Angsten, krachtsverlies een kant lichaam en hoofdpijn

 • #1

  Hi iedereen,

  Een paar weken geleden voelde ik een keiharde knobbel in mijn hals en onder mijn sleutelbeen. Ik ben erg angstig altijd als het gaat om lichamelijke klachten, dus ben ik meteen in de stress geschoten. Ik kon niet meer eten, niet meer slapen, ik kon alleen denken aan die knobbels. Naar de HA geweest, die heeft me een echo gegeven omdat ik daar zo erg op aandrong, uit de echo bleek er niks geks te zijn. In de weken dat ik erg stresste hierover, begon ik hoofdpijn te krijgen aan de rechterkant van mijn hoofd, ergens bij mijn slaap. Soms was dit echt heftig en soms verdween het weer, dit heb ik nu al een week. Nadat ik weer dingen ging opzoeken hierover zag ik dat hoofdpijn en krachtsverlies een tumor kan zijn of uitzaaiingen. Ik ben meteen in de paniek geschoten en begon inderdaad last te krijgen van krachtsverlies in mijn linker arm en linker been. Bij het traplopen ging stappen zetten met links zwaarder dan met rechts, als ik glas water pak met links en ga drinken, krijg ik het gevoel dat mijn linkerarm moe wordt en ik kan aan niks anders denken. Gisteren naar de HA geweest met deze klachten, die voerde een neurologisch onderzoek uit waarbij ze mijn spierkracht testte en reflexen testen e.d. en zij vertelde me dat ze geen krachtsverlies kon opsporen/zien. Ze zei dat ik het wel kan voelen, dat ze dat niet ontkent, maar dat als er echt iets was ze het uit die test had moeten kunnen oppakken. De hoofdpijn ligt volgens haar dan aan alle angsten die ik heb de laatste tijd en de spanning in mijn lijf. Ik blijf me maar zorgen maken, omdat de hoofdpijn rechts is en de "krachtsverlies" in linker arm en linker been. Hoe meer ik eraan denk, hoe meer ik het voel. Ik vertrouw de huisarts natuurlijk wel, maar ik vroeg me af of dit herkenbaar was voor iemand. Kunnen dit soort dingen écht een gevolg zijn van angsten e.d.? Ben bang voor een hersentumor, beroerte, uitzaaiingen. Heb al jaren ook een kuchje meerdere malen longen gecheckt door HA, bloed ook, gister weer longen geluisterd maar niks te horen volgens de HA. Ze stelt me dus met alles gerust, maar kan dit ook écht zo zijn? Kan dit allemaal te maken hebben met Psychosomatische pijn? Dankjewel voor het antwoorden.

  Reageer
  #2

  Aanvulling: het is niet alsof ik dingen laat vallen of niet kan lopen. Ik merk alleen dat de krachtgevoel minder is. Ik kan gewoon alles tillen met links en rechts alleen voelt het ene net makkelijker aan. Soms ren ik de trap op en vergeet ik het en de andere keer ren ik de trap op en voel ik het heel erg omdat ik er van tevoren al erg aan denk.

  Reageer
  #3

  En de hoofdpijn is drukkend, niet stekend. Rond de rechteroor en soms uitstralend naar achter rond de nek.

  Reageer
  #4

  Hoi,

  Het klinkt idd alsof het " tussen je oren" zit.
  Als je echt krachtverlies in je been hebt,ren je dus nooit een trap op,want dan val je gewoon omdat je door je been zakt.....en niet alleen als je toevallig aan denkt,maar iedere stap.
  Je zou naar een psychosomatische fysiotherapeut kunnen gaan,die kan je helpen vertrouwen in je lichaam te krijgen en helpen de spanning uit je nekspieren te halen.
  En ik zou daarnaast met de huisarts de angst voor een erge aandoening bespreken,zodat je een verwijzing naar praktijkondersteuner of psycholoog krijgt om aan die angst te werken.

  Reageer
  #5

  Bedankt voor je reactie Suzan. Ik begrijp het ja, ik sta op de wachtlijst voor therapie. Als ik bijvoorbeeld squats doe nu, dan merk ik wel echt dat links moeizamer gaat. Het gaat wel, maar moeizamer dan rechts. Hetzelfde met mijn linkerarm, als ik allebei de armen boven mijn hoofd houd, voelt links zwaarder aan. Ik ben er de hele tijd heel bewust mee bezig. Net zoals die drukkende hoofdpijn rechts, de ene keer is het echt heel heftig en word ik er wakker door, de andere keer is het een paar uur of een halve dag gewoon best rustig. Het is erg vermoeiend om te denken dat je dood gaat. Wat als het iets is en je ineens neervalt omdat je al die tijd dacht dat het niks was, dat is de angst. Ook al weet ik dat ik mijn huisarts moet vertrouwen.

  Reageer
  #6

  Hoi,

  Ja de wachttijden zijn echt vreselijk op dit moment.....
  Fysiotherapeuten zijn wel op korte termijn in te schakelen, daar zou je alvast mee kunnen beginnen.
  Om de spanning uit je lijf halen en zelf te leren ontspannen als je gestresst bent of raakt. Dan merk je, dat als je minder spanning in je nek hebt,de hoofdpijn hoogstwaarschijnlijk al een stuk verminderen gaat.
  Dan pak je alvast een fysiek stukje van je probleem aan,terwijl je wacht op mentale begeleiding.
  In elk geval heel goed dat je daar al achter aan geweest bent!

  Reageer
  #7

  Klopt inderdaad, ik zal even kijken. Wilde zo graag aandringen voor iets van een hoofd scan, maar de huisarts gaf aan dat dat écht niet nodig was. Ook niet met dat gevoel van krachtsverlies linkerarm en linker been samen met hoofdpijn rechts. Ze zei dat ze het ook doet om me te beschermen en dat ze me had doorverwezen als ze het nodig vond en uit de tests bleek. Toch moeilijk om je daarbij neer te leggen terwijl je wel telkens van die enge dingen voelt. Ze verwees me al door voor een echo die ze niet nodig vond voor mijn hals, ze kan me niet altijd doorverwijzen zei ze. Als je googlet zie je dat deze dingen horen bij hersentumoren/uitzaaiingen in de hersenen. Toch maakt de huisarts zich daar geen zorgen over. Voor een hypochonder moeilijk om bij neer te leggen, probeer het wel.

  Reageer
Reageer op: Angsten, krachtsverlies een kant lichaam en hoofdpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief