Angst voor hersentumor

 • #1

  Hi iedereen,
  Ik heb eerder onderstaande post geplaatst:

  Hi,

  Ik zit er een beetje doorheen.. in mei 2022 voelde ik een harde onbeweegbare knobbel boven mijn borstbeen en ik begon enorm te stressen. Ik heb ocd en een angststoornis en ik had eigenlijk al geconcludeerd dat het kanker was en dat ik dood ging. Ik kreeg toen een drukkend gevoel rond mijn rechterslaap en achter mijn oor die 24/7 aanwezig is elke dag. Het stoort niet altijd maar het is er dus al sinds mei 2022 elke dag. Ik word er niet wakker door en het is ook niet erger als ik lig of iets (wat je vaak op google ziet als je hersentumor intypt).

  Huisarts zei destijds dat het waarschijnlijk spanningen en stress was maar het is er na anderhalfjaar nog steeds. Kan dit dan echt de oorzaak zijn? Ik heb sinds een jaar ook parosmie (toevallig kort na corona) en soms raakt mijn geur ineens verstoord en ruiken dingen anders. Na slapen of na een paar uur trekt dat weg. Soms een paar dagen achter elkaar heftig en dan weer een week niet. Als je zoekt op drukkend gevoel rond slaap komt er soms uit; tumor in temporale kwab en de temporale kwab is ook verantwoordelijk voor geurherkenning etc. Rond mei 2022 ook een soort zwakker gevoel in mijn linker arm en been ontwikkeld. Deze kon de huisarts met de neurologische testjes (reflexen en oogreflexen etc) niet meten. Toch voel ik het soms als ik met links dingen moet doen (lukt allemaal prima maar soms voelt het iets zwakker). Dit is niet verergerd in de afgelopen 1,5 jaar. Verder heb ik ook dat ik soms niet goed kan nadenken of een onwerkelijk gevoel krijg en dan raak ik in paniek.

  Mensen om me heen zeggen me dat ik rustig moet doen en dat symptomen van hersentumoren veel erger zijn en dat ze na 1,5 echt niet hetzelfde zouden blijven. Ik heb bijvoorbeeld ook nooit epilepsie of een ander soort aanval gehad. Wat denken jullie van deze symptomen? Kan dit echt spierspanning zijn na zolang elke dag?

  UPDATE en vraag mbt ONDERSTAANDE:

  Ik ben afgelopen dinsdag weer bij de dokter geweest. Die heeft weer wat neurologische testjes gedaan en alles was goed. Ik vind het vreemd, want ik voel echt dat mijn linker arm en been en heup minder kracht hebben. Dit is al 2 jaar zo, maar is niet erger geworden. Ook die druk in mijn rechterhoofd is er van wakker worden tot slapen al 2 jaar lang. Huisarts gaf aan dat de klachten bij een hersentumor niet zo gelijk zouden blijven na 2 jaar. Ze vindt een afspraak met een neuroloog niet nodig aangezien hij niet zomaar een MRI of CT scan laat maken, ze zegt dat hij me dan lichamelijk gaat onderzoeken en bij geen bijzonderheden in principe ook geen MRI aanvraagt. Denken jullie dat ik hier vrede mee moet nemen en dit moet vertrouwen gewoon? Ze heeft nu die testjes gedaan en 2 jaar geleden ook, niks veranderd.

  Ze benoemde ook nog iets van een conversiestoornis, dat ik dat misschien zou kunnen hebben gezien de klachten opspeelden in een traumatische periode. Lijkt me dan toch gek dat de druk in het hoofd rechts en dat gevoel in de linkerhelft van mijn lichaam toevallig allebei door deze stoornis komen? Terwijl het rechterdeel van het brein de linkerhelft van het lichaam aanstuurt. Of zou dit wel kunnen? Online lees ik dat een hersentumor in de slaapkwab (in die regio heb ik die constante milde druk) kan zorgen voor rare sensaties met ruiken etc. Ben echt heel bang. Hoor graag jullie mening.

  Reageer
  #2

  Lees hier op het forum eens wat topics door over klachten veroorzaakt door angst,stress en (al dan niet chronische) hyperventilatie.
  Daar ga je waarschijnlijk heel veel herkenning in vinden.
  Jou klachten passen daar dus ook precies bij.
  Ook het feit dat je bij je huisarts bent geweest en nu op een forum,waar helemaal geen artsen zijn, vraagt of je huisarts het wel bij het rechte eind zou hebben.
  Als je rationeel zou denken,zou je inzien dat dat niet logisch is.
  Klachten veroorzaakt door stress en/of spierspanning kunnen maanden,wel jaren aanhouden als je de oorzaak niet aanpakt.
  Je zou dus, ipv de diagnose van je huisarts in twijfel trekken, beter iets met die diagnose kunnen doen.
  En dat is hulp zoeken bij je angst voor een hersentumor en wat doen aan de spanning in je lijf en het hyperventileren.
  Voor het eerste kan je huisarts je verwijzen en voor het tweede kun je zelf een afspraak bij een fysiotherapeut maken.
  Houd er wel rekening mee dat dergelijke klachten niet met één of twee afspraken verholpen zijn,maar dat het over het algemeen een traject van maanden is voor je verbetering merkt.

  Reageer
  #3

  Dankjewel Suus,

  Ik vind dit gewoon zo onwaarschijnlijk. Overal waar je zoekt zijn dit alarmsignalen (ene kant hoofd druk, andere kant lichaam iets zwakker, temporaalkwab en verstoorde reuk hier en daar) en mijn huisarts houdt zich vast aan zo’n neurologisch onderzoekje op haar praktijk.. zegt dat dan echt zoveel als ik dat zonder problemen doe?

  Ik voel me angstig, verdrietig en ik wil gewoon zo graag dat alles goedkomt. Ik ben bang voor een hersentumor en dat ik ineens dood ga, ik wil zoveel leuke dingen doen nog. Kunnen al deze symptomen echt komen door hyperventilatie/stress? En al zolang aanhouden elke dag 24/7?

  Reageer
Reageer op: Angst voor hersentumor


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief