Ik weet het niet

  • #1

    Hallo
    Ik weet dus niet of ik naar een psycholoog zou gaan maar ja.
    Ik snij mezf en dat doet deugd ik heb een gevoel dat ik leegloop on mn hoofd, dat alles weg is voor een tijdje. 1 vriend weet het en heeft geholpen maar ik kan niet stoppen dus begon ik te liegen maar heb er nu weer spijt van. Ook heb ik wat problemen met mijn vrienden (in mn hoofd). Ik weet dat het vrienden zijn maar voel het niet. Het is geen emotie ofzo. Plus ik lieg over alles en kan het niet stoppen het gaat vanzelf en ik weet dat ik het doe.
    En ik denk dat ik adhd heb de h ervan weet ik niet zeker maar de add bijma wel want ik heb op een na alle symptomen. Wat moet ik doen?
    Help ik zit vast in mn gedachten

    Reageer
    #2

    Ga zo snel mogelijk naar de huisarts, vraag een doorverwijzing naar psycholoog of zelfs psychiater voor het helemaal uit de hand loopt. Zorg dat je geholpen wordt.

    Reageer
    #3

    Ik durf niet

    En is zoooo slecht?? Ik had gehoord dat snijde enzo heel slecht was en ik voel mij ook slecht maar het klinkt alsof het super erg is.

    Reageer
    #4

    Het is sowieso niet goed voor je. Je kunt jezelf toch niet blijven pijn doen. Het zal je problemen niet oplossen. Het is een soort vluchtreactie. Doordat je jezelf verwondingen toe brengt kun je onder andere ontstekingen krijgen. Waarom durf je niet naar de dokter?

    Reageer
    #5

    Schaamte, blockade en wat gaan mn ouders wel niet zeggen.

    En dat eerdere berichtje was overdreven er is wel degelijk wat mis.

    Reageer
    #6

    Je hoeft daarover geen schaamte te hebben. Dat is iets wat sterker is dan jezelf en waar je moeilijk alleen kunt uit raken. Als je echt een vertrouwenspersoon hebt en er met je ouders kan over praten zou het misschien lukken om er zonder hulp uit te raken. Hoe sneller je geholpen kan worden hoe beter. Hoe oud ben je?

    Reageer
    #7

    Ik ben 16 maar ik weet niet of ik het alles aan mijn ouders kan vertellen. En nu ben ik op reis dus wachten.

    Reageer
    #8

    Bij het snijden maak ik veel sneedjes maar niet te diep zodat er niks te zijn is achteraf. En het voelt goed mn vriend weet ervan en heeft wat geholpen en ik was 2 weken gestopt met veel moeite maar ik kon niet meer en moest weer beginnen snijden. Ik heb soms het gevoel dat als ik dieper snij het meer zou helpen maar mb vriend heeft gezegt dat het allen maar erger is alleen voelt het niet zo. De rest is nog tijd hetzelfde ik krijg nooit rust in mn hoofd en had het moielijk. Weer een snee bij...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik denk dat het toch beter is om er met je ouders over te praten. Ze zullen schrikken maar ze zullen je helpen. Ik veronderstel dat je er toch vanaf wil en gelukkig wil zijn? De onderliggende redenen voor het feit dat je jezelf snijdt moeten aangepakt worden en dat kan alleen met hulp. Je hoeft niet alles in 1 keer te vertellen. Begin met 1 dingetje wat je dwars zit. Het zal je opluchten om het te vertellen en stilletjesaan kun je alles vertellen.

    Reageer
    #10

    Ik kan het niet. Ik ga probere spreken om naar een psycholoog te gaan. Maar ik kan het niet over mijn hart krijgen. Allebij mn ouders hebben stress voor hun werk en dit gaat er niet bij kunnen en ik wil absoluut niet dat mn zus of broer het weet.

    Ik heb al verteld dat ik denk dat ik adhd heb en misschien zeg ik dat ik naar een psycholoog wil om dat te testen en dan als ik bij de psycholoog ben leeg ik mn hart. Mn vriend wou dat ik naar de school zorg zou gaan maar ik kon niet door een gevoel. Misschien is het tijd om alle moed bijeen te pakken en het tersprake brengen maar niet alles word gezecht tegen mn ouders.

    (Het is redelijk snel getypt)

    Reageer
    #11

    Ik ga liever naar een psycholoog dan het te moeten vertellen aan mn ouders.

    Reageer
    #12

    Ik begrijp dat je moeite hebt om het te vertellen aan je ouders. Het is in ieder geval goed dat je er vanaf wil raken. Een psycholoog kan je daarbij helpen. Ik weet wel niet of je in Nederland (ik woon in België) zonder doorverwijzing van de huisarts naar een psycholoog Jan gaan. Hier kan dat wel. Mogelijks dien je dus ook naar de huisarts te gaan voor een doorverwijzing. Om dat te weten te komen telefoneert je best eens naar een psycholoog om te vragen of je eerst bij de huisarts langs moet.

    Reageer
    #13

    Ik woon in belgië dus hoe zit het hier

    Maar ik heb nog 1 probleem ik ben op reis. En nog redelijk lang.

    Reageer
    #14

    En wat kost het.

    Reageer
    #15

    Op onderstaande link kun je de tarieven terugvinden van het ziekenhuis in Brugge.

    https://www.azsintjan.be/nl/diensten/klinische-psychologie/campus-sint-jan/tarieven

    Je hebt ook psychologen die niet verbonden zijn aan een ziekenhuis maar het kan zijn dat die duurder zijn.

    Er is terugbetaling voorzien via het ziekenfonds. Een beetje uitleg daarover staat in onderstaande link.

    https://www.vindeentherapeut.be/info/terugbetaling-psychotherapie.html

    Voor de details neem je best eens contact op met jouw ziekenfonds want de terugbetaling verschilt per ziekenfonds.

    Ik weet niet of je vanop je vakantieplaats al eens kan bellen naar een psycholoog want er zijn wachttijden.

    Reageer
Reageer op: Ik weet het niet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief