slachtoffer pathologische partner

  • #1

    hallo,

    Na drie jaar relatie te hebben gehad, kom ik er sinds twee weken achter dat hij pathologische leugenaar is. De relatie is dan ook door mij verbroken. Maar er blijven nu dingen naar boven komen. Zo ben ik erachter gekomen dat hij drie kinderen heeft, bij drie verschillende vrouwen. Dit heeft hij altijd verzwegen.
    Graag zou ik in contact komen met slachtoffers van dit soort partners want ik heb erg veel te verwerken en loop soms met mijn ziel onder de arm. Ook begrijpen weinig mensen dit.
    Zodat we misschien onze verhalen kwijt kunnen bij elkaar en het verdriet kunnen verwerken.

    Reageer
    #2

    Beste ?

    Ik herken wat jij zegt, mijn ex-man loog ook, maar tegelijk ook weer niet, want hij zei: Als ik niks zeg lieg ik niet, dus hij zei niks. Na de zeer moeizame scheiding kom ik nog steeds nergens achter, hoewel het duidelijk is dat er hele oneerlijke dingen zijn gebeurd. Dit is zo frustrerend, zo heeft hij ook ik weet niet wat verteld aan mijn broers en zussen, zodat die geen enkel kontakt meer willen, op één zusje na en mijn ouders die me nooit hebben laten vallen, die gingen ook veel met mij om en kwamen vaak bij ons logeren zodat ze het van nabij hebben meegemaakt. Ook heeft hij hen bedreigd, dus gelukkig maar, daarom geloven ze mij. Als iemand hem tegenspreekt word hij levensgevaarlijk. Hij heeft zelfs advokaten bedreigd en omdat het een familiekwestie is zeggen ze dan willen ze hem niet veroordelen, hij heeft wel eens strafblad, maar echt aangepakt is hij nooit en hij weigerde hulp van de rechter . Het is heel moeilijk om hiervoor begrip te krijgen van je omgeving en vooral hoe het voelt snapt niemand. Ik heb het gevoel dat ik uit de holocaust ben ontsnapt en dat is dan de winst. Hij is nu rustig, omdat het strafblad wel behoorlijk is, alleen de buitenwereld heeft daar geen weet van. De laatste advokaat die mij hielp (eerst twijfelde die nog omdat de tegenpartij en zijn advokaat, want hij had geld, een verkeerd beeld van me schetste) is zelf bedreigd, want ik wilde niet zelf naar de rechtbank omdat hij me dan weer opwacht, ik ben steeds meegereden met de advokaat en moest al mijn rechten opgeven, wat ik als erg "taliban"achtig over vond komen, maar dat is wel mijn redding geweest van mijn leven. Dit komt in Nederland best vaak voor en de gevestigde orde, politie, justitie, advokaten pakken niet echt door, of te laat zodat alles al helemaal verstoord is en je overal mee akkoord gaat om er van af te zijn, ze zetten je met de rug tegen de muur.

    Reageer
    #3

    Vreselijk om zoiets mee te maken. Gelukkig ben je nu bij hem weg!

    Reageer
    #4

    is dit nog actief? Ik zoek jullie dames..

    Reageer
    #5

    ik heb 2,5 jaar samengewoond met een pathologisch leugenaar. Ik merk heel erg dat ik nog met veel verwijten naar mijzelf zit (na 1,5 jaar nogsteeds!)

    graag kom ik met jullie in contact..

    Reageer
Reageer op: slachtoffer pathologische partner


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief