede omdat ze zelf nooit iets mee hebben gemaakt, ik vind dat bij iedere pacient andere hulp en regels nodig zijn. ze kennen alleen hun theorie boeken, dit is niet altijd goed voor ieder mens. ik zal een voorbeeld proberen te maken, om uit te leggen wat ik bedoel : uw client vloekt : spreek hem/haar hieropaan probeer wel begrip te tonen. ik vind dan laat lekker vloeken, want vloeken is ook een uiting van emotie hij hoeft niet meteen associaal te zijn omdat die dat doet. het komt voort uit verdriet en een gevoel van machteloosheid. veel mannelijke maar ook sommige vrouwelijke psychologen gaan meteen die patient minder vinden. dit soort dingen snap ik niet. maar ik hoop dat je wat met mijn tekst kunt, want dit is niet echt gezond. en waarschijnlijk verdien je beter. groetjes rick

  Reageer
  #5

  Hoi Rick,
  Ik heb je net geantwoord op de andere forum vraag waar jij een topic hebt geplaatst.
  Laat je niet beinvloeden, noch door de media (TV, PC enz.), noch door wat je vriendjes allemaal doen, het is grootspraak. . . niet meer dan. Doe wat JIJ vind dat goed voor je is en pak één zaak (ik zeg niet "probleem") aan!
  Je bent NIET alleen !
  Ik hoor van je !

  Reageer
  #6

  Enneu Rick,
  Psychologen. . Sorry die lullen maar wat; de één nog meer dan de ander!
  Doe wat JIJ wilt, leef zoals JIJ wilt!
  Ik bedoel, je schrijft heel goed nederlands (beter dan ik), je hebt een goed stel hersens.
  Voor zover ik het vanaf hier kan zien, ben je een normale jongen, pff ADD, alweer een "ziekte" uitgevonden door de heren psychologen.
  Toen ik klein was (geboren in 1956) bestond er helemaal geen ADD, noch ADHD, noch XYZ. We waren allemaal "normaal" en gingen "normaal" studeren of aan de slag. En alle kinderen zijn goed terecht gekomen, zelfs stephan.
  Zet 'm op je KAN het!
  Ik hoor graag van je !

  Reageer
Reageer op: Ik heb verschillende Dokters gezien er komt geen eind aan..
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief